• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

ÜNLÜ & Co Kadın teknoloji girişimcileri akademisi ilk mezunlarını verdi

Güncel Kadın by Güncel Kadın
10 Mayıs 2024
in İş Dünyası
0
ÜNLÜ & Co Kadın teknoloji girişimcileri akademisi ilk mezunlarını verdi
0
SHARES
4
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Türkiye’nin öncü finansal kuruluşlarından ÜNLÜ & Co ve Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı’nın ilk dönemi tamamlandı. Program çerçevesinde gerçekleşen mezuniyet töreninde jüri üyeleri tarafından projeleri değerlendirilen takımlardan Picollect birinci, Soilbiom ikinci, Fire Stopper üçüncü oldu. Etkinliğe ev sahipliği yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, girişimcilik ekosistemindeki ve iş dünyasındaki kadın sayısının artırılması için kadın istihdamı, girişimcilik ve eğitim alanlarında fayda yaratma hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, teknoloji ve yazılım alanlarında geleceğin kadın girişimcilerini yetiştirerek iş dünyasına kazandırmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu doğrultuda 2016 yılında Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ve Endeavor Derneği iş birliğiyle Kadın Girişimciler Akademisi’ni gerçekleştiren şirket bugüne kadar 100 kadın girişimciye destek oldu. Şirket, bu programdan öğrendikleri ile teknoloji alanındaki genç kadın liderleri desteklemek için Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ile birlikte ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni Ocak 2023’te hayata geçirdi. Yapay zekâdan biyoplastik üretim teknolojisine, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinden eğitim ve sürdürülebilirliğe kadar birçok alandaki iş fikirleri ile 32 şehirden, 81 takımda 324 girişimci kadın, akademiye başvuruda bulundu. Akademinin bu yılki programı, 9 Mayıs 2024 tarihinde ÜNLÜ & Co’nun ev sahipliğinde gerçekleşen, kadın girişimciler ve yatırımcıları buluşturan özel bir etkinlik ile tamamlandı. Girişimcilik dünyasının önde gelen liderleri ve jüri üyeleri arasında yer alan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, Alternatif Yatırımlar ve Portföy Yönetiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Utku Özay, Arya Ventures Kurucu Ortağı Sanem Tatlıdil Özal, Arya Ventures Kurucu Ortağı Özlem Tümer Eke ve GİRVAK Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte finale kalan 5 takım iş modellerini jüriye sunma fırsatı yakaladı. Jürinin değerlendirmesiyle görü uygulamaları alanındaki fikri ile Picollect takımı birinci, mikrobiyal gübre alanındaki projesi ile Soilbiom takımı ikinci, yeni nesil alev önleyici girişimi ile Fire Stopper takımı üçüncü oldu. 

40 kadın girişimciye yoğun destek programı

Jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ne girmeye hak kazanan 15 takımdan 40 kadın girişimci, mentorluk ve yirmiye yakın uzman eğitimi ile düzenli bir akademi programında desteklendi. Girişimcilerin yatırıma erişebilmesi için yatırımcılar ile program katılımcılarını bir araya getiren programda takımlar; eğitim kampı ile temel girişimcilik yetenekleri kazanma ve fikirlerini iş modeline dönüştürebilme imkânı buldular. İlham sohbetleri, rehber mentorlar ve çevrim içi psikososyal desteği de kapsayan programda, katılımcılara girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duyacakları cesaret ve iş hayatına donanımlı bir şekilde başlangıç yapacakları eğitimlerin verilmesi amaçlandı. Finale kalan 5 takım olan Picollect, SoilBiom, Fire Stopper, Milu ve Phoyer için program içeriği ise ilham buluşmaları, psikososyal destek seansları, mentorluk desteği, şirket değerlemesi, markalaşma, yatırımcı sunumu, dijital pazarlama, hukuk, finans, pazarlama, satış, topluluk, etki, girişimciler için operasyon yönetimi, stratejik planlama, asansör konuşması ve yatırım süreçleri eğitimlerini kapsayacak şekilde oluşturuldu.

Hedef, kadınların fikirlerini iş modeline dönüştürmek

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-Weps) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi öncesinde hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Akademisi ile 5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim imkânı sundu.

Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’nin finalinde konuşan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, şirketlerinde üst yönetimden sahaya kadar kadın çalışan oranının en az yüzde 50 olduğunu açıkladı. Ünlü; “Kadınların girişimcilik yolunda faaliyet göstermeleri, ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için kritik bir öneme sahip. Dünyada kadın girişimci oranının yüzde 43 seviyesinde olduğu tahmin edilirken ülkemizde bu oran henüz yüzde 17 seviyelerinde. Yatırıma başvuranların oranı ise ne yazık ki yalnızca yüzde 10. Aynı zamanda yazılım ve bilişim sektöründe çalışan kadınların oranı yüzde 26 iken kız çocuklarının ise sadece yüzde 18’i STEM eğitimi alabiliyor. Biz de ülkemizdeki bu oranların artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. ÜNLÜ & Co olarak üç temel fayda alanımız bulunuyor: kadın, girişimcilik ve eğitim. Bu üç alanın kesişiminde hayata geçirdiğimiz ‘Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ ile kadınların girişimcilik yetenekleri kazanmalarını sağlayarak fikirlerini iş modeline dönüştürmeyi amaçlıyoruz. İnanıyoruz ki kadınların teknoloji dünyasında daha fazla yer alması hem ekonomik büyüme hem de toplumsal cinsiyet eşitliği açısından çok önemli bir yer tutuyor. Şirketimiz bu alandaki potansiyeli ortaya çıkarmak ve kadınların güçlenmesine katkı sağlamak için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecek” dedi.

“Girişimci kadınları desteklemek önceliğimiz”

GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’nin ilk mezunlarını vermiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Girişimci bakış açısıyla ülkemizi ve dünyayı kalkındıracak, toplumsal sorunlara çözüm üretecek genç kadın girişimcilerin, ekosistemin bir parçası olmaları ve girişimlerini büyüterek istihdama katkıda bulunmaları için destek olmaya devam ediyoruz. Kadın girişimcileri desteklemek ve teknoloji alanında sayılarının artmasına katkı sağlamak odak alanlarımız içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda tüm proje ve programlarımızda katılımcıları belirlerken kadın ve erkek sayısının eşit olmasına dikkat ediyor, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı sorunlara çözüm üretmek için faaliyetler gösteriyoruz. Geçtiğimiz senelerde Türkiye’de kadın girişimci sayısında artış olmasına rağmen oran hala yüzde 20 seviyesine bile ulaşmadı. Dünya Bankası verilerine göre küresel olarak her 3 girişimden birinin yönetici ortağı kadın ancak bu oran bizler için yeterli değil. Kadın girişimci sayısındaki artışı hızlandırma misyonu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. ÜNLÜ & Co iş birliğinde hayata geçirdiğimiz projede çıkan fikirlerden gurur duyuyor, tüm katılımcıları ve finalistleri tebrik ediyoruz.”

Önceki Yazı

Çocuk gelişiminde anahtar rol ailede!

Sonraki Yazı

Kadının çekim gücü için el ele

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
Kadının çekim gücü için el ele

Kadının çekim gücü için el ele

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

13 Mayıs 2025
16. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali 8 Farklı Ülkeyi Misafir ediyor

16. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali 8 Farklı Ülkeyi Misafir ediyor

13 Mayıs 2025
Geleneksel 39. Genç Günler Söyleşi ve Atölyeleri devam ediyor

Geleneksel 39. Genç Günler Söyleşi ve Atölyeleri devam ediyor

13 Mayıs 2025
Muğla Milletvekili Gizem Özcan,  İmamoğlu’na açılan dava akılla, vicdanla bağdaşmayacak bir siyasi kumpas

Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan : “Dalaman Çayı’nın Kalbi Satışta “

13 Mayıs 2025

Son Yazılar

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

13 Mayıs 2025
16. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali 8 Farklı Ülkeyi Misafir ediyor

16. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali 8 Farklı Ülkeyi Misafir ediyor

13 Mayıs 2025
Geleneksel 39. Genç Günler Söyleşi ve Atölyeleri devam ediyor

Geleneksel 39. Genç Günler Söyleşi ve Atölyeleri devam ediyor

13 Mayıs 2025
Muğla Milletvekili Gizem Özcan,  İmamoğlu’na açılan dava akılla, vicdanla bağdaşmayacak bir siyasi kumpas

Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan : “Dalaman Çayı’nın Kalbi Satışta “

13 Mayıs 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

13 Mayıs 2025
16. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali 8 Farklı Ülkeyi Misafir ediyor

16. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali 8 Farklı Ülkeyi Misafir ediyor

13 Mayıs 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.