Balenin, müziğin, renklerin ve genç enerjinin göz kamaştırıcı buluşması; İstanbul Genç Bale Topluluğu kuruluşunun ikinci yılında Don Kişot balesinin prömiyerini 22 Kasım akşamı gerçekleştirdi.
Miguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından bale sahnesine aktarılan, yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında değişmez bir yeri olan; Kuzey Makedonya’nın seçkin koreografı Olga Pango’nun Petipa geleneği üzerine inşa ettiği, Minkus’un enerjik ve sevilen müzikleriyle sahnelenen yeni Don Kişot prodüksiyonu sanatseverlerden büyük alkış aldı.
Genç dansçıları özgüven ve sanatsal olgunlukla profesyonel sahneye taşımayı amaçlayan İstanbul Genç Bale Topluluğu, kuruluşunun ikinci yılında da hedefine ulaşma yo lunda dinamik bir güç olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Bu yeni Don Kişot, yalnızca klasik bale tekniğinin bir vitrinini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda güçlü bir eğitim projesi olarak da öne çıkıyor. Pango’nun koreografisi geleneğe saygı duyarken aynı zamanda tazelik ve mizahı da barındırıyor.
İstanbul Genç Bale Topluluğu’nun 22 Kasım akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleştirdiği prömiyerde Kitri’ yi Moskova Stanislavski Bale Tiyatrosu’nun prima – baş balerini Anastasia Limenko, Basil’i yine Moskova Stanislavski Bale Tiyatrosu dansçılarından Artur Mkrtchyan, Don Kişot’u Alkış Peker, Sancho Panza’yı Kuzey Makedonya’dan Jan Kisiliev, Mercedes’i Kanada’dan Sophia Zonni, Espado’yu Ada Dinç dans ettiler.












