Vitabiotics, “Wellkid ile Hayallerindeki Kişi Olabilsinler Diye” adlı sosyal sorumluluk projesiyle Acil İhtiyaç Projesi Vaktı (AİP) ve Temel İhtiyaç Derneği (TİDER)yanında 9 ilde, 18 Hastane iş birliğiyle ihtiyaç sahibi çocuklara beslenme desteğiyle fırsat eşitliği sağlamayı ve sağlıklı beslenme bilincini artırmayı hedefliyor.
UNICEF Beslenme Raporu’na göre her 3 çocuktan 1’inde yetersiz beslenmeye bağlı gelişim eksikliği, 2 çocuktan 1’inde vitamin ve mineral eksikliği görülüyor.Yetersiz beslenen çocuklar bodurluk, zayıflık ve aşırı kilo sorunlarını yaşıyor. Türkiye’de ise 1990 yılından bu yana 5–19 yaş arasında aşırı kilolu çocuk ve ergenlerin oranının yüzde 151 arttı. Çocuklarda anemi, demir ve iyot eksikliği, B12, D vitamini eksiklikleri gibi sağlık sorunları sıkça görülüyor. Bu bilinçle hareket eden Vitabiotics Türkiye, “Wellkid ile Hayallerindeki Kişi Olabilsinler Diye” adını verdiği sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Proje ile ihtiyaç sahibi çocuklara beslenme desteği sağlanması ve toplumda sağlıklı beslenme bilincinin artırılması amaçlanıyor.
Projeye ilişkin bilgi veren Vitabiotics Türkiye Pazarlama Müdürü Fatoş Nacar, “Güçlü bir geleceğin çocukların ellerinde olduğunu, çocuklarında sağlıklı bir geleceğe ihtiyacı olduğunun farkındayız. Sağlıklı bir geleceğe sahip olmanın temelinde de doğru ve yeterli beslenme yatıyor. “Wellkid ile Hayallerindeki Kişi Olabilsinler Diye” adını verdiğimiz sosyal sorumlulukprojemizle beslenmenin çocuk gelişimindeki önemini uzmanlar eşliğinde doğru bilgiler ile ebeveynlere anlatırken, Türkiye’deki 50bin çocuğa ulaştırdığımız Wellkid beslenme desteği ile sağlıklı büyümelerinde fırsat eşitliği sağlıyoruz. Proje kapsamında 9 ilde, 18 Hastane ile iş birliği yapıyoruz. AİP ve TİDER desteğiyle de ihtiyaç sahibi çocuklarımıza Wellkid ürünümüzü ulaştırıyoruz” dedi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Karadeniz ise beslenmenin çocuk sağlığı üzerindeki etkilerine dair şu bilgileri verdi: “Çocukların ilk 3 ve 6 yaş gelişimi büyük bir önem taşıyor. Bu dönemde kullanılan çocuk gelişim destekleri onların sağlıklı yetişkinler olabilmeleri açısından yapıtaşı olacaktır. Büyümek ayrı, çocuk gelişimi ayrı şeylerdir. Büyümek organların gelişimi, boyunun uzamasıdır. Gelişimde ise hem fiziksel hem zihinsel gelişimden bahsederiz. Belli bir yaşa gelindiğinde büyüme sabitlenir ama gelişim hep devam eder. Çocuk gelişiminde anne ve babanın genetik yapısı önemlidir. Ancak epigenetik faktörlerden de bahsederiz. Bu faktörlerden en önemlisi beslenmedir. Fakat beslenmede sadece yağ, karbonhidrat ve protein yeterli değildir, çocuklara yaş ve cinsiyetlerine uygun vitamin ve mineral desteklerinin de verilmesi gerekir.”