Tüketicilerin yüzde 65’i restoran ve kafelerde içeceğini cam ambalajda istiyor

19 Nisan 2017 Çarşamba 20:00
12
14
16
18

Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, araştırma şirketi GFK Türkiye işbirliğiyle restoran, kafe gibi yerinde tüketim noktalarının (HORECA) cam ambalajlı içeceklere yönelik bakış açılarını belirlemek üzere bir araştırma gerçekleştirdi. Ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi hedeflenen araştırma kapsamında, İstanbul’da 150 yerinde tüketim noktasında yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Bu araştırma sonucunda; içecekler için en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğü ortaya çıktı.

Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, GFK Türkiye işbirliğiyle ‘en sağlıklı ambalaj malzemesi’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. Bilgisayar destekli, yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, 150 yerinde tüketim noktasının yönetici pozisyonundaki kişilerle görüşüldü. Araştırmayla yerinde tüketim noktalarının içecek satın alımlarında ve bu içeceklerin sunumlarında ambalaj tercih eğilimlerinin belirlenmesi amaçlandı.

Cam ambalajlı içeceklere olan bakış açılarını belirlemek üzere yapılan araştırmanın sonuçları, içecekler için ‘en sağlıklı ve güvenli ambalaj malzemesinin cam olduğunun düşünüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Cam ambalajlı içecek tercihinin birinci nedeninin “sağlık” olduğunu gösteren araştırmaya göre, tüketicinin piyasada bulunan cam ambalajlı içeceklerden memnuniyet oranının yüzde 95 seviyesinde olduğu belirlendi.

İçecek değişiyor ama ambalaj yine cam

Araştırmaya göre; restoran ve kafe gibi yerlerde tüketicilerin yüzde 65’i cam ambalajda talep ettiği içeceği bulamadığında, yerine ambalaj tercihini değiştirmeden farklı bir içecek kategorisini tercih ediyor. Ayrıca araştırma, cam şişede talep edilme açısından kolalı içeceklerin ilk sırada yer aldığını da gösteriyor.

HORECA’larda içeceklerin cam ambalajda servis edilme nedenlerine bakıldığında ise tüketici taleplerinin bu yönde olması ve cam ambalajın daha sağlıklı bulunması ön plana çıkıyor. Cam şişedeki içeceklerle ilgili geliştirilmesi istenen özelliklere bakıldığında, cam şişelerin “daha büyük hacimli, daha albenili ve depozitolu olması” bekleniyor.

İşletmelerin yüzde 47’si cam atığını geri dönüşüme gönderiyor

Araştırmada ambalaj değerlendirme kategorisinde; cam ambalaj “sağlık, hijyenik ve temiz’ olarak ifade edilirken, cam ambalajın “ödenen paraya değer ve kaliteli” olduğu da düşünülüyor. Araştırma, cam atıkların geri dönüşüme gönderilme konusunda işletmelerin duyarlılığının yüksek olmadığını gösteriyor. Cam atıklarını çöpe atarak, değerlendirmediğini belirtenlerin oranı %43 iken geri dönüşüme gönderen işletmelerin oranı ise %47 olarak göze çarpıyor.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu