• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü

Güncel Kadın by Güncel Kadın
16 Ekim 2024
in Sağlık
0
Bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü
0
SHARES
3
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Günü vesilesi ile organize edilen ve İzmir İli idari Amirlerinin katıldığı Mutfak Atölyesinde bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.

Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Atölyesinde gerçekleştirilen etkinlikte israfın önlenmesi için farkındalık oluşturmak amaçlandı. Şef Olcay Kaygusuz eşliğinde bayat ekmek kullanarak ikişer yemek ve birer tatlı yapan katılımcılar, etkinliğin sonunda yemeklerin tadımını da yaptı.

Yemeklerin servisini bizzat yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, tüketimde israfın önüne geçmek için “Daha iyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Kimseyi Geride Bırakma” ilkesiyle farkındalık çalışmaları yapıldığını ifade ederek; “İnsan tüketimi için üretilen ekmeğin fazlasının hayvanlara yedirilerek değerlendirilmesini de doğru bulmuyoruz. Oda israf demektir” dedi.

Dünya’da yaklaşık yılda 1 milyar 300 milyon ton ekmeğin israf edildiğini ifade eden Şahin, “Bu konuda ülkemizde de ciddi israf var. Ülkemizde her sene ortalama 7 milyon 700 bin ton ekmeği israf ediyoruz. Bunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Dünyada 828 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde israfı önlemenin ne kadar önemli olduğu daha net ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Gıda İsraf Edilecek En Son Şey

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülkede çok geniş bir kadroyla topraktan sofraya kadar gıda üretiminin, tüketiminin ve güvenliğinin takipçisi olduğunu da vurgulayan Şahin, “Bu kadar zahmetle üretilen bu kıymetli gıdanın israfını önlemek de bizim görevimiz. Gıda israf edilecek en son şey” dedi.

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç günümüzde gıdanın stratejik bir ürün haline geldiğini vurgulayarak, “Gıda günümüzde son derece stratejik bir ürün haline geldi. İklim krizi, doğal felaketler hepsi gıda üretimini etkiliyor. Ancak gıdamıza sahip çıkmak zorundayız. Biz de Yaşar Üniversitesi olarak bu tür toplumsal sorumluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Üniversitelerin topluma hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kamu ve özel kuruluşlarla aktiviteler yapıyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney’in de dahil olduğu, çoğunluğu kadın idarecilerden oluşan katılımcılara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, bayat ekmekten yemek tariflerinin yer aldığı birer kitap hediye edildi.

 

 

 

 

Tags: Dokuz Eylül Üniversitesiİzmir İl Tarım MüdürlüğüYaşar Üniversitesi
Önceki Yazı

9. Çanakkale Bienali, zengin etkinlik programıyla bu yıl da sanat tutkunlarının gözdesi olacak!

Sonraki Yazı

DASK 6. Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
DASK 6. Kısa Film Yarışması sonuçlandı

DASK 6. Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
“Bir Usta Bin Usta”

“Bir Usta Bin Usta”

17 Haziran 2025
Tesettür Giyimde Son Trendler

Tesettür Giyimde Son Trendler

17 Haziran 2025
Giresun’da Kültürlerarası ıslık dili buluşması

Giresun’da Kültürlerarası ıslık dili buluşması

17 Haziran 2025
ÇEV Sanat’ın Genç Piyanisti Arya Su Gülenç’in büyük başarısı!

ÇEV Sanat’ın Genç Piyanisti Arya Su Gülenç’in büyük başarısı!

17 Haziran 2025

Son Yazılar

“Bir Usta Bin Usta”

“Bir Usta Bin Usta”

17 Haziran 2025
Tesettür Giyimde Son Trendler

Tesettür Giyimde Son Trendler

17 Haziran 2025
Giresun’da Kültürlerarası ıslık dili buluşması

Giresun’da Kültürlerarası ıslık dili buluşması

17 Haziran 2025
ÇEV Sanat’ın Genç Piyanisti Arya Su Gülenç’in büyük başarısı!

ÇEV Sanat’ın Genç Piyanisti Arya Su Gülenç’in büyük başarısı!

17 Haziran 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

“Bir Usta Bin Usta”

“Bir Usta Bin Usta”

17 Haziran 2025
Tesettür Giyimde Son Trendler

Tesettür Giyimde Son Trendler

17 Haziran 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.