Yekta Kopan’ın 2013 yılında Can Yayınları etiketiyle okurla buluşan romanı Aile Çay Bahçesi, Müzeyyen karakterinin aile içi görünmez şiddete başkaldırısını ve özgürlük arayışını konu alan tek kişilik performansla tiyatro sahnesinde hayat buluyor.
Can Yayınları etiketiyle yayımlanan, Yekta Kopan imzalı Aile Çay Bahçesi romanı, tiyatro sahnesine taşınıyor. Romanın merkezindeki unutulmaz karakter Müzeyyen’in içsel yolculuğunu ve toplumsal normlarla olan mücadelesini konu alan tek kişilik oyun, 26 Nisan 2026 tarihinde ikincikat Kadıköy’de prömiyer yapmaya hazırlanıyor. 906 Performans tarafından sahneye koyulan oyun, babasının ölümü üzerine çocukluğunun geçtiği yazlığa dönen Müzeyyen’in, geçmişin gölgeleriyle ve aile içi yaşamın görünmez şiddetiyle yüzleşmesini çarpıcı bir dille anlatıyor.
Çocukluk yaralarından özgürlüğe yolculuk
Yayımlandığı günden bu yana geniş bir okur kitlesine ulaşan Aile Çay Bahçesi, sahnede Müzeyyen karakteri üzerinden kadınlık, aile bağları ve bireysel özgürlük temalarını yeniden tartışmaya açıyor. Oyunda, isminin anlamı olan “süslenmiş, güzelliklerle bezenmiş” tanımının ötesine geçmeye çalışan bir kadının, “Sahi ben babamın neyiydim?” sorusuna aradığı yanıtın peşine düşülüyor.
Dilan Serinyel’in tek kişilik performansıyla hayat verdiği oyunun yönetmen koltuğunda Ahmet Kuntberk Alptemoçin oturuyor. Metin, Aysen Mede ve Dilan Serinyel tarafından sahneye uyarlanırken; projenin dramaturjisini yine Aysen Mede üstleniyor.
Oyun Künyesi:
Yazan: Yekta Kopan
Yöneten: Ahmet Kuntberk Alptemoçin
Oynayan: Dilan Serinyel
Uyarlayan: Aysen Mede, Dilan Serinyel
Dramaturg: Aysen Mede
Işık Tasarımı: Eren Uğurhan
Reji Asistanları: Elif Fırat, Ata Berk Mutlu, Deniz Dönmezbilek
Yapım: Burak Şimşek, 906 Performans
Yürütücü Yapımcı: Dilay Yıldız
Prömiyer Tarihi: 26 Nisan 2026, Pazar / 20.30
Mekân: ikincikat Kadıköy













