Covid 19 ile mücadelede zeytin yaprağında bulunan “Oleropin” isimli etkin maddenin antiviral özelliği olması nedeniyle zeytin yaprağı çayına olan önemi daha da arttırdı.
Antiviral özelliği sayesinde virüslerle savaşarak bağışıklık sistemimizi güçlendiren zeytin yaprağı çayının içeriğindeki antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirici, hücre yenileyici özelliği vardır.
Tansiyon, şeker ve kolestrolü düşürür.
İltihap gidericidir.
Soğuk algınlığına iyi gelir.
Zayıflamaya yardımcı olur.
Sinir sistemini düzenleyerek, rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.
Kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
Kanser hastalıklarına karşı koruyucudur.
Doğal antibiyotiktir.
Zeytin yaprağı çayının hazırlanışı:
Kaynar su konmuş demliğe bir tutam (5-6 adet) kurutulmuş zeytin yaprağını elinizde biraz ufalayarak koyun.
Demliğin kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
Demlenen çayı süzdükten sonra bir dilim limon ile beraber tüketebilirsiniz.
Günde 2 fincan yemek aralarında tüketilmelidir.
Kimler İçemez?
- Hamile ve emziren annelerin, kronik hastalıkları olan kişilerin kullanmaması veya doktor kontrolünde kullanması öneriliyor.