• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
Advertisement
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

EGİAD, İRD ve TAİDER’den Aile şirketlerinin geleceğine ortak bakış

Güncel Kadın by Güncel Kadın
8 Eylül 2026
in İş Dünyası
0
EGİAD, İRD ve TAİDER’den Aile şirketlerinin geleceğine ortak bakış
0
SHARES
4
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Kuşaklar Değişiyor, Marka Değeri Geleceğe Taşınıyor

Geçmişten Gelen Güven, Geleceğe Taşınan Marka

Aile Şirketlerinde Markalaşma: Geçmişten Geleceğe Marka Değeri

Pazarlama Yönetimi ve Marka İletişimi Danışmanı Güven Borça moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada; İTK İcra Kurulu Başkanı ve EGİAD Fahri Üyesi Yiğit Tatış, Sun Tekstil Ürün Müdürü, Ekoten Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve EGİAD Üyesi Ayşe Ünlütürk ile Folkart Genel Müdür Yardımcısı ve EGİAD Üyesi Ahmet Sancak, farklı sektörlerdeki deneyimleri üzerinden aile şirketlerinin markalaşma yolculuklarını değerlendirdi. Marka mirası, kuşaklar arası aktarım, yeni neslin bakış açısı, değişime uyum, itibar ve aile değerlerinin geleceğe taşınması etkinliğin ana gündemini oluşturdu.

Özhelvacı: “Zaman, aile şirketlerinin en güçlü sermayelerinden biri”

Toplantının açılışında konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı, aile şirketlerinin yalnızca sermaye yapısı, kurumsallaşma ve nesiller arası devir açısından değil, yıllar içerisinde oluşturdukları marka, güven, itibar ve hikâye açısından da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aile şirketlerinin rakiplerinin kolaylıkla satın alamayacağı ya da taklit edemeyeceği önemli bir sermayeye sahip olduğunu belirten Özhelvacı, bunun “zaman” olduğuna dikkat çekerek, “Aile şirketlerinde miras, yalnızca geçmişe duyulan bağlılık değil; geleceğe taşınması gereken stratejik bir değerdir. Ancak bugün yalnızca 40 ya da 50 yıllık bir şirket olmak güçlü bir marka yaratmaya yetmiyor. Geçmişten gelen değerleri bugünün tüketicisinin beklentileri ve yarının dünyasıyla buluşturabilmek gerekiyor. Aile şirketlerinde markalaşmanın temel meselesini ‘geçmişi korurken değişebilmek, değişirken de kimliğini kaybetmemek’ olarak görüyoruz” dedi.

Aile isminin şirket markasıyla özdeşleşmesinin güçlü bir güven ve itibar avantajı sağladığını, ancak bunun aynı zamanda daha yüksek bir sorumluluk yarattığını ifade eden Özhelvacı, tüketicilerin aile şirketlerinden samimiyet, tutarlılık, şeffaflık ve değerlerine bağlılık beklediğine işaret etti.

EGİAD üyelerinin önemli bir bölümünün aile şirketlerinde ikinci, üçüncü ve sonraki kuşakları temsil e ttiğini hatırlatan Özhelvacı, “Marka mirası, yeni neslin şirkete kattığı perspektif, değişime uyum ve aile değerlerinin geleceğe taşınması üyelerimiz açısından teorik bir tartışma değil, doğrudan iş hayatlarının içinde karşılaştıkları stratejik bir yönetim konusu. EGİAD olarak üyelerimizi yalnızca bugünün ihtiyaçlarına değil, yarının rekabet ortamına da hazırlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle aile işletmelerinin kurumsallaşması kadar markalaşmasını, dijital dönüşümü kadar itibar yönetimini, geçmişini koruması kadar geleceği okuyabilmesini de önemsiyoruz” diye konuştu.

Panelde yer alan üç konuşmacının da EGİAD üyesi olmasının kendileri açısından ayrıca gurur verici olduğunu belirten Özhelvacı, EGİAD, TAİDER ve İRD iş birliğinin farklı uzmanlık alanlarını aynı zeminde buluşturduğunu kaydetti. Özhelvacı, “İRD marka ve iletişim dünyasının bilgi birikimini, TAİDER aile işletme leri alanındaki deneyimini, EGİAD ise genç kuşak iş insanlarının dinamizmini ve gelecek perspektifini masaya getiriyor. Markayı bilenlerle aile işletmelerini bilenleri ve geleceği devralacak kuşakları aynı masada buluşturuyoruz” dedi.

