Türkiye tarihinde amatör bisiklet yarışları arasında en fazla bisiklet tutkununu bir araya getiren Visa | Maximiles Black L’Étape Türkiye by Tour de France’ın startı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından verildi.
Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından Tour de France’ın resmi serisi L’Étape Türkiye by Tour de France, üçüncü kez İstanbul’da gerçekleştirildi. 20 Eylül Pazar günü Ümraniye Anadolu Millet Bahçesi’nden verilen startla başlayan Visa | Maximiles Black L’Étape Türkiye by Tour de France, dünyanın farklı ülkelerinden bisikletçileri İstanbul’un iki kıtasını birleştiren eşsiz parkurda buluşturdu. 23 ülkeden 1822 sporcunun katıldığı organizasyonda 97,6 kilometrelik uzun parkurda erkeklerde Ömer Cumhur Boyraz, kadınlarda Gökçe Demirsoy; 41,3 kilometrelik kısa parkurda ise erkeklerde Recep Ünalan, kadınlarda Aylin Yüce şampiyonluğa ulaştı.
İstanbul’un doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve Boğaz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen yarış, katılımcılara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden Asya’dan Avrupa’ya uzanan kıtalararası bir bisiklet deneyimi sundu. Uzun ve kısa parkurların yanı sıra 31,40 kilometrelik Kıtalararası Deneyim Parkuru da bisiklet tutkunlarını İstanbul’un eşsiz coğrafyasında bir araya getirdi.
L’Étape Türkiye by Tour de France 2026’nın startı; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Yücel Çelik, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyda Dursun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Turizm Geliştirme Daire Başkanı Volkan Burak Mumcu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Donuk, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güler, A.S.O. Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Mathieu Clanchın, 78 Event Genel Müdürü ve L’Étape Türkiye by Tour de France Genel Direktörü Ömer Kafkas ve milli bisikletçi Ahmet Örken’in katılımıyla verildi.
Tour de France ruhu İstanbul’un iki kıtasında yaşandı
Türkiye İş Bankası’nın kredi kartı markası Maximiles Black ile Visa’nın isim sponsorluğunda, Amaury Sport Organisation (A.S.O.) ve 78 Event tarafından düzenlenen L’Étape Türkiye by Tour de France, Tour de France’ın küresel marka değerini İstanbul’un benzersiz coğrafyasıyla buluşturdu. Dünyada iki kıtayı birleştiren tek L’Étape organizasyonu olma özelliğini taşıyan yarış, amatör bisikletçilere profesyonel bisiklet dünyasının atmosferini deneyimleme fırsatı sundu.
Maximiles Black ve iş ortağı Visa’nın isim sponsorluğunu üstlendiği L’Étape Türkiye ile ülkemizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına, hareketli yaşamın teşvik edilmesine ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunmayı hedefliyor.
Türkiye İş Bankası, toplumsal gelişimde rol oynayan önemli sorumluluk alanlarından biri olan spora stratejik önem verdiği için dünyanın dört bir yanından bisikletçileri buluşturan L’Étape Türkiye by Tour de France’ı destekliyor.
Visa, L’Étape Türkiye ile sporun turizm ve ülke ekonomisiyle kurduğu güçlü bağın görünür kılınmasına, Türkiye’nin spor turizmi potansiyelinin desteklenmesine ve uluslararası organizasyonların yarattığı ekonomik hareketliliğe katkı sunmayı amaçlıyor. Ödeme altyapısı ve ileri teknoloji çözümleriyle de Türkiye’yi ziyaret eden sporcuların, ailelerin ve izleyicilerin hızlı ve kolay ödeme yapabilmesini sağlayarak bu ekosistemin sorunsuz işlemesine destek oluyor.
Ümraniye Anadolu Millet Bahçesi’nden başlayan yarışta sporcular, İstanbul’un ormanlık alanlarından kıyı yollarına, Boğaz çevresinden köprü geçişine uzanan parkurlarda dayanıklılık, hız ve strateji mücadelesi verdi. Uzun parkurda 97,6 kilometrelik zorlu rota, kısa parkurda ise 41,3 kilometrelik parkur bisikletçilerin performansını sınadı.
Güçlü partner ve destekçilerle uluslararası bisiklet buluşması
L’Étape Türkiye by Tour de France, Maximiles Black ile Visa’nın isim sponsorluğunda, Škoda ve Mosso ana partnerliğinde, CCI ve Shimano ve Kärcher resmi partnerliğinde, CarrefourSA resmi tedarikçiliğin
de gerçekleştirildi. Organizasyona İstanbul Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi kurumsal destek verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi ödül sponsoru, GoTürkiye ise destinasyon partneri olarak organizasyona katkı sundu.
Chris Froome’un katılımı L’Étape Türkiye’ye uluslararası dikkat çekti
Visa | Maximiles Black L’Étape Türkiye by Tour de France 2026’nın en dikkat çekici isimlerinden biri, Škoda’nın uluslararası bisiklet elçisi ve bisiklet tarihinin en önemli sporcularından Chris Froome oldu. Kariyerinde dört Tour de France, iki Vuelta a España ve bir Giro d’Italia zaferi bulunan Froome, üç Grand Tour’un tamamını kazanmış seçkin bisikletçiler arasında yer alıyor.
2026 yılında Škoda’nın uluslararası bisiklet elçisi olarak yeni bir role başlayan Britanyalı şampiyonun İstanbul’da organizasyonda yer alması, L’Étape Türkiye’nin uluslararası bisiklet dünyasındaki görünürlüğünü güçlendirdi. Froome’un katılımı, Tour de France mirasını İstanbul’un iki kıtasını birleştiren parkuruyla buluşturan organizasyona hem spor kamuoyunda hem de bisiklet tutkunları arasında dikkat çekici bir boyut kazandırdı.
COP31’in İklim Eylemi Mesajı L’Étape Türkiye’de Bisiklet Dünyasıyla Buluştu
Türkiye’nin ev sahipliği ve başkanlığında Antalya’da düzenlenecek COP31’in ortak iklim eylemi mesajı, Visa | Maximiles Black L’Étape Türkiye by Tour de France aracılığıyla bisiklet dünyasıyla buluştu. 20 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilen organizasyonda, farklı ülkelerden bisikletçileri aynı parkurda buluşturan uluslararası yapının gücüyle “İklim için aynı takımdayız. Değişim için pedallıyoruz.” mesajı öne çıkarılırken, COP31’in ortak sorumluluk ve birlikte hareket etme çağrısı sporun birleştirici gücü üzerinden geniş kitlelere taşındı. 97,6 kilometrelik uzun parkur, 41,3 kilometrelik kısa parkur ve 31,4 kilometrelik Kıtalararası Geçiş Parkuru ile gerçekleştirilen organizasyon, bisikletin şehir, doğa ve sürdürülebilir yaşamla kurduğu doğrudan ilişki üzerinden iklim eylemine yönelik farkındalığın artırılmasına katkı sundu.
Visa | Maximiles Black L’Étape Türkiye 2026’da şampiyonlar belli oldu
Uzun parkurda erkeklerde Ömer Cumhur Boyraz, 02:35:31 derecesiyle finiş çizgisini ilk sırada geçti. Kadınlarda ise Gökçe Demirsoy, 02:57:03 derecesiyle şampiyonluğa ulaştı.
Kısa parkurda erkeklerde Recep Ünalan, 01:03:09 derecesiyle birinciliği elde ederken, kadınlarda Aylin Yüce, 01:07:34 derecesiyle günün kazananı oldu.
Uzun Parkur Erkekler – 97,6 km
- Ömer Cumhur Boyraz- Boyraz Cycling Academy 02:35:31
- Martin Stefanov- Blue Rocks-02:35:32
- Peter Dashev- Ferdi- 02:35:32
Uzun Parkur Kadınlar – 97,6 km
- Gökçe Demirsoy- Ferdi- 02:57:03
- Züleyha Dikbaş- BikePedia Racing Team- 03:01:33
- Şeniz Pamuk- Team ISS Academy- 03:02:56
Kısa Parkur Erkekler – 41,3 km
- Recep Ünalan- Team ISS Academy- 01:03:09
- Cengiz Güner- BikePedia Racing Team- 01:03:09
- Murat Uslu- Büyükçekmece Bisiklet Kulübü- 01:03:09
Kısa Parkur Kadınlar – 41,3 km
- Aylin Yüce- Büyükçekmece Bisiklet Kulübü- 01:07:34
- Zale Karakaş- Team ISS Academy- 01:16:10
- Özger Sınar- Ferdi- 01:17:46
İstanbul yollarında Tour de France mayoları sahiplerini buldu
L’Étape Türkiye by Tour de France’da Tour de France’ın ikonik mayoları da sahiplerini buldu. Genel klasman liderlerine verilen Sarı Mayo, sprint klasmanında öne çıkan sporculara verilen Yeşil Mayo, tırmanış performansının liderlerine takdim edilen Benekli Mayo ve 25 yaş altı sporcuların mücadelesini simgeleyen Beyaz Mayo, yarışın farklı klasmanlarında başarı gösteren bisikletçilere verildi.
- Sarı Mayo – Erkekler: Ömer Cumhur Boyraz
- Sarı Mayo – Kadınlar: Gökçe Demirsoy
- Yeşil Mayo – Erkekler: Erkan Güngör
- Yeşil Mayo – Kadınlar: Gökçe Demirsoy
- Benekli Mayo – Erkekler: Petar Dashev
- Benekli Mayo – Kadınlar: Şeniz Pamuk
- Beyaz Mayo – Erkekler: Lev Kocherov
- Beyaz Mayo – Kadınlar: Fatemeh Yousefi
Yarışın ardından düzenlenen ödül töreninde; İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Yanık, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyda Dursun, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kenan Güler, Ümit Bisiklet Mosso Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özgül, Škoda Türkiye Genel Müdürü Zafer Başar, CarrefourSA Kurumsal İletişim Direktörü Melis Karatay ve Tour de France şampiyonu Chris Froome tarafından kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Ümraniye Anadolu Millet Bahçesi’nde bisiklet festivali atmosferi
Visa | Maximiles Black L’Étape Türkiye by Tour de France’ın start ve finiş noktası olan Ümraniye Anadolu Millet Bahçesi, yarış öncesi ve sonrasında Expo alanı, marka stantları, bisiklet ve ekipman tanıtımları, teknik servis hizmetleri ve çeşitli etkinliklerle bisiklet tutkunlarını ağırladı. Sporcuları, ziyaretçileri ve bisiklet dünyasının önemli markalarını bir araya getiren Expo alanı, organizasyonun festival atmosferini güçlendiren bölümlerinden biri oldu.













