‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı tanıtıldı

16 Mayıs 2017 Salı 20:00
12
14
16
18

Alanında ilk olan ve yayıncılıkta yeni bir kulvar açan Rakı Ansiklopedisi’ni hazırlayan Overteam Yayınları, bu kez Türkiye’nin tüm coğrafik bölgelerini gezen 47 yazar tarafından kaleme alınan ‘RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabını kültür dünyamıza kazandırdı. Literatürde önemli bir boşluğu dolduracak olan eser, kitapta yer alan ve davetlilerin ilk kez tattığı özgün lezzetlerin de sunulduğu özel bir geceyle tanıtıldı.

Overteam Yayınları’nın hazırladığı ‘RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı için Beyoğlu Peymane’de sürprizlerle dolu çok özel bir tanıtım yemeği düzenlendi. Geceye, kitaba katkıda bulunan yazarlar, gastronomi konusunda uzman gazeteciler ve davetliler katıldı.

Yemekte, Türkiye’nin farklı coğrafya ve kültürlerinden derlenen sayısız özgün lezzetlerden örnekler de sunuldu. Davetliler, bugüne kadar çok az bilinen ve Türkiye’nin zengin kültürel mozaiğini yansıtan özgün tarifleri, ilk kez tatma şansına da sahip oldu.

Sunay Akın’dan kitaba özel mini gösteri

Kitabın Yayın Yönetmeni Erdir Zat gecede bir konuşma yaparak, geniş bir yazar kadrosuyla uzun ve titiz bir çalışma sonucu kaleme alınan Rakı Gastronomisi’nin hazırlanma süreci hakkında bilgi verdi. Sanatçı Sunay Akın ise kendine özgü yorumuyla kitaptaki ilgi çekici bilgi ve anekdotlardan oluşan bir sunum yaptı.

Çilingir sofrasının izini sürüyor

Akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 47 yazar tarafından hazırlanan ‘RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı, gastronomi bilimini, dil, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, folklor gibi komşu disiplinlerle birlikte yorumluyor. Kolektif damak tadımızın ortaya çıkardığı ‘çilingir sofrası’ olgusunun izini süren Rakı Gastronomisi yazarları, Türkiye’deki coğrafi bölgeleri tek tek gezerek, yerel flora ve faunanın belirlediği özgün mezeler ve coğrafi çeşni farklılıklarını masaya yatırdı.

Sayısız meze, 500’den fazla görsel

Rakı Gastronomisi’nde çilingir sofrasının yerel yorumlarını biçimlendiren adap, âdet, gelenek ve alışkanlıklar mercek altına alındı. Makaleler, derlemeler, öyküler, incelemeler, sayısız meze ve 500’den fazla görsel içeren gastronomik dizinin yer aldığı kitap, alanında ilk çalışma olması niteliğiyle literatürde önemli bir konuma sahip olacak.

Geçmişin zengin kültürünü geleceğe taşıyacak

Belleklerdeki tarifleri yazılı kayda geçiren önemli bir kaynak olan Rakı Gastronomisi, sözlü tarihi yazılı tarihe dönüştürerek, çok zengin bir kültürün geleceğe aktarılmasını sağlayacak. Rakı Gastronomisi, zengin içeriğinin yanı sıra kaynak kişilerin ilk defa bu nitelikteki bir kitabın hazırlanma sürecinde yer almasıyla da öne çıkıyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı
» Nars Boutique Hotel’de lezzetli saatler
» Vakko Patisseri Petit Four Palmarina Bodrum’da
» Öğle arasının en güzel sağlıklı atıştırmalıkları için Caréme Restaurant
» Arzum Shake’N Take ile yazın en taze lezzetleri istediğin her an seninle
» Peynir Severler Delimonti’de Ezine peynirinin öyküsüyle yanışıyor
» Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz
» Hiç yaşamadığınız bir Kruvasan deneyimine hazır olun
» Fenix rüzgarı Bodrum’u ele geçirdi!
» Yaz aylarında Boğaz’ın en gözde adresi Capricorn!
» d.ream Akademi’de yaz kampı başlıyor!
» Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor
» Sağlıklı ve pratik yemeğin adresi: Servo Kiosk
» HUQQA’dan damaklarda iz bırakan yaz tatlıları: Brandy Snaps & Tusunami
» Little Caesars Pizza’da dijital dönüşüm e-eğitimle devam ediyor
» Yaz aylarının vazgeçilmez protein deposu balık
» İstanbul’a Tepeden Bakan Mekan: İstiklal Terrace kapılarını açtı
» Pikan cevizli açık ravioli tarifi
» Arby’s®’in eti tam 4 saat fırınlanıyor
» Ege’nin İki Yakası Ege Geceleri’nde bir araya geliyor
» Sinema keyfi Sinemia Menüler ile tamamlanıyor
» Lavantayı mutfağınıza almayı hiç denediniz mi?