• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Uluslararası İş Kadınları Derneği Başkanı Arzu Yılmaz; “İş Kadınlarını Global Yolculuğa Çıkartıyoruz”Röportaj/Semra Kosovalı

Semra Kosovalı by Semra Kosovalı
21 Haziran 2022
in Röportaj, Yazarlar
0
Uluslararası İş Kadınları Derneği Başkanı Arzu Yılmaz; “İş Kadınlarını Global Yolculuğa Çıkartıyoruz”Röportaj/Semra Kosovalı
0
SHARES
224
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Ülkemizde kadınların enerjisi hayatın her alanına yansıyor. Kadınlar kendi enerjileriyle en alttan en üstte tırmanarak üretime katkıda bulunuyor.

Kadınlar üretimden aldıkları güçle kendi sivil toplum örgütlerini de oluşturuyorlar.

Kadınlar kendilerinin oluşturdukları sivil toplum örgütleriyle dayanışmanın en iyi örneklerini veriyorlar.

Kadınların oluşturdukları sivil toplum örgütlerinden yeni kurulan Uluslararası İş Kadınları Derneği Başkanı Arzu Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi beğenerek okuyacağınızı umuyoruz.

İyi okumalar.

Semra KOSOVALI; Arzu Hanım merhabalar, Uluslararası İş Kadınları Derneğinin kurucusu ve başkanı olarak bugün sizinle sohbet etmek istiyorum. Derneğin adını duyanlar, Türkiye’den Uluslararası platforma yaptığınız yolculuğu merak ediyor. Aklınıza nasıl geldi, neler planlıyorsunuz, projeleriniz var mı, konuşalım ve iş kadınlarımızın bilgi sahibi olmalarını sağlayalım istedim. Önce sizi tanıyalım.

Arzu YILMAZ; Teşekkür ediyorum, Ben Arzu Yılmaz, Mesleki Kurslar Müdürü, Mesleki Eğitim Belgelendirme öğretmeni, Arzu Yılmaz Akademi Kurucusu, Profesyonel Proje Yöneticisi, Güzellik ve Yaşam Koçu olarak iş dünyasında çalışmalarımı sürdürüyorum. 20 yıldır güzellik ve estetik sektöründe profesyonel hizmet işletmecisi ve yöneticisiyim. 7 yıldır güzellik sektörünün birçok bölümünde M.E. B bağlı eğitimci olarak çok sayıda öğrenci yetiştirdim.

Semra KOSOVALI; Maşallah Arzu Hanım, ne kadar güzel çalışmalar içindesiniz. Peki, böyle bir dernek kurmak nasıl aklınıza geldi?

Arzu YILMAZ; Çok uzun süredir kadınlarla ilgili bir şeyler yapmak istiyordum, özellikle eğitimci olarak bilgilerimi aktarmayı paylaşmayı seviyorum. Bir kadın olarak kadınların eğitim ve işleriyle ilgili alanlarda gelişmeleri için bir şeyler yapmak, eğitimci olarak ulaşabildiğimiz her kadının eğitim almalarını istedim. Çünkü bir kadını eğitmek bir aileyi eğitmek demektir. Kadın elinin değmediği hiçbir şey yok ve bu amaçla yola çıktım. Çevremdeki iş kadınlarıyla yaptığımız sohbetlerde eksikliklerimizi fark edince iş kadınlarından oluşan bu topluluğu bir araya getirmeyi planladık. Hayallerimiz önce buydu, sonra bir iş kadını olarak hak ettiğimiz değeri görmek için iş kadınlarıyla bir araya gelip büyük bir güç olmak istedik erkek hegemonyası altında ezilen kadınların güçlendirilmesi gerekiyordu.

Önce Beylikdüzü iş kadınları olarak bir araya geldik ve zorlukları nasıl iyileştirebiliriz düşüncesiyle buluştuk. Bu buluşmalarımız platforma dönüştü, bizlere platform yeterli gelmeyince dernekleşme kararı aldık. Bu arada kendi alanında başarılı 50 iş kadınımıza ödül vererek kadınlarımızı baştan ödüllendirdik. Ödül törenimizden sonra gördüğümüz ilgi alaka bizi hızlı bir dernekleşmeye itti.

Üyelerimizin kendi aralarında diyaloglarını geliştirmelerini, kadınların ekonomik ve sosyal durumunu yükseltip güçlendirerek dayanışma ve işbirliği içinde olmalarını istedik.

