Kamuda çalıştı özel sektörde çalıştı fakat aradığını, yani içinden geçenin Şapka da olduğunu anladı. Anladığı anda Şapka Danışmanlığı kurdu. Kendi şirketini kurdu mutluluğu yakaladı.
Şapka da her şeyin yoluna girip, düzen oturunca Çevik yeni hayalinin peşine düştü ve karşınızda Mutluluk Kulübü ! Müge Çevik ile yaptığımız söyleşiyi beğenerek okuyacağınızı umuyor, Mutluluk Kulübü kitabını ise şiddetle tavsiye ediyoruz. İyi okumalar…
Müge Çevik Kimdir?

İzmirli, Mülkiyeli, satış& pazarlama eğitmeni, Şapka Koçluk Eğitim ve Danışmanlık’ın kurucusu ve sahibi, Mutluluk Kulübü kitabının yazarı, profesyonel koç ve ebedi öğrenci olarak tanımlıyorum ben kendimi.
Yazmış olduğunuz’ Mutluluk Kulübü kitabından bahseder misiniz?
Mutluluk Kulübü, 2012 yılında açmış olduğum bir koçluk programıdır. Bugüne kadar bu program ile yüzlerce kişiye nasıl mutlu olacaklarını anlattım. “Mutluluk öğrenilebilir” kavramını daha geniş kitlelerle paylaşmak amacıyla da bunu bir kitap haline getirdim. Kitap, mutluluğa ulaşmanın yolunu sade ve akıcı bir dil ile anlatıyor. “Mutluluk öğrenilebilir” iddiası ile ortaya çıkınca, insan gerçekten hangi durumlarda nasıl dengede ve mutlu kalıyor, anlattıklarını ne kadar uyguluyor, bununla sınanıyor. Mutluluk üzerine kafa yormaya başladığımdan itibaren adeta hayat bana adım adım deneyimledi. Mutluluk Kulübü, mutlu olan insanlardan daha çok, mutluluğa cesaret ile niyet edenlerin kulübüdür. Her şükür bir umut, her umut da içinde sevgi barındırıyor. Gerçek sevgi ise, hesapsız, pazarlıksız, sonuca hükmetmeyen, olana razı bir teslimiyet doğuruyor. Yeşertmek, büyütmek, bakmak, saklamak, içimize saklanmış mutluluğu bulmak ve paylaşmak ise bize düşüyor.
Sahi aradığımız bir mutluluk varsa içinde olduğumuz şey de mutsuzluktur… Peki, mutsuzluk nedir? Ve sen içinde bulunduğun duyguyu hissetmeye cesaret edebilir misiniz? Kendinle yüzleşmeye hazır mısın? Geçmişte misin yoksa şimdi ve burada mı? Affetmeye, yüklerinden kurtulup adım atmaya hazır mısın? Gibi sorularla mutluluğa cesaret eden herkesi kulübe bekliyorum.
Aklınıza böyle kitap yazmak nerden geldi?
Her şey kişinin kendi ihtiyacı ile başlıyor. Ben neye ihtiyacım varsa onu yazdım. Sosyal medyada yazıyordum zaten. Bildiğimi değil, duymaya ihtiyacım olanı önce kendim için yazıyordum. Sonra fark ettim ki, pek çok insanın duymaya, hatırlamaya ihtiyacı varmış. Kendi arayışımda kafamı toparlamak ve daha fazla yanıt bulmak için yola çıktım ve kitaba dönüştü.
Şapka Danışmanlıkta neler yapıyorsunuz?
Şapka profesyonel yetkinlik eğitimleri ve kurumsal dünya ile kişisel gelişim çalışmalarını aynı çatı altında toplayan tek mekan. Biliyoruz ki, duygusal olgunluk, profesyonel beceri ve yeteneklerden bile ön plana çıkmakta. Bu olgunluğa gelebilmek için de kişinin duygularını yönetmeden önce, anlaması ve fark etmesi gerekir. Her davranışın gerisinde mutlaka bir inanç, değer ve bir duygu vardır. Bu duyguyu, bu duygunun dayandığı temel değeri ve anlamı fark etmek kişiyi geliştirir, büyütür ve sonunda yetişkin davranış modelini benimsemesini sağlar. Şapka’da insana dair her alanda hizmet veriyoruz diyebiliriz. Hem kurumsal eğitimler hem de insanların yaşam kalitesini arttırmak ve genel mutluluk düzeylerini arttırmak amacıyla pek çok etkinlik ve seminer yapıyoruz. Bunların içinde herkes için satış eğitimden, liderlikten tutun da refleksoloji masajı veya reiki seminerine kadar her şey var.

Sizi diğer danışmanlık firmalarından ayıran özellikler neler?
Şapka tüm bu zengin eğitim, danışmanlık ve hizmetlerini tek çatı altında toplayan tek merkez.
Sektörde hedefleriniz nelerdir?
Dünya hızla değişiyor ve zaman artık değerli hale geliyor. Ulaşılabilir olmak çok önemli. BySapka markası ile kendi kitaplığımızı ve online eğitimler serimizi yaratıyoruz. Bu konuda da iddialıyız. Zamanı ve mesafeleri ortadan kaldırıyoruz. İlgi duyan herkes, evinde, işinde, tatilde her nerede ise kitaplarımız ve online eğitimlerimizle bu yolculukta bize eşlik edebilir.
Ülkemizde iş kadınlarının gelişmesi, büyümesi için neler yapılabilir?
Bu konuda çalışan STK’lar ve pek çok proje var. İş kadınını iş anlamında geliştirirken duygusal olarak da güçlendirmek bence çok kıymetli. Kadının erkeğe göre biraz daha fazla kimliği var, buna göre dengeleyecek şeyler yapmak gerek.
İş Kadınlarına devlet desteği yeterli midir?
Kafasın koyan bir insan için pek çok destek çok yeterli. Önemli olan insanların ne yapacağını bilmesi. İsteyen mutlaka yolunu buluyor.
İş hayatına yeni başlayan kadınlara önerileriniz nelerdir?
Kadını erkeği bu konuda ayırmam. Ne iş yaptıklarının önemi yok, vasat olmasınlar yeter. En iyisini yapmayı hedeflesinler ve mutlaka sevdikleri işi yapsınlar.

Sinema ve Tiyatroya ilginiz nasıl?
Filmleri bazen kaçırıyorum ama oyunları kaçırmamaya çalışırım. Genelde takip ederim. Yurtdışında bile gitmeye çalışırım.
Bir yazar olarak ne tür kitaplar okuyorsunuz?
Her tür okuyorum. Şu ara daha yok yurtdışındaki gelişmeleri takip ediyorum. Ama ben hep okurdum. Yeni değil. Hep ve her tür okurdum.
Kadınlara ne tür kitaplar okumalarını önerirsiniz?
Türü değil de okusunlar bence. Popüler olanı değil, yazarı dokunanları kendilerinde bir şey uyandıranı okusunlar.
Hayatınız boyunca yapmak isteyip yapamadıklarınız var mı?
Var diyemem. İstersem yaparım.
Hobileriniz nelerdir?
Şu an işim hobim. Öğrenmek ve resmi olarak öğrencilik hobi benim için. Puzzle yapmayı çok severim ve çok da yaparım. Bunun dışında yeni ülkeler gezmek de iş edindiğim hobim.