Pikan cevizli açık ravioli tarifi

13 Temmuz 2017 Perşembe 17:00
12
14
16
18

Ne kadar vazgeçmeye çalışsak da, hamur hepimizin vazgeçilmezi. Pek çok mutfağın baş tacı, çabanın ödülü. Hamur lezzetleri arasında son yıllardaki yerini üst sıralara taşıyan Ravioli de bunlardan biri. d.ream Akademi Profesyonel Şefleri, hazırladıkları ‘Pikan Cevizli Açık Ravioli’ tarifini bizlerle paylaştı. Son derece pratik bu tarifi biz çok beğendik ve sizlerle de paylaşmak istedik.

Pikan Cevizli Açık Ravioli Tarifi

İç Malzemeler:

  • 200 gr. Shitake mantarı
  • Tuz
  • 150 gr. un
  • 100 gr. porcini mantarı
  • 50 gr. kuzugöbeği mantarı
  • 20 gr. pikan cevizi
  • 2 adet kuşkonmaz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 dal taze kekik
  • Mikro roka filizi
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Malzemeleri arzu edilen şekilde doğrayın ve taze kekik, sarımsak ekleyerek zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazı kaynar suda haşlayıp soğuk buzlu suya alın.

Hamur için malzemeler:

50 gr. semolina unu

2 adet yumurta

Tuz

Tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar karıştırın ve 20 dk. dinlendirin. 5 cm çapında diskler halinde kestiğiniz hamuru blanch edin. Tabağa mantarların birkısmını ve kuşkonmazı yerleştirin. Ardında pikan cevizini ekleyin. Üzerine bir disk hamur koyun. Bu işlemi iki kat yapın ve üstünü mikro roka filizleriyle süsleyin.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu