Aydın Doğan Vakfı tarafından hayata geçirilen “Küllerinden Doğan Umut” sergisi, 40 yıllık Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması arşivinden seçilen eserlerle doğanın kendini yenileme gücüne dikkat çekiyor. Sergi, 4–28 Kasım 2025’te Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Ormanların yaşamsal değeri ve umudun dönüştürücü etkisini vurgulayan sergi, karikatürün evrensel diliyle düşündürücü ve ilham verici bir deneyim sunuyor.
Aydın Doğan Vakfı, karikatür sanatının evrensel diliyle doğanın değerini ve umudu odağına alan “Küllerinden Doğan Umut” sergisini Kasım ayında Eskişehir ve ardından İstanbul’da sanatseverlerle buluşturuyor. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 40 yıllık arşivinden seçilen eserlerle hazırlanan sergi, son yıllarda yaşanan orman yangınlarının ardından doğanın kendini yenileme gücüne dikkat çekiyor ve izleyiciyi hem düşündürücü hem de ilham verici bir yolculuğa davet ediyor.
İlk olarak Bursa’da başlayan sergi, yolculuğuna 4 Kasım’da Eskişehir’de devam ediyor. Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde 4–28 Kasım 2025 tarihleri arasında ziyarete açık olacak seçki, dünyanın farklı coğrafyalarından sanatçıların karikatürleri üzerinden ormanların yaşamsal değerini, ekosistemlerin kırılganlığını ve umudun dönüştürücü etkisini görünür kılıyor. Eserler, kelimelerin ötesine geçen bir anlatımla, doğanın karşı karşıya olduğu tehditleri ve küllerinden doğan yeniden doğuş ihtimalini izleyiciyle paylaşıyor.
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, 40 yıllık köklü geçmişiyle yalnızca bir yarışma değil, evrensel bir sanat platformu olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar 137 ülkeden 9.300 sanatçının 90.000’den fazla eseriyle katkı sunduğu bu prestijli mecra, karikatürün güçlü anlatımıyla toplumsal olayları ve değişimleri bir zaman kapsülü gibi kayıt altına alıyor. “Küllerinden Doğan Umut” sergisi de bu birikimden derlenen seçkin örneklerle, doğaya karşı sorumluluğumuzu hatırlatmayı ve umutla harekete geçmeyi hedefliyor.
Aydın Doğan Vakfı, yıl boyunca farklı şehirlerde ve mekanlarda düzenleyeceği sergilerle, yarışmanın zengin mirasını ve koleksiyonunu geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmayı sürdürecek. Ayrıca yarışmanın zengin arşivine https://sanalmuze.aydindoganvakfi.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Kasım ayı boyunca iki şehirde eşzamanlı bir sergi deneyimi de sanatseverleri bekliyor. 4–28 Kasım 2025 tarihleri arasında Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek sergi, ardından 11 Kasım’da İstanbul’da Galeri Işık’ta kapılarını açacak ve 28 Kasım 2025 tarihine kadar görülebilecek.