Perçin: “Başarı, değerleri koruyarak büyümek ve güçlü bir mirası gelecek kuşaklara devretmek”

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Yorgancılar Perçin ise aile şirketlerinde sürdürülebilir başarının yalnızca şirketin büyümesiyle ölçülemeyeceğini vurguladı. TAİDER’in 14 yıl önce aile şirketlerinin kendi değerlerini koruyarak nesilden nesle sağlıklı biçimde aktarılmasına ve uzun ömürlü olmasına katkı sunmak amacıyla yola çıktığını hatırlatan Perçin, “Aile şirketlerinde başarı sadece büyümek değildir. Asıl başarı, değerleri koruyarak büyümek ve güçlü bir mirası gelecek kuşaklara devredebilmektir. Marka da bu yolculuğun en önemli par? ?alarından biridir; çünkü marka yalnızca bir isim ya da ticari değer değil, bir hikâye, güven ve yıllar boyunca oluşan itibardır” dedi.

Köklü aile markalarının kuşaklar boyunca varlıklarını sürdürmelerinin önemine dikkat çeken Perçin, Z ve Alfa kuşaklarıyla birlikte tüketici beklentilerinin de hızla değiştiğini belirtti. Yapay zekâ ve teknolojinin şekillendirdiği yeni dönemde markaların yalnızca ne sattığının değil, neye inandığının, nasıl davrandığının ve toplumla nasıl bağ kurduğunun da önem kazandığını ifade eden Perçin, köklü değerlerle yeni neslin beklentilerini buluşturmanın aile şirketlerinin geleceği açısından kritik olduğunu söyledi.

Çiner: “Aile şirketinin geçmişi mirastır, onu ekonomik değere dönüştüren markadır”

İzmir Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Çiner de Türkiye’nin üretim gücünü küresel ölçekte güçlü markalar a dönüştürmesinin stratejik önem taşıdığını vurguladı. Bir aile şirketinin yıllar içinde yalnızca üretim kapasitesi değil; güven, itibar, müşteri ilişkileri, kurum kültürü ve güçlü bir hikâye oluşturduğunu ifade eden Çiner, bu birikimin kendiliğinden marka değerine dönüşmediğini belirtti. Çiner, “Türkiye güçlü bir üretim ülkesi; güçlü sanayicilerimiz, girişimcilerimiz ve ihracatçılarımız var. Ancak önümüzdeki dönemde hedefimiz daha fazla üretmek kadar daha fazla küresel marka yaratmak da olmalı. İtibarın markaya, yerel gücün küresel rekabet avantajına, geçmişten gelen birikimin geleceğin marka değerine dönüşmesi gerekiyor” dedi.

Markalaşmanın yalnızca reklam ve iletişim faaliyeti değil, şirketin bütününü kapsayan stratejik bir yönetim konusu olduğunun altını çizen Çiner, yeni nesillerin aile şirketlerinde sorumluluk üstlenmesiyle birlikte “Neyi korumalıyız, neyi dön? ?ştürmeliyiz?” sorusunun daha kritik hale geldiğini ifade etti. Çiner, “TAİDER’in aile işletmelerinin devamlılığı konusundaki deneyimini, EGİAD’ın yeni nesil ve dönüşüm perspektifini, İzmir Reklamcılar Derneği’nin marka ve iletişim birikimini aynı masaya getiriyoruz. Aile şirketinin geçmişi bir mirastır; ancak o mirası ekonomik değere dönüştüren şey markadır. Türkiye’nin gelecekte dünyanın en değerli markaları arasında yer alacak markalar yaratabilmesi için bu dönüşümü bugünden başlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Seminer, Güven Borça moderatörlüğünde Yiğit Tatış, Ayşe Ünlütürk ve Ahmet Sancak’ın kendi şirket ve sektör deneyimleri üzerinden aile işletmelerinde marka mirası, kuşaklar arası dönüşüm, değişen tüketici beklentileri ve markaların geleceğe hazırlanmasına ilişkin değerlendirmeleriyle devam etti.

