Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler

14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:00
12
14
16
18

Türkiye Finans Katılım Bankası Ramazan ayında başlattığı özel bir proje ile Refika’nın Mutfağı’na girdi. Proje kapsamında tüm Türkiye’den 1600 Türkiye Finans çalışanının hazırladığı 356 özgün ve yöresel tarif reçetesi toplandı. Düzenlenen bir yarışma ile tarifler arasında en çok beğenilen 12 yemeğin sahibi, Refika Birgül ile “Refika’nın Mutfağı”nda özel bir menü hazırlama fırsatı yakaladı. Hazırlanan lezzetler arasında Hatay usulü Kepse Pilavı, Kafkas yöresine ait Gınnış, Üsküp tatlısı Kaymaçina, Nar Ekşili Soğan Kebabı, Kavunlu Kısır, Kadayıf Mantı, Vişneli Güllaç gibi yöresel tarifler büyük beğeni topladı. Sıra şimdi Türkiye Finans çalışanlarının öğle yemeklerinde bu lezzetleri tatmaya geldi.

Türkiye’nin yenilikçi ve öncü bankası Türkiye Finans, “Türkiye Finans’ta çalışmak” hashtag’i ile çalışanlarına özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Son olarak ünlü şef Refika Birgül ile “Mutfaktayız” isimli bir proje gerçekleştiren Türkiye Finans, Ramazan ayında başlattığı bu proje ile tüm Türkiye genelindeki 1600 banka çalışanından yöresel tarifler topladı.

365 özgün tarif toplayan Türkiye Finans, bu tarifleri “Mutfaktayız” yarışması kapsamında bankanın çalışanlarına özel portalı BİRPort Blog’da oylamaya sundu. En çok beğeni ve yorum toplayan 12 tarifin sahibi Refika’nın Mutfağı’nda Refika Birgül’ün özel olarak hazırladığı birbirinden lezzetli tarifleri birlikte yapma fırsatını yakaladı. Bankanın Genel Müdürü Wael Raies’in ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Züleyha Büyükyıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşen Atölye Çalışması’nda çalışanlar, bankanın üst yönetimi ile birlikte “Mutfakta” özel lezzetler hazırladı.

Kazanan 12 tarif, Türkiye Finans yemekhanesinde günün öğle menüsü olarak sergilenirken, tarifler içinde yer alan kek ve kurabiye dilimleri de çay saatinde çalışanlara tariflerin kime ait olduğunu gösteren kürdanlar ile sunulacak. Tarifler arasında Türkiye’nin yöresel lezzetleri Hatay usulü Kepse Pilavı, Kafkas yöresine ait Gınnış, Üsküp tatlısı Kaymaçina, Nar Ekşili Soğan Kebabı gibi yöresel tarifler büyük beğeni topladı.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar