• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Türkiye Genç Aşçı Yarışması’nın kazananları belli oldu

Güncel Kadın by Güncel Kadın
11 Mayıs 2022
in Güncel Haberler
0
Türkiye Genç Aşçı Yarışması’nın kazananları belli oldu
0
SHARES
37
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

La Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Genç Aşçı Yarışması 2022 
Le Cordon Bleu İstanbul Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

1977 yılından bu yana La Chaîne des Rôtisseurs Derneği’nin genç aşçılara beceri ve yaratıcılıklarını uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan organizasyonu “Uluslararası Genç Aşçı Yarışması” nın Türkiye elemeleri 10 Mayıs Salı günü Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Chaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusundaki deneyim ve yeteneklerini uluslararası rekabet ortamında paylaşmalarına olanak sunmak amacıyla bu yıl 24.sü gerçekleşen Genç Aşçı Yarışması’nın Türkiye ayağı, önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde yapıldı.

10 yetenekli genç aşçının zorlu bir mücadele verdiği yarışmanın galibi Fairmont Hotel’den katılan Musa Karateke oldu. 

Türkiye’nin önemli 5 yıldızlı otellerinde ve restoranlarında çalışmakta olan 27 yaşını aşmamış 10 genç yarışmacı, 10 Mayıs sabahından itibaren Le Cordon Bleu Mükemmellik Merkezi’nde zorlu bir gastronomi maratonuna girdi. Yarışma, katılımcıların her birine içinde ne olduğunu bilmediği birer malzeme sepeti teslim edilmesiyle başladı. Yarışmacılar bu sepetin içinde bulunan malzemelerle giriş,  ana yemek ve tatlıdan oluşan dört kişilik bir mönüyü yarım saat (30 dakika) içinde hazırlayıp, hazırladıkları mönüyü dört kişilik porsiyonlar halinde tasarlayarak üç buçuk (3,5) saat içinde sundu. Yarışmacıların toplam dört (4) saat içerisinde hazırlayıp sunduğu menüler, yarışma jürisi tarafından lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, organizasyon becerileri, profesyonellik, hijyen ve zamanlama kriterlerine göre değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Yarışmanın birincisi Fairmont Hotel’den katılan Musa Karateke olurken ikincisi Liman İstanbul Galataport’tan Ogün Dağıdır, üçüncüsü ise Kilimanjaro’dan Baransel Arslan oldu. Yarışmanın birincisi Musa Karateke, 5-9 Eylül 2022 tarihleri arasında Meksika’da yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek. Yarışmanın ödül töreninde konuşan La Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Yves Léon, bu sene 24.sü yapılan Türkiye elemelerine katılan tüm genç şeflerin çok yetenekli olduğunu, yarışmanın çok zorlu geçtiğini, puanlamakta zorlandıklarını söyledi. Bu yarışmaların asıl hedefinin genç aşçıların dünyaya açılmasını ve kendilerini geliştirmesini sağlamak olduğunu ekledi.

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu;  “Le Cordon Bleu’nün Uluslararası seviyede de destek verdiği bu organizasyona, misyonununun bizim eğitimimizde de en üstün tuttuğumuz değerlerle örtüşmesi nedeni ile “Jeunes Chefs Rotisseurs” Yarışması’na Türkiye elemenlerinde de destek vermek bizim için çok kıymetli. La Chaine des Rotisseurs Genç Aşçı yarışmasının, Türkiye’de yapılan en önemli ve en profesyonel yaklaşımla, dünya standartlarında yapılan yarışmalardan biri olduğunu düşünüyorum. Birinci olan genç şefimiz uluslararası yarışma öncesi Le Cordon Bleu Eğitmen Şeflerimizle bir kamp yapma imkanı bulacak. Bu gibi yarışmaların hem Türk Aşçılarımızın dünyaya açılmasına vesile olacağına, hem de gastronomi standartlarımızı yükselteceğine gönülden inanıyor, tüm yarışmacıları ve organizasyonda emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum.” dedi.

Ödül töreni kokteylinde, Le Cordon Bleu Eğitmen Şefleri: Şef Erich Ruppen, Şef Andreas Erni, Şef Luca De Astis, Şef Marc Pauquet ve Şef Paul Métay’ın yönetiminde, Le Cordon Bleu öğrencileri birbirinden lezzetli kanepelerle misafirleri ağırladılar ve öğrenciler de hazırladıkları lezzetler ile jüriden tam not aldılar.

La Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Yves Léon’un Yarışma Başkanlığı, Le Cordon Bleu Yönetici Eğitmen Şefi Erich Ruppen’in Komite Üyeliği yaptığı yarışmanın jürisinde Yves Léon, Vedat Demir, Zeynep Kazan Ayral, Ferruh İşman, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi Luca De Astis, Niso Adato, Selin Ekim, Rudolf Van Nunen, Melda Farimaz, Eyüp Kemal Sevinç gibi sektörün tanınan isimleri yer aldı.

Önceki Yazı

Berna Aysu: Belki de hiçbir şey düşündüğün gibi değildir

Sonraki Yazı

Canan Ketenoğlu : “Bir Koçun Eli Değerse”

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
Canan Ketenoğlu : “Bir Koçun Eli Değerse”

Canan Ketenoğlu : “Bir Koçun Eli Değerse”

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Gran Fondo Trabzon 2025 sona erdi

Gran Fondo Trabzon 2025 sona erdi

5 Temmuz 2025
Muğla Kent Politikaları Çalıştayı: Ortak Akıl Ve Yerel Bilgiyle Yeni Yönelimler

Muğla Kent Politikaları Çalıştayı: Ortak Akıl Ve Yerel Bilgiyle Yeni Yönelimler

5 Temmuz 2025
Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör : Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör : Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!

5 Temmuz 2025
Diyetisyen Ceren Turan : Yaz aylarında sağlıklı beslenmenin püf noktaları

Diyetisyen Ceren Turan : Yaz aylarında sağlıklı beslenmenin püf noktaları

5 Temmuz 2025

Son Yazılar

Gran Fondo Trabzon 2025 sona erdi

Gran Fondo Trabzon 2025 sona erdi

5 Temmuz 2025
Muğla Kent Politikaları Çalıştayı: Ortak Akıl Ve Yerel Bilgiyle Yeni Yönelimler

Muğla Kent Politikaları Çalıştayı: Ortak Akıl Ve Yerel Bilgiyle Yeni Yönelimler

5 Temmuz 2025
Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör : Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör : Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!

5 Temmuz 2025
Diyetisyen Ceren Turan : Yaz aylarında sağlıklı beslenmenin püf noktaları

Diyetisyen Ceren Turan : Yaz aylarında sağlıklı beslenmenin püf noktaları

5 Temmuz 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Gran Fondo Trabzon 2025 sona erdi

Gran Fondo Trabzon 2025 sona erdi

5 Temmuz 2025
Muğla Kent Politikaları Çalıştayı: Ortak Akıl Ve Yerel Bilgiyle Yeni Yönelimler

Muğla Kent Politikaları Çalıştayı: Ortak Akıl Ve Yerel Bilgiyle Yeni Yönelimler

5 Temmuz 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.