• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Hem ekonomik hem lezzetli yılbaşı sofrası

admin by admin
30 Aralık 2021
in Güncel Haberler
0
Hem ekonomik hem lezzetli yılbaşı sofrası
0
SHARES
18
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Yılbaşı zamanı umut ve mutluluk zamanı. Lezzetli sofralar etrafında toplanıp, ailecek yeni yılı karşılamak en keyifli anlarımız belki. Oysa hayatımız Pandemi ile değişti.  Covid 19’un sevdiklerimizle aramıza koyduğu mesafe nedeniyle yaklaşık 2 senedir büyük sofralar kuramaz olduk. Son zamanların ekonomik şartları nedeniyle başta gıda olmak üzere gelen zamlar nedeniyle lezzetli bir yılbaşı sofrası kurmak bile zorlaştı.

Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri özlediğimiz yılbaşı sofralarıyla bizi tekrar buluşturacak. Sizler için hem ekonomik hem de lezzetli bir yılbaşı menusu hazırladılar… Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, yılbaşı menusunu hazırlarken yılbaşı ruhuna en yakışan malzemeleri seçtiklerini belirtti. Reçeteleri, bütçeleri çok zorlamayacak ama lezzetten de ödün vermeyecek şekilde hazırladıklarını dile getiren Gökhan Taşpınar. “Örneğin, yılbaşı sofralarının klasiği hindi yerine daha ekonomik olan tavuğu önerdik. Hindi piyasada pişmiş olarak yaklaşık 500 TL’den alıcı buluyor. Bütün tavuk ise aşağı yukarı 75 TL civarında. Kilosu yaklaşık 1000 tl olan çam fıstığı yerine daha uygun fiyatlı olan kestaneli bir tarif hazırladık.  Yine semt pazarlarından rahatlıkla alınabilecek balkabağı ile yılbaşı ruhuna en yakışan Zencefilli Balkabağı çorbası ile keyifli ve lezzetli bir başlangıç düşündük. Tatlı ise yılbaşı sofralarının olmaz ise olmazı. Az malzemeli kakolu irmik tatlımız ise damaklarımıza tatlı bir lezzet bırakacak.” dedi.

Yılbaşı menusu ve tarifi

Zencefili Balkabağı Çorbası

Malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 tatlı kaçığı toz zencefil
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı

Zeytinyağını tencereye koyup küp küp doğradığımız balkabağı, patates ve havucu ekliyoruz. 2-3 dk kavurduktan sonra toz zencefilli ekliyoruz. 1-2 dk sonra kaynamış suyu ekliyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve 5 dk kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz.

Humus

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • ½ su bardağı tahin
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzerine

  • 1 yemek kaçığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı

İçine 1 kaşık karbonat koyduğunuz 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslattığınız nohutları sudan çıkartıp süzün. Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve 45 dk kadar pişmeye bırakın. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Tahin, zeytinyağı, ince ince kıyılmış sarımsağı, kimyon ve tuzu bir kâseye alıp limonların suyunu da ekleyip karıştırın. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğümüz nohutların kabuklarını soyun ve hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. Robottan çekme esnasında ısınmaması için birkaç parça buz ilave edilebilir.

Kestaneli Tavuk Dolması

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk

İç pilavı için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr Kestane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun.  Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin. 2- 3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın. Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin. Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın. 180 derecede 45 dakika pişirin.

Kakaolu İrmik Tatlısı

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Yapılışı

Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.

 

Önceki Yazı

Oyuncu Ayfer Dönmez ‘Carmen olmayı hayal ederdim’/ Röportaj Ulya Kutal

Sonraki Yazı

Kadıköy’de çocukça caz konseri

admin

admin

Sonraki Yazı
Kadıköy’de çocukça caz konseri

Kadıköy'de çocukça caz konseri

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Kerem Alışık ve Evrim Alasya Londra’da ayakta alkışlandı

Kerem Alışık ve Evrim Alasya Londra’da ayakta alkışlandı

18 Haziran 2025
Golf Dondurma Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ezgi Eröz : ” Bizim Dondurmamız” olarak Şeffaflık, Kalite ve Sürdürülebilirlik Önceliğimiz

Golf Dondurma Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ezgi Eröz : ” Bizim Dondurmamız” olarak Şeffaflık, Kalite ve Sürdürülebilirlik Önceliğimiz

18 Haziran 2025
Gazeteci-yazar Bedia Ceylan Güzelce’nin yeni kitabı “Bu Çağın İnsanı”

Gazeteci-yazar Bedia Ceylan Güzelce’nin yeni kitabı “Bu Çağın İnsanı”

18 Haziran 2025
Dünyanın En Tatlı Festivali İstanbul’da 2.kez başlıyor!

Dünyanın En Tatlı Festivali İstanbul’da 2.kez başlıyor!

18 Haziran 2025

Son Yazılar

Kerem Alışık ve Evrim Alasya Londra’da ayakta alkışlandı

Kerem Alışık ve Evrim Alasya Londra’da ayakta alkışlandı

18 Haziran 2025
Golf Dondurma Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ezgi Eröz : ” Bizim Dondurmamız” olarak Şeffaflık, Kalite ve Sürdürülebilirlik Önceliğimiz

Golf Dondurma Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ezgi Eröz : ” Bizim Dondurmamız” olarak Şeffaflık, Kalite ve Sürdürülebilirlik Önceliğimiz

18 Haziran 2025
Gazeteci-yazar Bedia Ceylan Güzelce’nin yeni kitabı “Bu Çağın İnsanı”

Gazeteci-yazar Bedia Ceylan Güzelce’nin yeni kitabı “Bu Çağın İnsanı”

18 Haziran 2025
Dünyanın En Tatlı Festivali İstanbul’da 2.kez başlıyor!

Dünyanın En Tatlı Festivali İstanbul’da 2.kez başlıyor!

18 Haziran 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Kerem Alışık ve Evrim Alasya Londra’da ayakta alkışlandı

Kerem Alışık ve Evrim Alasya Londra’da ayakta alkışlandı

18 Haziran 2025
Golf Dondurma Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ezgi Eröz : ” Bizim Dondurmamız” olarak Şeffaflık, Kalite ve Sürdürülebilirlik Önceliğimiz

Golf Dondurma Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Ezgi Eröz : ” Bizim Dondurmamız” olarak Şeffaflık, Kalite ve Sürdürülebilirlik Önceliğimiz

18 Haziran 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.