kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı kutlandı
Kale Grubu, 68. kuruluş yıldönümünü, geleneksel Seramik Bayramı kapsamında Çan’daki Kaleseramik tesislerinde kutladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Grubun 2024 yılı performansı ve gelecek vizyonu kamuoyuyla paylaşılırken; tamamlanan yatırımların açılışları yapıldı, yeni üretim hatlarının temeli atıldı.
Kale Grubu, 68. kuruluş yıldönümü ve her yıl 27 Temmuz’da kutlanan geleneksel Seramik Bayramı vesilesiyle tüm çalışanları, iş ortakları ve paydaşlarıyla bir araya geldi. Çan’daki Kaleseramik tesislerinde düzenlenen törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Çanakkale kent protokolü, kamu ve özel sektör temsilcileri de katıldı.
Zeynep Bodur Okyay: “Teknolojiyle, insanla, kültürle geleceği inşa ediyoruz”
Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada, ““Biz Kale Grubu olarak yalnızca üretim yapmıyoruz; anlam inşa ediyor, bağ kuruyor, ilham veriyor ve kolektif fayda yaratıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana; sahici ve sistemli bir yolculuğun içindeyiz. Bu yolculukta insanı, tasarımı ve teknolojiyi; dijitalleşmeyi ve inovasyonu; toplumsal etkiyi, kültürü ve zanaati birlikte düşünmekten hiç vazgeçmedik. Attığımız her stratejik adımda vizyon kadar aksiyonu da önemsiyor, sadece fikir değil, somut değer üretiyoruz. Çünkü biz bu topraklardan aldığımız ilhamla biliyoruz ki: aksiyon içermeyen vizyon bir hayaldir; aksiyonla beslenen vizyon ise dönüşümdür. Bizim yolculuğumuz da tam olarak budur” dedi.
Sinterflex’te kapasite artıyor
Törende, Kaleseramik’in büyük ebatlı seramik üretiminde kapasite artıran yeni sinterflex hattının açılışı yapılırken, ikinci hat için de renovasyon yatırımı başlatıldı.
Seramik Bayramı’nda ayrıca 2025 başında tamamlanan 2. Slab Hattı’nın da açılışı gerçekleştirildi. Kaleseramik, bu önemli yatırım sayesinde, büyük ebat ürün gamına 120×280 cm ölçülerinde, yalnızca 6 mm kalınlığında yeni ve yenilikçi bir ürün daha ekledi.
Savunma sanayisinde stratejik başarılar
Kale Savunma ve Havacılık Grubu şirketlerinin pek çok açıdan dönüm noktası niteliğinde bir yıl geçirdiğinin ifade edildiği törende, Kale Jet Motorları’nın Türkiye’nin özgün olarak geliştirilen ve envantere giren ilk jet motorları olan KTJ serisinin Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan ile birlikte Seyir Füzeleri Seri Üretim Motor Tedariki Sözleşmelerini imzaladığının altı çizildi. Bu başarının yanı sıra Grup, portföy dönüşüm stratejisi kapsamında, elektromekanik sistemler alanında Türkiye’nin lider firmalarından ANDAR ile stratejik ortaklığa imza atıldığı belirtildi.
Kale Seramik Vakfı ve ÇOMÜ ortak program başlatıyor
Kurucusu İbrahim Bodur’un bıraktığı değerlerin bir uzantısı olarak sosyal yatırımlarına da ağırlık veren Kale Grubu, bünyesinde barındırdığı Kale Seramik Vakfı ile sosyal girişimcilik, mesleki eğitim ve gençlerin güçlendirilmesine yönelik programlarına devam ediyor.
Son olarak Kale Seramik Vakfı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında, eğitim-öğretim alanında örnek teşkil edecek bir iş birliği protokolü imzalandı. Grup şirketlerinden Kaleseramik ve Kalekim’in de dahil olduğu protokol kapsamında, özellikle ‘Yapı Yüzey Tasarımı Teknikerliği Programı’ başta olmak üzere çeşitli eğitim projeleri, burs programları, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve akademik etkinliklerde ortak çalışmalar yürütülecek. Yapı Yüzey Tasarımı Teknikerliği Ön Lisans Programı, inşaat ve seramik sektöründe dijitalleşme, yeni nesil uygulama teknikleri ve sürdürülebilir tasarım anlayışına yönelik artan talebe cevap veren özgün bir mesleki eğitim modeli olarak dikkat çekiyor.
Seramik Bayramı, tören ve kutlamalarla renkli geçti
Kale kültürünün temel taşlarından biri haline gelen Seramik Bayramı, bu yıl da gelenek, dayanışma ve vefa duygularının bir arada yaşandığı özel bir buluşmaya sahne oldu. Törende, çalışanlar ve aileleri için anlam taşıyan pek çok etkinlik yer aldı. Mevlit okunarak dualar edilirken, bölge halkının da katılım gösterdiği geleneksel sünnet töreniyle sosyal dayanışma ruhu pekiştirildi. Sporun birleştirici gücünü yansıtan Spor Ödülleri Töreni ile yıl boyunca gösterdikleri başarılarla öne çıkan çalışanlar ödüllendirildi. Ayrıca Kale Grubu çatısı altında uzun yıllar emek veren çalışanlar ve bayiler için düzenlenen Kıdem Ödül Töreni, büyük coşku içinde gerçekleşti. Bu törenle Gruba 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 ve 50 yıl katkı sunan çalışanlar onurlandırıldı.