Bağımsız sanatçılar için eserlerini sergileyebilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla kurulan Loft Art’ın, “Olmayan Yer” isimli grup sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. Olmayan Yer sergisi, 11 bağımsız sanatçının katılımıyla “Ayşe Gürpınar, Berk Arıkan, Ecem Naz Dalmaz, Eylül Civelek, Handan Akarsu, Hilal Gök, Mehtap Yayla, Selver Yıldırım, Sevdiye Cerrahoğlu, Şüheda Karaosmanoğlu ve Yağmur Yılan” 2 Ekim – 30 Kasım 2025 tarihleri arasında Loft Art’ta ziyaret edilebilecek.
“Olmayan Yer”; bir ütopya, hayali mekân ya da kişinin kendi zihninde kurduğu ama gerçekte karşılığı olmayan bir alanı işaret ediyor, yani ütopya gerçekleşemezliğiyle var oluyor.
Sergi, bu kavramı merkezine alarak mekânın ve zamanın kayganlığını, belleğin güvenilmezliğini ve aidiyetin kırılganlığını görünür kılıyor.
Çarpıtılmış imgeler, bulanık yüzeyler, yarım kalmış formların yansıyan gölgeleri hayalin kurucu gücünü açığa çıkarıyor.
Bu yaklaşım, izleyiciye bir sığınma vaadi sunmuyor; aksine belirsizlikle yüzleşmeye, olmayan bir yere adım atmaya çağırıyor.