Muğla Emek Benim Kadın Derneği, Milas’ın Bafa Mahallesi’nde yaşayan doğuştan engelli Fadime Burnak’ın hayatına dokunarak, kadın dayanışmasının ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdi. Fadime Burnak, ellerini kullanamamasına rağmen ayaklarıyla yaptığı takı, yazma ve boncuk işleriyle üretmeye devam ediyor. Dernek, Fadime’nin el emeği ürünlerini satın alarak ona ekonomik ve manevi destek sağlıyor.
Dernek üyeleri ayrıca belirli aralıklarla Fadime’yi evinde ziyaret ederek ona moral veriyor, sosyal hayata katılımını güçlendirmek adına yanında yer alıyor.
Muğla Emek Benim Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Derneğimizin birinci çalışma alanı kadına yönelik şiddet. Bu konuda bize başvuran kadınlara gönüllü avukatımız ve psikoloğumuzla destek veriyoruz. Kadın sığınma evine gitmek isteyen kadınları da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yönlendiriyoruz.
İkinci çalışma alanımız ise kadın istihdamı ve ev eksenli çalışan kadınların sorunları. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi için el emeği ürünlerini değerlendirme konusunda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.
Fadime Burnak da engelli bir birey olmasına rağmen üretmeye devam ediyor. Bizler de onun yanında yer alıyor, emeğini görünür kılıyoruz. Bu süreçte Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı STK İletişim Şube Müdürlüğü’nün kolaylaştırıcı desteğini hep hissettik. Sayın Başkan Ahmet Aras’a da kadınlara verdiği sürekli destek için özellikle teşekkür ediyoruz.”dedi.
Kendi hikayesiyle ilham kaynağı olan Fadime Burnak ise kısa bir açıklama yaparak duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Üretmek beni çok mutlu ediyor. Ayaklarımla yaptığım işlerimle hem bir şeyler kazanmaya çalışıyorum hem de hayata tutunuyorum. Dernek üyeleriyle tanıştığım için çok mutluyum. Kendimi yalnız hissetmiyorum artık.”dedi.