Güven Borça; Türkiye’de ilk kez Kedi Kumu üretimiyle bu alan da markalaşma başlattıklarını hatırlatarak, markalaşma sürecinde nesiller arasında anayasalaşmanın önemine dikkat çekti.

Ayşe Ünlütürk ise yaptığı konuşmada, tekstil alanında sürdürdükleri başarı ile dünya devi güçlü markalarla çalıştıklarını hatırlatarak, ihracatçı ve iç pazar üreticisi olarak yollarının uzun olduğunu ifade etti.

Yiğit Tatış ise, Eğitimde markalaşmanın denge gerektirdiğini belirterek, eğitimde franchising yaklaşımına karşı olduklarını kaydetti.

Ahmet Sancak ise, Gayrimenkul öncesinde ilaç depoculuğu yaparken premium ev arayışı sebebiyle inşaat sektörüne dahil olduklarını hatırlatarak, sonrasında İzmir’de yüzde 95 oranında bilinen bir marka olduklarını aktardı.

Önceki Yazı

Gençler dijital dünyada usta, siber tehditlerde savunmasız

Sonraki Yazı

Melissa Vargas Avrupa Şampiyonasına damga vurdu

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
Melissa Vargas Avrupa Şampiyonasına damga vurdu

Melissa Vargas Avrupa Şampiyonasına damga vurdu

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 28 Temmuz-3 Ağustos Gökyüzü Gündemi

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

27 Temmuz 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Filenin Sultanlarının Zaferi Sonrası Tarkan ve Şebnem Ferah dinlenmelerinde artış

Filenin Sultanlarının Zaferi Sonrası Tarkan ve Şebnem Ferah dinlenmelerinde artış

8 Eylül 2026
Gülsüm Orbay, L’Oréal Türkiye tüketici ürünleri divizyonu satış direktörü olarak atandı

Gülsüm Orbay, L’Oréal Türkiye tüketici ürünleri divizyonu satış direktörü olarak atandı

8 Eylül 2026
Doktorlar koşamaz dedi, Tuğçe Karakaya küllerinden doğdu!

Doktorlar koşamaz dedi, Tuğçe Karakaya küllerinden doğdu!

8 Eylül 2026
Sabancı Vakfı 17. Sezon fark yaratanı yaz güvendi doğa koruma çalışmalarını sanatla buluşturuyor

Sabancı Vakfı 17. Sezon fark yaratanı yaz güvendi doğa koruma çalışmalarını sanatla buluşturuyor

8 Eylül 2026

Son Yazılar

Filenin Sultanlarının Zaferi Sonrası Tarkan ve Şebnem Ferah dinlenmelerinde artış

Filenin Sultanlarının Zaferi Sonrası Tarkan ve Şebnem Ferah dinlenmelerinde artış

8 Eylül 2026
Gülsüm Orbay, L’Oréal Türkiye tüketici ürünleri divizyonu satış direktörü olarak atandı

Gülsüm Orbay, L’Oréal Türkiye tüketici ürünleri divizyonu satış direktörü olarak atandı

8 Eylül 2026
Doktorlar koşamaz dedi, Tuğçe Karakaya küllerinden doğdu!

Doktorlar koşamaz dedi, Tuğçe Karakaya küllerinden doğdu!

8 Eylül 2026
Sabancı Vakfı 17. Sezon fark yaratanı yaz güvendi doğa koruma çalışmalarını sanatla buluşturuyor

Sabancı Vakfı 17. Sezon fark yaratanı yaz güvendi doğa koruma çalışmalarını sanatla buluşturuyor

8 Eylül 2026
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Filenin Sultanlarının Zaferi Sonrası Tarkan ve Şebnem Ferah dinlenmelerinde artış

Filenin Sultanlarının Zaferi Sonrası Tarkan ve Şebnem Ferah dinlenmelerinde artış

8 Eylül 2026
Gülsüm Orbay, L’Oréal Türkiye tüketici ürünleri divizyonu satış direktörü olarak atandı

Gülsüm Orbay, L’Oréal Türkiye tüketici ürünleri divizyonu satış direktörü olarak atandı

8 Eylül 2026
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.