Genç piyanistler Fas’tan 3 derece ile döndü!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu genç piyanistlerin başarılarıyla taçlandı. Türkiye’nin genç piyanistleri, Fas’ta düzenlenen 15. Uluslararası Prenses Lalla Meryem Piyano Yarışması‘nda elde ettikleri derecelerle ülkeye sevinç yaşattı.
Yarışmanın jüri üyeleri arasında, Türk müziğinin dünyaca ünlü ismi devlet sanatçımız Gülsin Onay‘ın yer alması, gençlerin başarısını daha da anlamlı kıldı. Onay’ın da değerlendirme yaptığı bu prestijli etkinlikte, üç genç yetenek farklı kategorilerde dereceye girerek Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
İKİ BİRİNCİLİK, BİR İKİNCİLİK DERECESİ:
GELECEĞİN YILDIZLARI SAHNEDEYDİ
Genç piyanistlerden 13 yaşındaki Güven Çağatay, kendi yaş grubunda muhteşem bir performans sergileyerek birincilik ödülünü kazandı. Çağatay, 31 Ekim’de gerçekleştirilecek ödül töreninde bu anlamlı haftaya ithafen Türk besteci Ulvi Cemal Erkin’in eserini seslendirecek. Bir diğer yetenek Mehmet Can Ezzahraoui de kendi kategorisinde birincilik elde etti. Ezzahraoui, ödül töreninde ise Chopin Nocturne icra edecek. Üçüncü başarılı temsilcimiz Ayşe Nil Çetin ise üstün performansıyla ikincilik ödülünün sahibi oldu.
Elde edilen iki birincilik ve bir ikincilik dereceleri, Cumhuriyet Bayramı öncesinde büyük bir gurur yaşattı. Genç sanatçılarımızın bu uluslararası başarısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sanata ve kültürel mirasa verdiği değerin ve genç yeteneklerin uluslararası platformdaki gücünün bir kanıtı olarak değerlendirildi.
Sanat elçilerimiz olan genç piyanistlerimiz, disiplinli çalışmaları ve olağanüstü yetenekleriyle Türkiye’nin zengin kültürel mirasını ve sanattaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.













