Ukraynalı genç sanatçılar Kiev’den İstanbul’a 38 saatlik otobüs yolculuğunun ardından sanatseverlerle buluşacak
Ukrayna’nın çağdaş sahne sanatları alanında dikkatle takip edilen topluluklarından Elysium Pro Art, estetikle teknolojiyi buluşturan özgün yorumlarıyla uluslararası alanda özel bir yer edindi. Ülkelerindeki savaş nedeniyle uzun süredir farklı şehirlerde üretimlerini sürdüren genç sanatçılar, şimdi “Alice’s Mirrorland Adventure” ile İstanbul’da yeniden bir araya geliyor. Dans, akrobasi ve 3D projeksiyonların iç içe geçtiği bu gösteri, izleyicisine alışılmışın ötesinde bir Alice deneyimi sunuyor.
Elysium Pro Art topluluğu, akrobasi, modern dans ve illüzyonu sahne teknolojisinin en yeni olanaklarıyla buluşturduğu “Alice’s Mirrorland Adventure” gösterisiyle 17–18 Ekim’de Lütfi Kırdar’da sahne alıyor. Masalsı bir kurguyu LED ekranlar, 3D projeksiyonlar ve özel ışık-ses efektleriyle güçlendiren topluluk; Alice, Çılgın Şapkacı, Cheshire Kedisi ve Kalplerin Kraliçesi gibi unutulmaz karakterleri büyüleyici bir görsel dünyada yeniden hayat bulduruyor.
Ukrayna’dan İstanbul’a 38 Saatlik Otobüs Yolculuğu!
Topluluğun gösteri kadar sahne arkasındaki yolculuğu da dikkat çekici. Ukrayna’nın önemli topluluklarından Elysium Pro Art’ın üyeleri, savaşın etkisiyle uzun süredir dünyanın farklı şehirlerinde yaşıyor ve üretimlerini sürdürüyor. Yaşları 18 ile 30 arasında değişen genç sanatçılardan bazıları, Cenevre, Paris gibi şehirlerden İstanbul’a gelirken başka bir ekip de Kiev’den yola çıkarak yaklaşık 38 saatlik otobüs yolculuğunun ardından “Alice’s Mirrorland Adventure” için İstanbul’da yeniden buluşacak ve aynı sahneyi paylaşacak.
Maria Remneva: “Bu sadece bir oyun değil”
Topluluğun kurucusu ve sanat direktörü Maria Remneva, bu buluşmanın önemini şu sözlerle anlatıyor: “Bu buluşma sadece bir oyun değil, aynı zamanda bir dayanışma hikâyesi.” Remneva’nın liderliğinde sahneye taşınan “Alice’s Mirrorland Adventure”, yalnızca teknik anlamda değil, manevi açıdan da güçlü bir birlikteliğin ürünü.
Dünya Sahnesinde Bir Topluluk
2012’de kurulan Elysium Pro Art, bugüne kadar 25’ten fazla büyük prodüksiyon sahneledi; Fransa’dan Suudi Arabistan’a 12 farklı ülkede turnelere çıktı. Monte Carlo Uluslararası Sirk Festivali’nde ödül alan “Flash of Splash” ikilisinden, Cirque du Soleil sahnesinde yer almış illüzyonistlere kadar pek çok uluslararası sanatçı kadroda yer alıyor. Guinness Rekoru sahibi denge sanatçısı Usenko Iryna ve dünya şampiyonu akrobatlardan oluşan “Aquamen” grubu da İstanbul sahnesinde seyirciyle buluşacak.
Sirk ve çağdaş dansı birleştiren tarzıyla farklı kültürlerden seyircilere hitap eden Elysium Pro Art, bu kez İstanbul’a sanatın sınır tanımayan dilini getiriyor.
“Alice’s Mirrorland Adventure”, 17–18 Ekim’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde izleyicilerine hem görsel bir şölen hem de umut dolu bir hikâye vaat ediyor; gösterinin biletlerine ise Türkiye’nin lider etkinlik platformu Biletinial üzerinden ulaşılabiliyor.