• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Gizem Özcan’dan Muğla’yı hedef alan Erdoğan’a yanıt: “İktidar yerel seçim zaferimizi içine sindiremedi!”

Güncel Kadın by Güncel Kadın
25 Aralık 2024
in Güncel Haberler
0
Gizem Özcan’dan Muğla’yı hedef alan Erdoğan’a yanıt:  “İktidar yerel seçim zaferimizi içine sindiremedi!”
0
SHARES
4
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, geçtiğimiz cumartesi günü AKP Muğla İl Kongresi’nde ve Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat Önderleri ve Muhtarlar Buluşmasında yaptığı konuşmalarla yerel yönetimleri hedef tahtasına koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Muğla yerel yönetimler boyutunda maalesef hak ettiği ilgiyi görmüyor” diyerek yerel yönetimleri hedef tahtasına koyduğunu vurgulayan Özcan, “Bu konuşma, 31 Mart seçimlerinde elde ettiğimiz zaferi sindiremeyen iktidarın içinde bulunduğu ruh halini çok açık şekilde ortaya koymuştur. Muğla’da Büyükşehir’i yeniden ve 13 ilçenin 11’ini alarak zafer kazanmış Partimize yönelik söylemleri eleştiri sınırını aşan ifadelerdir” dedi.

Özcan sözlerini şöyle sürdürdü;

 “Kendi ekmeğimize sabotaj yaptığımızı iddia etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır?”

“Sayın Erdoğan Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat Önderleri ve Muhtarlar Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Biz bir taraftan turizmde gaza basarken yerel yönetimler tarafında tam anlamıyla bir atalet hatta sabotaja varan bir duyarsızlık görüyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığı ile bağdaşmayan bu ifadeler, siyasi nezaketten uzak, muhalefetin de bu ülkenin asli sahibi olduğunu unutan kibirli ifadelerdir. Biz Muğlalılar, ekmeğini turizmden, kültürel mirasımızdan, tarımdan çıkaran bir kentin evlatlarıyız. Kendi ekmeğimize sabotaj yaptığımızı iddia etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu nasıl bir siyasi hırstır?

Turizmcinin, turizm emekçilerinin, kentimize gelen turistlerin sorunlarını çözmek için, yeri geldiğinde en ağır eleştiriyi, yeri geldiğinde en yapıcı önerileri gündeme getiriyoruz. Hodri meydan! Eğer turizmi büyütmek istiyorlarsa, Muğla gibi turizm kentlerine nüfus artışının yaşandığı aylarda, nüfus artış oranına göre ek kaynak versinler. Konaklama vergisinden gelen geliri yerel yönetimlere versinler.”

“Bodrum’daki su sorununun sorumlusu iktidardır!”

“Sayın Erdoğan konuşmasında “Bodrumdaki su sorununu çözmek DSİ’nin görevi değildir” dedi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı. Ancak mevzuat açık: Suyu DSİ temin edecek, belediyeler depolayacak ve dağıtacak. Bodrum’da sorun depolama sorunu mu? Değil. Dağıtım sorunu mu? Değil. Su temin sorunu. Bu kimin görevi? DSİ’nin. Mevzuat bu kadar açıkken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın, sırf siyasi karalama saikiyle Büyükşehir Belediyemizi suçlaması bir gaflettir.”

“Bilirkişi DSİ’yi kusurlu, belediyemizi haklı buldu!”

“Gelelim Bodrum’a dair sürecin nasıl işlediğine. “Bodrum Yarımadası Acil İçmesuyu Projesi İçmesuyu Tesisleri ve İsale Hattı 1. Kısım” 2011 tarihinde tamamlandı. Eksik ilave işler 2014’ün sonunda tamamlandı. Ancak, Muğla Büyükşehir Belediyesi, yapılan hatların devralınacak durumda olmadığını belirterek, işi yargıya taşıdı. Gerekçeler şunlardı: planlama esnasında nüfus ve su ihtiyacı tespitlerinin hatalı olduğu, ve uygun olmayan boru seçimi yapıldığı.

Açılan davaya istinaden 2 Aralık 2020 tarihinde bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi raporunda açıkça, DSİ’yi kusurlu buldu, yapılan imalatın ve kullanılan malzemelerin uygun olmadığı belirtildi. Raporda, Büyükşehir Belediyesi’nin hatalı olduğuna dair bir cümle yok! Dava hala sürüyor.”

“Bodrum’a gelen 100 litre suyun, 37,6 litresi hedefe ulaşmıyor”

“Büyükşehir Belediyemiz bu tespitleri yapmıştı. Sonuçta ne oldu? Yarımadanın tamamını çevreleyen 53,27 km. uzunluğundaki ana isale ile 49,07 km uzunluğundaki depo bağlantı hatlarında 2011 yılından bu yana 3 binin üzerinde arıza meydana geldi. Geldiğimiz noktada, Bodrum’a ulaşan suda kayıp kaçak oranı %37,6. Yani Bodrum’a gelen 100 litre suyun, 37,6 litresi hedefe ulaşmıyor. Boşa gidiyor bu su. Kullanamıyoruz. Neden açık, Belediyemiz söylemişti: bu hatlar uygun değil diye.”

“Neden Bodrum’u cezalandırıyorsunuz?”

“Peki burada bırakıldı mı? Yani, “yahu zaten DSİ kötü hatlar verdi, su boşa giderse gitsin” mi dendi? Hayır, Belediyemiz gitti kredi buldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum içme suyu hattının ve kentin farklı ilçelerinde kayıp kaçağın önlenmesi için yapılacak olan hat yenileme çalışmaları nedeniyle yurtdışı kredi kuruluşlarından 63.5 Milyon Avro kredi buldu. Bu kredi hala Cumhurbaşkanı’nın onayını bekliyor. Yatırım programına alınmıyor. Sayın Erdoğan, eğer, Bodrum’un su sorunu, sizin için bir siyasi propaganda malzemesi değil de, bu ülkenin, yani hepimizin, çözülmesi gereken bir sorunuysa bu krediyi neden onaylamıyorsunuz? Neden Bodrumluyu cezalandırıyorsunuz?”

“Yıllardır Sandras İçme Suyu Projesi’ni neden askıda tuttunuz?”

“Sayın Erdoğan konuşmasında, Sandras İçme Suyu Projesi’ni yatırım programına aldıklarından bahsetti. Sandras İçme Suyu Projesi zaten 2019’da yatırım programına girmişti. Ancak iz ödenek konularak (yani programdan çıkarmamak için sembolik ödenek verilerek) deyim yerindeyse askıda tutuluyordu. DSİ 2019 yılı itibari ile planlama çalışmalarını tamamladığını MUSKİ’ye bildirmişti. Herhangi bir ilerleme sağlanamadı. “Yatırım programına aldık” diye doğru olmayan bilgiler vermek yerine, bugüne kadar bu projeyi neden askıda tuttuklarını açıklamalılar. Ancak MUSKİ özkaynakları ile yaptığı çalışmalarla Menteşe’nin kısa ve orta vadede tüm su ihtiyacı karşılayacak bir sistemi devreye alarak su kesintilerini sonlandırmıştır.”

“9 yıldır Bodrum-Yalıkavak yolunu bitiremediler”

“Sayın Erdoğan Bodrum Yalıkavak Yolu’nu kalan 7 kilometresinin ihalesini yaptıklarını, seneye onu bitireceklerini söyledi. Bu yolun inşaatı Karayolları tarafından 2015 yılında başlatıldı. 2016’da çeşitli davalar nedeniyle inşaatına ara verildi. 9 yıllık aranın ardından ve 2023 genel seçimleri öncesi yapımına yeniden başlanılan yolda, seçim sonrasında çalışmalar tekrar durdu. Temmuz ayında yol üzerindeki esnaf toplu basın açıklaması yaparak, yolun bitirilmemesinin işlerini kötü etkilediğini ve işyerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Konuşmasında “muhalefetin lakayt tavrı” gibi ağır bir suçlama yer alan Erdoğan’a hatırlatmak isteriz ki, kendi iktidarı 9 yıldır bir yolu bitiremedi!”

“Marifet yatırım yapmak değil, adil yatırım yapmaktır”

“Sayın Erdoğan AKP’nin Muğla İl Kongresi’nde ise, Muğla’ya son 22 yılda yapılan yatırımları lütufmuş gibi anlattı. Bu yatırımlar merkezi hükümetin görevi olan yatırımlardır. Bizim vergilerimizle yapılan yatırımlardır. Önemli olan bu yatırımları yapmak değil, adil yapmaktır. Adil mi yapılıyor bu yatırımlar? 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına göre, Muğla merkezi bütçeye 7 lira 30 kuruş verdi, 1 lira yatırım aldı. 2024 yılında 8 lira 9O kuruş verdi, 1 lira yatırım aldı. Adaletsiz rakamlar ortada. Marifet yatırım yapmak değil, hak edilen yatırımları yapmaktır.”

Tags: CHPMilletvekiliMuğlaTBMM
Önceki Yazı

P&G’de Analitik ve İçgörü: 100 Yıldır Süren Merak

Sonraki Yazı

Uluslararası Gastronomi Festivalinde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne 11 madalya

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
Uluslararası Gastronomi Festivalinde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne 11 madalya

Uluslararası Gastronomi Festivalinde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne 11 madalya

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Yapı Kredi bomontiada açık hava film gösteriminde bu hafta: “Conclave”

Yapı Kredi bomontiada açık hava film gösteriminde bu hafta: “Conclave”

14 Temmuz 2025
Miss & Mr FashionTV yarışmasının finalistleri belirlendi

Miss & Mr FashionTV yarışmasının finalistleri belirlendi

14 Temmuz 2025
Garanti BBVA Partners Tech programının 9. dönem girişimcileri belirlendi

Garanti BBVA Partners Tech programının 9. dönem girişimcileri belirlendi

14 Temmuz 2025
Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sermin Kesebir : “İç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!”

Shebolyn, “Kayboldum” ile kayıp çocuklara ses oluyor

14 Temmuz 2025

Son Yazılar

Yapı Kredi bomontiada açık hava film gösteriminde bu hafta: “Conclave”

Yapı Kredi bomontiada açık hava film gösteriminde bu hafta: “Conclave”

14 Temmuz 2025
Miss & Mr FashionTV yarışmasının finalistleri belirlendi

Miss & Mr FashionTV yarışmasının finalistleri belirlendi

14 Temmuz 2025
Garanti BBVA Partners Tech programının 9. dönem girişimcileri belirlendi

Garanti BBVA Partners Tech programının 9. dönem girişimcileri belirlendi

14 Temmuz 2025
Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sermin Kesebir : “İç dünyamız artık görülüp ölçülebiliyor!”

Shebolyn, “Kayboldum” ile kayıp çocuklara ses oluyor

14 Temmuz 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Yapı Kredi bomontiada açık hava film gösteriminde bu hafta: “Conclave”

Yapı Kredi bomontiada açık hava film gösteriminde bu hafta: “Conclave”

14 Temmuz 2025
Miss & Mr FashionTV yarışmasının finalistleri belirlendi

Miss & Mr FashionTV yarışmasının finalistleri belirlendi

14 Temmuz 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.