• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

6. Altın kaşık gastronomi ödülleri sahipleri ile buluştu

Güncel Kadın by Güncel Kadın
16 Ocak 2025
in Güncel Haberler
0
6. Altın kaşık gastronomi ödülleri sahipleri ile buluştu
0
SHARES
8
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Türkiye’nin gastronomi alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Mutfak Dostları Derneği tarafından gerçekleştirilen 6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, Four Seasons Hotel Sultanahmet’te 15 Ocak 2025’te düzenlenen törende sahipleri ile buluştu.

Four Seasons Hotel at Sultanahmet ev sahipliğinde, Jumbo’nun katkılarıyla 15 Ocak 2025’te gerçekleşen 6.  Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri gecesi; Türk gastronomi dünyasının önde gelen isimleri, basın mensupları ve kanaat önderlerinin aralarında bulunduğu davetlilerin katıldığı bir törende gerçekleşti.

Mutfak Dostları Derneği’nin 2018’de onur ödülü vererek başlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri   bu yıl “Yılın Servis Ödülü” kategorisinin de eklenmesiyle on iki ana kategori ve iki özel ödül ile   sahipleri ile buluştu.

6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri kazananları şöyle sıralandı:

  1. Yılın Türk Şefi: Bahtiyar Büyükduman
  2. Yılın Yabancı Şefi: Carlo Bernardini
  3. Yılın Genç Şefi: Ecem Karakuş
  4. Yılın Pasta Şefi: Ghislain Gaille
  5. Yılın Geleneksel Lokantası: Ali Mürdün, Hatay
  6. Yılın Yabancı Konsept Lokantası: Sankai by Nagaya, İstanbul
  7. Yılın Tek Ürün Geleneksel Lokantası: Hüsamettin Usta Kocabaylar Kebap, Denizli
  8. Yılın Pastanesi veya Tatlı Evi: Sevinç Pastanesi, İzmir
  9. Yılın Ürün Satış Noktası (Yiyecek & İçecek): Doğal Dükkân, Kavacık – İstanbul
  10. Yılın Gastronomi Kitabı:

Hünkâr– Feridun Ügümü

Amida’nın Ruhu, Diyarbakır’dan İstanbul’a Likörlü Hayat – Silva Özyerli

  1. Yılın Dijital Yayını: Mutfaktan Sesler – MSA
  2. Yılın Servis Ödülü: Sunset Grill&Bar, İstanbul

Gecede Jüri Özel Ödülü; ülkemizde eğittiği şeflere yalnızca teknik bilgi değil aynı zamanda yaratıcı bir vizyon ve mesleki tutku kazandırmadaki katkıları sebebiyle uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Erich Ruppen’e verildi. Ruppen 2017 yılından bu yana Le Cordon Bleu İstanbul’da Yönetici Eğitmen Şef olarak görevine devam ediyor.

Tuğrul Şavkay Başarı Ödülünü ise, alkollü içkiler üretimindeki derin bilgi birikimi ile özellikle rakı kültürümüze yaptığı uzun soluklu katkıları ile Mehmet Başkaya aldı. Kariyerine ülkenin köklü kurumlarından Tekel’de başlayan ve özelleşme süreci sonrasında sektörün gelişimine de katkı sunmaya devam eden Başkaya, sektöre destek olmaya ve deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor.

Mutfak Dostları Derneği Başkanı Esin Sungur, 6. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri ile ilgili şunları söyledi: “Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, gastronomi dünyamızda sürdürülebilir ve tarafsız bir referans noktası olma amacıyla 2018 yılında çıktığı yolda ilerliyor. Derneğimiz yaklaşık 35 yıldır Türk gastronomisinin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen bir kurum olarak bu alandaki tüm bileşenleri içeren bir modelde, başarıyı takdir ve teşvik etmeyi en önemli sorumluluklardan biri olarak görüyor. Bu yıl ödül programına eklediğimiz “Yılın Servis Ödülü” kategorisi ile misafir deneyimini oluşturan unsurların başında gelen servis ekiplerine de özel bir dikkat çekmekten mutluluk duyuyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada gastronomide başarı dediğimizde şeflerden, restoranlardan, eğitimden, sağlıklı bir tedarik zincirinden, tarımdan, yerel ve özgün üretimden, servisten, turizmden, yeme-içme kültüründen, yaratıcılık ve dünyaya entegrasyondan; kısacası oldukça kompleks ve katmanlı bir konudan bahsettiğimizi biliyoruz. Bu alanı tüm boyutlarıyla yakından izleyerek, tüm projelerimizi ülkemizin bu alandaki potansiyelini en üst düzeyde gerçekleştirmesine ve bu konudaki bilinçli kitlenin artmasına katkı sunma vizyonu ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Tags: 6. Altın Kaşık GastronomiMutfak Dostları Derneği
Önceki Yazı

Boyner Grup ve UNDP Türkiye’nin ortaklığıyla She Lab’de genç kadınlar için eğitimler başladı

Sonraki Yazı

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Türel : Çocukların psikolojik gelişimi için yarıyıl tatilini verimli geçirmenin yolları

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Türel : Çocukların psikolojik gelişimi için yarıyıl tatilini verimli geçirmenin yolları

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Türel : Çocukların psikolojik gelişimi için yarıyıl tatilini verimli geçirmenin yolları

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Usta eller MARİFEST’e renk kattı

Usta eller MARİFEST’e renk kattı

22 Haziran 2025
İzmir Katip Çelebi Üniversiteli  Genç Lider Araştırmacıdan Kanser Tedavisinde Yenilikçi Çözüm

İzmir Katip Çelebi Üniversiteli Genç Lider Araştırmacıdan Kanser Tedavisinde Yenilikçi Çözüm

22 Haziran 2025
Ayşegül Dede ile hikâyelerle dolu yolculuk

Ayşegül Dede ile hikâyelerle dolu yolculuk

21 Haziran 2025
Yeni Tiyatro Dergisi & Yeni Sinema Dergisi 12. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Şehir Tiyatrolarına 7 Ödül

Yeni Tiyatro Dergisi & Yeni Sinema Dergisi 12. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Şehir Tiyatrolarına 7 Ödül

21 Haziran 2025

Son Yazılar

Usta eller MARİFEST’e renk kattı

Usta eller MARİFEST’e renk kattı

22 Haziran 2025
İzmir Katip Çelebi Üniversiteli  Genç Lider Araştırmacıdan Kanser Tedavisinde Yenilikçi Çözüm

İzmir Katip Çelebi Üniversiteli Genç Lider Araştırmacıdan Kanser Tedavisinde Yenilikçi Çözüm

22 Haziran 2025
Ayşegül Dede ile hikâyelerle dolu yolculuk

Ayşegül Dede ile hikâyelerle dolu yolculuk

21 Haziran 2025
Yeni Tiyatro Dergisi & Yeni Sinema Dergisi 12. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Şehir Tiyatrolarına 7 Ödül

Yeni Tiyatro Dergisi & Yeni Sinema Dergisi 12. Emek ve Başarı Ödülleri’nde Şehir Tiyatrolarına 7 Ödül

21 Haziran 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Usta eller MARİFEST’e renk kattı

Usta eller MARİFEST’e renk kattı

22 Haziran 2025
İzmir Katip Çelebi Üniversiteli  Genç Lider Araştırmacıdan Kanser Tedavisinde Yenilikçi Çözüm

İzmir Katip Çelebi Üniversiteli Genç Lider Araştırmacıdan Kanser Tedavisinde Yenilikçi Çözüm

22 Haziran 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.