Refika ile mutfağa giren Türkiye Finans çalışanlarından yöresel lezzetler

14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:00
12
14
16
18

Türkiye Finans Katılım Bankası Ramazan ayında başlattığı özel bir proje ile Refika’nın Mutfağı’na girdi. Proje kapsamında tüm Türkiye’den 1600 Türkiye Finans çalışanının hazırladığı 356 özgün ve yöresel tarif reçetesi toplandı. Düzenlenen bir yarışma ile tarifler arasında en çok beğenilen 12 yemeğin sahibi, Refika Birgül ile “Refika’nın Mutfağı”nda özel bir menü hazırlama fırsatı yakaladı. Hazırlanan lezzetler arasında Hatay usulü Kepse Pilavı, Kafkas yöresine ait Gınnış, Üsküp tatlısı Kaymaçina, Nar Ekşili Soğan Kebabı, Kavunlu Kısır, Kadayıf Mantı, Vişneli Güllaç gibi yöresel tarifler büyük beğeni topladı. Sıra şimdi Türkiye Finans çalışanlarının öğle yemeklerinde bu lezzetleri tatmaya geldi.

Türkiye’nin yenilikçi ve öncü bankası Türkiye Finans, “Türkiye Finans’ta çalışmak” hashtag’i ile çalışanlarına özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Son olarak ünlü şef Refika Birgül ile “Mutfaktayız” isimli bir proje gerçekleştiren Türkiye Finans, Ramazan ayında başlattığı bu proje ile tüm Türkiye genelindeki 1600 banka çalışanından yöresel tarifler topladı.

365 özgün tarif toplayan Türkiye Finans, bu tarifleri “Mutfaktayız” yarışması kapsamında bankanın çalışanlarına özel portalı BİRPort Blog’da oylamaya sundu. En çok beğeni ve yorum toplayan 12 tarifin sahibi Refika’nın Mutfağı’nda Refika Birgül’ün özel olarak hazırladığı birbirinden lezzetli tarifleri birlikte yapma fırsatını yakaladı. Bankanın Genel Müdürü Wael Raies’in ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Züleyha Büyükyıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşen Atölye Çalışması’nda çalışanlar, bankanın üst yönetimi ile birlikte “Mutfakta” özel lezzetler hazırladı.

Kazanan 12 tarif, Türkiye Finans yemekhanesinde günün öğle menüsü olarak sergilenirken, tarifler içinde yer alan kek ve kurabiye dilimleri de çay saatinde çalışanlara tariflerin kime ait olduğunu gösteren kürdanlar ile sunulacak. Tarifler arasında Türkiye’nin yöresel lezzetleri Hatay usulü Kepse Pilavı, Kafkas yöresine ait Gınnış, Üsküp tatlısı Kaymaçina, Nar Ekşili Soğan Kebabı gibi yöresel tarifler büyük beğeni topladı.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”