• İletişim: info@guncelkadin.com.tr
Güncel Kadın
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj
No Result
View All Result
Güncel Kadın
No Result
View All Result

5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri Sahiplerini buldu!

Güncel Kadın by Güncel Kadın
18 Ocak 2024
in Güncel Haberler
0
5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri Sahiplerini buldu!
0
SHARES
6
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp PaylaşLinkedin'de PaylaşPaylaşPaylaş

Türkiye’nin gastronomi alanındaki en köklü sivil toplum 

kuruluşu Mutfak Dostları Derneği tarafından organize edilen 5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri 17 Ocak 2024’te düzenlenen törende sahipleri ile buluştu.

Four Seasons Sultanahmet ev sahipliğinde, Jumbo’nun katkılarıyla 17 Ocak 2024’te gerçekleşen 5.   Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri gecesinde on üç kategorideki ödüllerin kazananları açıklandı. Ödül gecesi; Türk gastronomi dünyasının önde gelen isimleri, basın mensupları ve kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.

Mutfak Dostları Derneği’nin 2018 yılında onur ödülü vererek başlattığı Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, küresel pandemi sebebiyle gastronomi sektörünün olağanüstü bir dönemden geçtiği 2020 ve 2021 yıllarında Altın Kaşık Pandemi Dönemi Özel Ödülleri ile yoluna devam etmiş, geçtiğimiz yıldan bu yana ise on bir ana kategori ve iki özel ödül ile sürmüştü.

5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri gecesinde açıklanan ödüllerin kategorileri ve kazananları şöyle:

  1. Yılın Türk Şefi:                                            Pınar Taşdemir, Araka
  2. Yılın Yabancı Şefi:                                      Rudolf Van Nunen, Şans Restoran
  3. Yılın Genç Şefi:                                            Ulaş Durmaz, The Red Balloon
  4. Yılın Pasta Şefi:                                           Feray Aydoğdu
  5. Yılın Geleneksel Lokantası:                       Seraf
  6. Yılın Yabancı Konsept Lokantası:             Çok Çok Thai
  7. Yılın Tek Ürün Geleneksel Lokantası:       Aşçı Bacaksız
  8. Yılın Pastanesi veya Tatlı Evi:                    Baylan
  9. Yılın Ürün Satış Noktası:                            Cankurtaran Gıda
  10. Yılın Gastronomi Kitabı:                             Buyurun Ziyafete

(Yazar: Vedat Milor, Yayına Hazırlayan Besim Hatinoğlu –İletişim Yayınları)

11. Yılın Dijital Yayını:                                     Yedik İçtik Podcast

(Hülya Ekşigil, Deniz Alphan)

Gecede; Tuğrul Şavkay Başarı Ödülünü ülkemizdeki gastronomi kültürünün önemli unsurlarından baklavanın önde gelen temsilcisi Nadir Güllü aldı. Güllü, baklavanın kültürel bir miras olarak gelecek nesillere aktarılması ve ülkemizle özdeşleşerek uluslararası bilinirliğinin artmasındaki katkılarını uzun yıllardır sürdürüyor.

Jüri Özel Ödülü ise, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından hızla harekete geçerek; depremden etkilenen bölgelerdeki gıda krizinin çözümü için seferber olan ve dünyada eşine zor rastlanacak dayanışma örneklerinden birini sergileyen, yüzlerce şef ve gönüllünün katkılarıyla bir araya gelen Acil Gıda Kolektifi’ne verildi.

Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri

Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, Türkiye’de gastronomi alanında bir sivil toplum kuruluşunun başlattığı ve organize ettiği ilk ödül programı. Türk gastronomisine katkı sağlayan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek, gastronomi dünyamızın çıtasının yükseltilmesine destek olmak amacıyla oluşturulan ve objektif kriterler içeren bir ön jüri ve ana jüri sistemi ile işleyen ödül programı, gastronomi kültürüne ilişkin kategorileriyle farklılaşıyor.

“Türk gastronomisinin azimli paydaşlarına bir teşekkür vesilesi” 

Mutfak Dostları Derneği Başkanı Alparslan Baloğlu, 5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri ile ilgili şunları söyledi: “Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’nin ülkemizin gastronomi sahnesinde sürdürülebilir ve güvenilir bir referans olması hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

Derneğimiz otuz yılı aşkın süredir Türk gastronomisinin ileri taşınmasına yoğun katkı sağlayan bir kurum. Bu nedenle başarılı rol modellerin takdir edilmesini en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Son yıllarda ekonomik çalkantılar, doğal afetler, salgının etkileri gibi sorunlarla baş etmek durumunda kalan yeme-içme sektörü tüm bu zorlukları aşmak için olağanüstü bir çaba gösteriyor. Ödül programımızı, zorlu şartlarda ilerlemeyi hiç durdurmayan Türk gastronomisinin azimli paydaşlarına bir teşekkür ve destek vesilesi olarak görüyoruz. Titizlikle çalışan, özgünlükleri ile öne çıkan kişi ve kuruluşları motive ederek gastronomi dünyamızın çıtasının daha da yükseğe çıkmasına katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Önceki Yazı

Koçfinans Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı’nın yeni menteleri ile Adana’da bir araya geldi

Sonraki Yazı

Altın Palmiye Ödülü’nü kazanan ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ AKM Yeşilçam Sinemasında

Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sonraki Yazı
Altın Palmiye Ödülü’nü kazanan ‘Bir Düşüşün Anatomisi’   AKM Yeşilçam Sinemasında

Altın Palmiye Ödülü’nü kazanan ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ AKM Yeşilçam Sinemasında

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Popüler
  • Yorum
  • En Son
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

21 Kasım 2024
İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

İstanbul’u Kanatları Altına Alan Ressam İrem Çamlıca : “İstanbul Yeri Göğü Altın Şehir”

4 Eylül 2024
Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 18-24 Kasım 2024 (Ankara Saatine Göre)

Astroloji Yolculuğu: Gökyüzünden Haberler 2024’de Burçları Neler Bekliyor?

8 Ocak 2025
Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

22 Ocak 2024
Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

Semra Kosovalı: Seçim sonucu ve gelecek

0
Duygu Şengül: Türkiye’de kadının var olma sorunu

Duygu Şengül : Duygu’sal Aforizmalar

0
Ayşe Demir: DO-ra-to

Ayşe Demir: DO-ra-to

0
Buket Keskinol: Toprak Ana Gaia

Buket Keskinol : İskenderunlu olmak

0
Il Caffè “Küllük” Derleyen: Rengigül Yaltırık Ural

Il Caffè “Küllük” Derleyen: Rengigül Yaltırık Ural

16 Haziran 2025
“Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut” Sergisi ziyarete açıldı

“Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut” Sergisi ziyarete açıldı

16 Haziran 2025
Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç : “Kene kaynaklı hastalıklar artmaya başladı”

Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç : “Kene kaynaklı hastalıklar artmaya başladı”

16 Haziran 2025
“PSM Atölye” Dördüncü dönemini yedi özgün oyunla tamamladı!

“PSM Atölye” Dördüncü dönemini yedi özgün oyunla tamamladı!

16 Haziran 2025

Son Yazılar

Il Caffè “Küllük” Derleyen: Rengigül Yaltırık Ural

Il Caffè “Küllük” Derleyen: Rengigül Yaltırık Ural

16 Haziran 2025
“Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut” Sergisi ziyarete açıldı

“Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut” Sergisi ziyarete açıldı

16 Haziran 2025
Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç : “Kene kaynaklı hastalıklar artmaya başladı”

Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç : “Kene kaynaklı hastalıklar artmaya başladı”

16 Haziran 2025
“PSM Atölye” Dördüncü dönemini yedi özgün oyunla tamamladı!

“PSM Atölye” Dördüncü dönemini yedi özgün oyunla tamamladı!

16 Haziran 2025
Güncel Kadın

Güncel Kadın

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Genel
  • Güncel Haberler
  • Güncel Sağlık
  • Güzellik
  • İş Dünyası
  • Magazin
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Sanat
  • Yaşam
  • Yazarlar

Son Haberler

Il Caffè “Küllük” Derleyen: Rengigül Yaltırık Ural

Il Caffè “Küllük” Derleyen: Rengigül Yaltırık Ural

16 Haziran 2025
“Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut” Sergisi ziyarete açıldı

“Bir Tutkunun Peşinde: Leyla Asım Turgut” Sergisi ziyarete açıldı

16 Haziran 2025
  • İletişim: info@guncelkadin.com.tr

© 2023 Güncel Kadın.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Güncel Haberler
  • İş Dünyası
  • Ekonomi
  • Moda
  • Güzellik
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Sanat
  • Röportaj

© 2023 Güncel Kadın.