• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Kıvamıyla Damakları Şenlendiren Mercimek Köftesi Yapmanın Püf Noktaları

Güncel Kadın by Güncel Kadın
30 Mayıs 2022
in Güncel Haberler
0
Kıvamıyla Damakları Şenlendiren Mercimek Köftesi Yapmanın Püf Noktaları
0
SHARES
19
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

başaramaz. Çünkü mercimek köftesi yaparken o aranan lezzeti yakalayabilmeniz için bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. ‘Nedir o püf noktalar’ diyenleri bekletmiyor ve hemen yanıtları aktarmaya başlıyoruz.

Mercimeği yıkama aşaması en önemli püf noktalardan biridir. Köfte yapmadan önce mercimekleri kesinlikle ovarak yıkamanız gerekiyor. Eğer mercimekleri akan suda ovarak yıkarsanız çok daha lezzetli olmalarını sağlarsınız. Aynı zamanda pişerken köpürmelerini de engellemiş olacaksınız. Mercimekleri yıkamadan önce suda bekletmeyin. Suda bekletirseniz lezzet kaybına neden olursunuz.

Enfes mercimek köftesi yapmanın püf noktalarından bir diğeri de sarımsak kullanmaktır. Pek çok kişi bu lezzeti yaparken sarımsak kullanmıyor. Oysa sarımsak mercimek köftesinin en önemli malzemelerinden biridir. Üstelik öyle yarım sarımsak da değil, en az 2 sarımsak kullanmanız lazım… Sadece sarımsağın bile mercimekli köftenin lezzetini nasıl değiştirdiğine çok şaşıracaksınız.

Tüm malzemelerin taze olması da önem verilmesi gereken detaylardan biridir. Özellikle de yeşilliklerin taze olması son derece önemlidir. Dolapta bir süre beklemiş olan yeşillikler her ne kadar bozulmuyor olsa da maalesef lezzet ve aroma kaybına uğruyor. Eğer lezzetiyle kendine hayran bırakan bir mercimekli köfte yapmak isterseniz taze yeşillikler kullanmanız şart!

Baharat konusu da en az taze yeşillik kullanmak kadar önemlidir. Mercimekli köfte bol miktarda baharat ile yapılması gereken yemeklerden biridir. Baharatı az kullanırsanız yavan bir tat elde edersiniz ve b da asla istemediğiniz bir durum! En az 3 farklı baharat kullanmaya özen gösterin. Önerimiz ise kimyon, kuru nane, pul biber ya da karabiber kullanmanız olacak. Ancak arzu ederseniz sevdiğiniz diğer baharatlardan da ekleyebilirsiniz.

Mercimekler piştiğinde içerisine ne kadar ince bulgur ekleyeceğiniz de önemli! Daha önce yaptığınız mercimekli köfteler cıvık kaldıysa bu defa bulguru biraz daha fazla ekleyin. Son olarak karışım hazır hale geldiğinde şekil verirken sıkmamanız olacak. Eğer karıştırırken ya da şekil verirken çok sıkarsanız mercimekli köfte sulanabilir ve kıvamını kaybedebilirsiniz. Daha fazla püf noktası öğrenmek isterseniz Yemek.com adresini hemen ziyaret edin.

Önceki Yazı

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 30 Mayıs 2022 Yeni Ay- Karmik İntikam

Sonraki Yazı

‘+1 Sunar: Yüzyüzeyken Konuşuruz’

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
‘+1 Sunar: Yüzyüzeyken Konuşuruz’

‘+1 Sunar: Yüzyüzeyken Konuşuruz’

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Hande Mehan zamanı!

Hande Mehan sesinden Teoman klasiği

9 Mayıs 2025
Semra Kosovalı: Hergün dolandırılıyoruz

Semra Kosovalı: Hergün dolandırılıyoruz

9 Mayıs 2025
Songül Yıldırım Torbaoğlu: Güzellik algısı ve sosyal medya, gerçeklik algısı ne zaman başlıyor?

Songül Yıldırım Torbaoğlu: Güzellik algısı ve sosyal medya, gerçeklik algısı ne zaman başlıyor?

8 Mayıs 2025
Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Patiköy Doğal Yaşam Alanı ve Sahiplendirme Merkezi’ni açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Patiköy Doğal Yaşam Alanı ve Sahiplendirme Merkezi’ni açtı

8 Mayıs 2025

Son Yazılar

Hande Mehan zamanı!

Hande Mehan sesinden Teoman klasiği

9 Mayıs 2025
Semra Kosovalı: Hergün dolandırılıyoruz

Semra Kosovalı: Hergün dolandırılıyoruz

9 Mayıs 2025
Songül Yıldırım Torbaoğlu: Güzellik algısı ve sosyal medya, gerçeklik algısı ne zaman başlıyor?

Songül Yıldırım Torbaoğlu: Güzellik algısı ve sosyal medya, gerçeklik algısı ne zaman başlıyor?

8 Mayıs 2025
Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Patiköy Doğal Yaşam Alanı ve Sahiplendirme Merkezi’ni açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Patiköy Doğal Yaşam Alanı ve Sahiplendirme Merkezi’ni açtı

8 Mayıs 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Hande Mehan zamanı!

Hande Mehan sesinden Teoman klasiği

9 Mayıs 2025
Semra Kosovalı: Hergün dolandırılıyoruz

Semra Kosovalı: Hergün dolandırılıyoruz

9 Mayıs 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.