‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı tanıtıldı

16 Mayıs 2017 Salı 20:00
12
14
16
18

Alanında ilk olan ve yayıncılıkta yeni bir kulvar açan Rakı Ansiklopedisi’ni hazırlayan Overteam Yayınları, bu kez Türkiye’nin tüm coğrafik bölgelerini gezen 47 yazar tarafından kaleme alınan ‘RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabını kültür dünyamıza kazandırdı. Literatürde önemli bir boşluğu dolduracak olan eser, kitapta yer alan ve davetlilerin ilk kez tattığı özgün lezzetlerin de sunulduğu özel bir geceyle tanıtıldı.

Overteam Yayınları’nın hazırladığı ‘RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı için Beyoğlu Peymane’de sürprizlerle dolu çok özel bir tanıtım yemeği düzenlendi. Geceye, kitaba katkıda bulunan yazarlar, gastronomi konusunda uzman gazeteciler ve davetliler katıldı.

Yemekte, Türkiye’nin farklı coğrafya ve kültürlerinden derlenen sayısız özgün lezzetlerden örnekler de sunuldu. Davetliler, bugüne kadar çok az bilinen ve Türkiye’nin zengin kültürel mozaiğini yansıtan özgün tarifleri, ilk kez tatma şansına da sahip oldu.

Sunay Akın’dan kitaba özel mini gösteri

Kitabın Yayın Yönetmeni Erdir Zat gecede bir konuşma yaparak, geniş bir yazar kadrosuyla uzun ve titiz bir çalışma sonucu kaleme alınan Rakı Gastronomisi’nin hazırlanma süreci hakkında bilgi verdi. Sanatçı Sunay Akın ise kendine özgü yorumuyla kitaptaki ilgi çekici bilgi ve anekdotlardan oluşan bir sunum yaptı.

Çilingir sofrasının izini sürüyor

Akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 47 yazar tarafından hazırlanan ‘RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı, gastronomi bilimini, dil, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, folklor gibi komşu disiplinlerle birlikte yorumluyor. Kolektif damak tadımızın ortaya çıkardığı ‘çilingir sofrası’ olgusunun izini süren Rakı Gastronomisi yazarları, Türkiye’deki coğrafi bölgeleri tek tek gezerek, yerel flora ve faunanın belirlediği özgün mezeler ve coğrafi çeşni farklılıklarını masaya yatırdı.

Sayısız meze, 500’den fazla görsel

Rakı Gastronomisi’nde çilingir sofrasının yerel yorumlarını biçimlendiren adap, âdet, gelenek ve alışkanlıklar mercek altına alındı. Makaleler, derlemeler, öyküler, incelemeler, sayısız meze ve 500’den fazla görsel içeren gastronomik dizinin yer aldığı kitap, alanında ilk çalışma olması niteliğiyle literatürde önemli bir konuma sahip olacak.

Geçmişin zengin kültürünü geleceğe taşıyacak

Belleklerdeki tarifleri yazılı kayda geçiren önemli bir kaynak olan Rakı Gastronomisi, sözlü tarihi yazılı tarihe dönüştürerek, çok zengin bir kültürün geleceğe aktarılmasını sağlayacak. Rakı Gastronomisi, zengin içeriğinin yanı sıra kaynak kişilerin ilk defa bu nitelikteki bir kitabın hazırlanma sürecinde yer almasıyla da öne çıkıyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu