Özgün ve sanatsal takı tasarımcısı Zeynep Erol, “Yaşama Sevinci” başlıklı yeni koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturdu. Erol, yaşamın izlerini ve insanın kendisiyle kurduğu içsel diyaloğunu merkeze alan koleksiyonda her biri tek adet üretilen 80’i aşkın takıdan oluşan özel bir seçki sunuyor.
Özgün takı tasarımlarıyla tanınan Zeynep Erol, yaşamın yansımalarını ve insanın kendisiyle kurduğu diyaloğu merkeze alan yeni koleksiyon sergisi “Yaşama Sevinci” ile her biri tek adet üretilmiş 80’i aşkın eşsiz takıdan oluşan özel bir seçki sunuyor. Koleksiyonda ayrıca bir de gümüş detaylı bronz heykel bulunuyor.
“Yaşama Sevinci”, ismi gibi izleyicisini hayatın içsel ritmine davet ederek hayatın yansımalarının insanda bıraktığı etkisini yakalamak üzere bir koleksiyon sergisi. Ayna ve elmas malzemeleri 18 karat altın ve 950 ayar gümüş metalle işlenerek her bir parçaya heykelsi bir nitelik kazandırıyor.
Sanatçı, yıllar içinde biriktirdiği farkındalıklarını, kayıpların kazanca dönüştüğü içsel bir yolculuğu ve insanın kendisiyle yüzleşme cesaretini bu koleksiyon aracılığıyla görünür kılıyor. “Yaşama Sevinci”, insanın varoluşsal çelişkilerine ayna tutarken aynı zamanda yaşamın kırılgan ama bir o kadar da umut dolu tarafını hatırlatıyor.
Yeni Koleksiyonuyla İçsel Benliğimize Ayna Tutuyor
Erol, her bir tasarımının farklı bir hikaye anlattığı koleksiyonu şu sözlerle anlatıyor: “İnsan olup da derdi olmayan var mı? Herkesin dersi kendine göre, deneyimleri kendi tekamüllerine göre hizmet etmiyor mu? Bugün geldiğim noktadan hayatıma dönüp baktığımda, kayıpların bir kısmının aslında kazanç, deneyimlerimin hepsinin bir hayat oyununa dönüştürülmesi gerektiğini daha çok anlıyorum.
Öylesine zor bir zamandayız ki, tepetaklak olmuş bir dünyadayız ve gittikçe daha çok kendimizi sıkışmış hissediyoruz. Ben, tüm bunlara rağmen yaşama sevincimizi kaybetmeden hayata nasıl devam ederiz sorusunu takılarım üzerimden kurduğum hikayeyle anlatmak istedim.
Ayna ruhumuzun yansımasıdır, kendini görür insan. Evrenin en ücra köşelerine kadar dolup taşar ama ayna zamanda bir illüzyondur, yansıma, yanılma, yadsıma yeridir. Sen hangisini seçersen. İstediğin kadar süsle, gerçeklerden kaçamadığın yerdir ayna”
“Yaşama Sevinci” isimli özel koleksiyon, 18 Aralık tarihinden itibaren Zeynep Erol Atölye’de görülebilir.












