• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

Türkiye’den Amerika’ya Uzanan Lezzet Yolculuğunda Turkish Tastes etkisi

Güncel Kadın by Güncel Kadın
5 Ağustos 2025
in Ekonomi
0
Türkiye’den Amerika’ya Uzanan Lezzet Yolculuğunda Turkish Tastes etkisi
0
SHARES
2
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Türk gıda ürünlerinin ABD pazarındaki bilinirliğini ve tüketimini artırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin yürüttüğü Turkish Tastes projesi, Amerika’nın önde gelen gastronomi etkinliklerinden biri olan ACF National Convention kapsamında Las Vegas’ta güçlü bir tanıtım çalışmasına imza attı.

Türk gıda sektörünü temsilen EİB bünyesindeki 6 Gıda İhracatçı Birliğinin ortak katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye’nin eşsiz mutfak kültürünü ve yüksek kaliteli ürün gamını Amerikalı şeflerle buluşturdu.

Türk Mutfağının Zenginlikleri Şeflere İlham Verdi

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, “Dünyaca ünlü şefler Tom Macrina ve Reimond Pitz’in öncülüğünde düzenlenen seminere katılan 85 seçkin şef, Türk mutfağının sunduğu otantik ve sağlıklı lezzetleri yakından tanıma fırsatı buldu. Seminer kapsamında yapılan sunumda; sürdürülebilir levrek üretim tekniklerinden, kuru incir ve organik kayısının geleneksel güneşte kurutma metoduna, dünya çapında kalitesiyle öne çıkan zeytin ve zeytinyağı çeşitliliğinden, kuru domates, labne, bulgur ve Anadolu’ya özgü baharatların kullanımına kadar Türk mutfağının geniş ürün yelpazesi detaylı olarak tanıtıldı. Etkinliğin dikkat çeken bir diğer ayağı ise, ünlü şefler Tom Macrina ve Reimond Pitz’in yanı sıra Chrissy Jensen’in, 600 şefe yönelik canlı demo gösterisi oldu. Demoda Fındık soslu Türk somonu,  kuru domates ve zeytin soslu levrek, antep fıstıklı, çikolatalı, zeytinyağlı kek, fındıklı incirli kurabiye, kayısı ve incir soslu granola bar tarifi aktarıldı. Bu kapsamda Türk ürünleriyle hazırlanan yemeklerin mutfak profesyonellerine nasıl entegre edilebileceği, pratik uygulamalarla aktarıldı.” dedi.

Başkan Girit, “Seminer ve demo yanında 2 günlük fuarda ürünler tanıtıldı. Etkinliğin ilk günü düzenlenen karşılama resepsiyonunda katılımcılara, Türk mutfağının yenilikçi yorumlarla hazırlanmış fındık soslu somon, bulgur salatası, kuru domates, peynirli, zeytinli pide, incirli ve antep fıstıklı puding özel lezzetlerinden oluşan menü ikram edildi: ABD’li şefler, Türk gıda ürünlerinin doğallığı, aromatik çeşitliliği ve yaratıcı kullanım potansiyeline hayran kaldı. Tadım sırasında, Türk ürünlerinin fine dining mutfaklarda yeni tariflere ilham verecek özellikleri detaylı olarak aktarıldı. Şeflere ayrıca Türk gıda ürünlerinin doğal, sağlıklı, izlenebilir ve katma değerli üretim süreçleri hakkında bilgi verildi. Katılımcılar, Türk mutfağının özellikle Akdeniz diyetine katkı sağlayan sağlıklı içeriklere sahip olmasının ABD’de büyüyen “sağlıklı beslenme trendi” açısından güçlü bir fırsat sunduğunu vurguladı.” diye konuştu.

Türk gıda ürünlerini ABD’nin en güçlü gastronomi platformlarında konumlandırıyoruz

Girit, “Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı 2024 yılında 1,7 milyar dolar, 2025 yılının 6 ayında ise 1,1 milyar dolar oldu. Turkish Tastes projemizle hedefimiz, Türk gıda ürünlerinin Amerika pazarında marka bilinirliğini artırmak, şefler, restoran zincirleri, perakende ağları ve son tüketici nezdinde güçlü bir algı oluşturmak. Las Vegas’ta gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, ABD’nin gastronomi alanında en prestijli organizasyonlarından biri olması nedeniyle stratejik bir önem taşıyor. Katılımcı şefler Türk mutfağının ürün çeşitliliğini ve kalite potansiyelini yakından görme fırsatı buldu. Önümüzdeki süreçte de tadım etkinlikleri, şeflerle iş birlikleri, ürün hikayelerimizi anlatan deneyimsel tanıtımlar ve medya çalışmalarıyla Türk gıda ürünlerini ABD pazarında güçlü bir şekilde konumlandırmaya devam edeceğiz. EİB olarak Türk mutfağının zengin mirasını, sağlıklı ve sürdürülebilir ürünlerini küresel çapta tanıtmayı ve Türk gıda ürünlerine olan talebi kalıcı şekilde artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Önceki Yazı

Doc. Dr. Övgü Gencer: Yanıkların iyileşmesini hızlandıracak doğal krem üzerinde çalışıyoruz

Sonraki Yazı

Kötü amaçlı reklamlarla KOBİ’lere sızıyorlar

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
Kötü amaçlı reklamlarla KOBİ’lere sızıyorlar

Kötü amaçlı reklamlarla KOBİ’lere sızıyorlar

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 28 Temmuz-3 Ağustos Gökyüzü Gündemi

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

27 Temmuz 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
İzmir Aşkına’dan Çeşme’ye köklü destek

İzmir Aşkına’dan Çeşme’ye köklü destek

5 Ağustos 2025
Botanik Hocasının Kızı Olarak, Sizce Ormanlar, Yangınlar ve Nasıl Korunur?” Rengigül Yaltırık Ural

Botanik Hocasının Kızı Olarak, Sizce Ormanlar, Yangınlar ve Nasıl Korunur?” Rengigül Yaltırık Ural

5 Ağustos 2025
Tatilde yangın riskine karşı nasıl davranmalıyız?

Tatilde yangın riskine karşı nasıl davranmalıyız?

5 Ağustos 2025
İş Kültür’ün yeni kitapları raflarda

İş Kültür’ün yeni kitapları raflarda

5 Ağustos 2025

Son Yazılar

İzmir Aşkına’dan Çeşme’ye köklü destek

İzmir Aşkına’dan Çeşme’ye köklü destek

5 Ağustos 2025
Botanik Hocasının Kızı Olarak, Sizce Ormanlar, Yangınlar ve Nasıl Korunur?” Rengigül Yaltırık Ural

Botanik Hocasının Kızı Olarak, Sizce Ormanlar, Yangınlar ve Nasıl Korunur?” Rengigül Yaltırık Ural

5 Ağustos 2025
Tatilde yangın riskine karşı nasıl davranmalıyız?

Tatilde yangın riskine karşı nasıl davranmalıyız?

5 Ağustos 2025
İş Kültür’ün yeni kitapları raflarda

İş Kültür’ün yeni kitapları raflarda

5 Ağustos 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

İzmir Aşkına’dan Çeşme’ye köklü destek

İzmir Aşkına’dan Çeşme’ye köklü destek

5 Ağustos 2025
Botanik Hocasının Kızı Olarak, Sizce Ormanlar, Yangınlar ve Nasıl Korunur?” Rengigül Yaltırık Ural

Botanik Hocasının Kızı Olarak, Sizce Ormanlar, Yangınlar ve Nasıl Korunur?” Rengigül Yaltırık Ural

5 Ağustos 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.