Kadınların sosyal sorumluluk bilincini arttırmak, istihdam yaratma gücü olan kadınlarımızın markasını kurması ve geliştirmesi adına katkıda bulunmak, ülke çapında ve uluslararası alanda projeler yapmak yürütmek amacında olan derneğimiz; kadın istihdamı konusunun ülkemizin toplu kalkınma sürecinde önemini bilerek yola çıkmış bu bağlamda Türkiye ve uluslararası platformlarda seminerler düzenleyerek yeni projeler oluştururken kadın işletme gücüne katkı sağlamayı hedeflemiştir.

Semra KOSOVALI; Ülkemizde birçok iş kadınları platformları var. Sizin farkınız nedir? Nasıl bir yolculuğa çıkıyorsunuz?

Arzu YILMAZ; Bizim farkımız, yeni projeler oluşturmak Türkiye’deki iş kadınlarını dünya iş kadınları ile bir araya getirmek, köprü olmak birbirimizi geliştirerek işletmelerimize katkı sağlamak olacak.

Yolumuz uzun, enerjimiz var, kadın olmak demek yaratmak üretmek iyileştirmek geliştirmek büyütmek eğitmek demektir. Kadın yaşamdır ve bu yolculuk, tüm kadınların yaşamlarına dokunana dek sürmeli diye planlıyoruz. Şimdi bizler, sonra arkamızdan gelen yeni nesiller kadınların iş ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına bayrağı devralacaklardır.

Semra KOSOVALI; Beylikdüzü’nden yola çıkarak ülkemiz ve dünya kadınlarına nasıl bir proje sunacaksınız?

Arzu YILMAZ; İş geliştirme anlamında projeler hazırlıyoruz. İlk projemizi gerçekleştirdik. BANA İŞİNİ ANLAT projesi ile iş kadınlarımız kendi başarı öykülerini ve işlerini konuklarımıza anlattı. Yeni projelerimiz de yolda.

Semra KOSOVALI; İş hayatına yeni başlayan kadınlara katkılarınız neler olacak?

Arzu YILMAZ; Mesleki anlamda eksikliklerini giderebilmek adına eğitim alanında ve işletme gücü olarak tecrübelerimizle iş kadınlarımızın yanında olacağız, işlerini geliştirecek her türlü olanakları sunmak için yeni fırsatlar geliştireceğiz. Kadın olarak birbirimize destek olacağız. Kadın kadının kurdu değil yurdu olacak, bunu anlatacağız. Biz birlikte hareket edersek engelleri aşarız. Tek başımıza zorlanıyoruz ve yoruluyoruz. Birlikte olursak büyük bir güç oluruz.

Semra KOSOVALI; İçinde bulunduğumuz dijital dünya, kadınlara ne gibi fırsatlar sunacaktır ve bu fırsatları iş yaşamlarına nasıl aktaracaksınız?

Arzu YILMAZ; Dijital hayatın tüm nimetlerinden faydalanacak yollar bulmalıyız. Sürekli yenileme ve güncelleme gerekli, dijital çağın yeniliklerine ayak uydurmalıyız ki geride kalmayalım. Bunlarla ilgili eğitimler seminerler düzenleyerek zamana ayak uydurmalarını sağlayacağız. Dijital dünyanın tanıtım araçlarından faydalanarak işlerini herkese tanıtmalarını reklamını yapmalarını da sağlamış olacağız.

Uluslararası iş kadınları derneği olarak kadını her platformda temsil etmeye ve destek olmaya hazırız. Akademi çalışmaları devam ederken kadınların toplumsal sosyal ekonomik yaşama etkin katılımının sağlanması için hassasiyetimiz çalışmalarımız ve beraberliğimiz sevgiyle çoğalmakta.

Semra KOSOVALI; Size göre iş kadınlarına devlet desteği yeterli mi?

Arzu YILMAZ; Kesinlikle yeterli değil! Kadın işletmeciler hala hak ettiği noktada değiller. Kadın evde otursun düşüncesinden kurtulamadı birçok kesim ve bu da iş hayatlarımıza olumsuz yansıyor. Devlet destekleri çoğalmalı, bu desteklere ihtiyacımızın olduğunu yapacağımız çalıştaylarla duyuracağımıza inanıyorum.

Semra KOSOVALI; Güncel Kadın takipçilerine bir mesaj vermek ister misiniz?

Arzu YILMAZ; Derneğimize üye olsunlar, birlikte çalışalım, birbirimizi geliştirelim, işbirlikleri yaparak sesimizi duyuralım ve kadınların iş hayatlarını kolaylaştıracak her projede görev alalım. Tüm kadınlara sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Tüm iş kadınlarımızı yanımızda görmek isteriz, bize katılabilirsiniz. Bana 05321381457 numaradan ulaşabilirsiniz, üyelik formumuzu doldurabilirsiniz. Tüm kadınlarımızla büyüyelim.

 

 ULUSLARARASI  İŞ KADINLARI

DERNEĞİ

 

 

 

 

Dernek tüzüğünü okuduk. Tüzükte belirtilen şartlara uyarak, üye olmak istiyoruz. Bu inançla verilecek tüm görevleri yapacağımızı ve yüklendiğimiz ödentileri zamanında tam ve eksiksiz ödeyeceğimizi ve aşağıdaki bilgilerin doğruluğu kabul ve taahhüt ediyoruz …………../………../2..……….

 

 

 

 

 

DELEGE  BİLGİLERİ

 

   
ADI :……………………………… SOYADI :………………………………
BABA ADI :……………………………… ANNE ADI :………………………………
DOĞUM YERİ :……………………………… DOĞUM TARİHİ :………………………………
T.C. KİMLİK NO :……………………………… MESLEĞİ :………………………………
KAN GRUBU :……………………………… EV TELEFONU :………………………………
İŞ TELEFONU :……………………………… CEP TELEFONU :………………………………
E-POSTA ADRESİ :……………………………… ÖĞRENİM DURUMU :………………………………
NÜFUSA KAY. İL/İLÇE/MH. :……………………………… :……………………………… :………………………………
İKAMET ADRESİ :…………………………………………………………………………………………………………….
İŞ ADRESİ :…………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Sayın ……………………………..

Yukarıdaki dilekçeniz ile yapmış olduğunuz üyelik müracaatınız, yönetim kurulumuzun ………/………../2..………. tarih ve ………… sayılı kararı ile kabul edilmiştir. Bu tarihten itibaren tüzük gereğince üyelik şartlarının yerine getirilmesini rica ederim.

 

İmza-Mühür

 

Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

Yönetim kurulunun ………/………../20………. tarih ve ………… sayılı kararı ile derneğin üyeliğine kabul edildiğimi tebellüğ ederek ,Dernek  tüzüğünde belirtilen üyelik şartları ve yükümlülükleri yerine getireceğimi beyan ve taahhüt ederiz.

 

……./……./2………

Adı-Soyadı

İmza

 

 

 

Önceki Yazı

Watsons Gençlik Festivali!

Sonraki Yazı

Astroloji Yolculuğu: Evcil Hayvan Astrolojisi Siz Ve Evcil Hayvanınız Uyumlu mu?

Semra Kosovalı

Semra Kosovalı

Sonraki Yazı
Astroloji Yolculuğu: Evcil Hayvan Astrolojisi Siz Ve Evcil Hayvanınız Uyumlu mu?

Astroloji Yolculuğu: Evcil Hayvan Astrolojisi Siz Ve Evcil Hayvanınız Uyumlu mu?

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
CHP’li Özcan’dan vergide adalet için kanun teklifi: gelir vergisi dilimleri yeniden düzenlenmeli

Milletvekili Gizem Özcan “Suyu başka havzaya taşımak ekolojik yıkımı büyütür”

21 Haziran 2025
Doğal içerikli kozmetik ürünler geliyor

Doğal içerikli kozmetik ürünler geliyor

21 Haziran 2025
İş Sanat 25. sezonunu tamamladı

İş Sanat 25. sezonunu tamamladı

21 Haziran 2025
Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Seyfe Şen : “Sadece yeme problemi değil, ruhsal bir sorun!”

Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Seyfe Şen : “Sadece yeme problemi değil, ruhsal bir sorun!”

21 Haziran 2025

Son Yazılar

CHP’li Özcan’dan vergide adalet için kanun teklifi: gelir vergisi dilimleri yeniden düzenlenmeli

Milletvekili Gizem Özcan “Suyu başka havzaya taşımak ekolojik yıkımı büyütür”

21 Haziran 2025
Doğal içerikli kozmetik ürünler geliyor

Doğal içerikli kozmetik ürünler geliyor

21 Haziran 2025
İş Sanat 25. sezonunu tamamladı

İş Sanat 25. sezonunu tamamladı

21 Haziran 2025
Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Seyfe Şen : “Sadece yeme problemi değil, ruhsal bir sorun!”

Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Seyfe Şen : “Sadece yeme problemi değil, ruhsal bir sorun!”

21 Haziran 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

CHP’li Özcan’dan vergide adalet için kanun teklifi: gelir vergisi dilimleri yeniden düzenlenmeli

Milletvekili Gizem Özcan “Suyu başka havzaya taşımak ekolojik yıkımı büyütür”

21 Haziran 2025
Doğal içerikli kozmetik ürünler geliyor

Doğal içerikli kozmetik ürünler geliyor

21 Haziran 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.