Pikan cevizli açık ravioli tarifi

13 Temmuz 2017 Perşembe 17:00
12
14
16
18

Ne kadar vazgeçmeye çalışsak da, hamur hepimizin vazgeçilmezi. Pek çok mutfağın baş tacı, çabanın ödülü. Hamur lezzetleri arasında son yıllardaki yerini üst sıralara taşıyan Ravioli de bunlardan biri. d.ream Akademi Profesyonel Şefleri, hazırladıkları ‘Pikan Cevizli Açık Ravioli’ tarifini bizlerle paylaştı. Son derece pratik bu tarifi biz çok beğendik ve sizlerle de paylaşmak istedik.

Pikan Cevizli Açık Ravioli Tarifi

İç Malzemeler:

  • 200 gr. Shitake mantarı
  • Tuz
  • 150 gr. un
  • 100 gr. porcini mantarı
  • 50 gr. kuzugöbeği mantarı
  • 20 gr. pikan cevizi
  • 2 adet kuşkonmaz
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 dal taze kekik
  • Mikro roka filizi
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Malzemeleri arzu edilen şekilde doğrayın ve taze kekik, sarımsak ekleyerek zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazı kaynar suda haşlayıp soğuk buzlu suya alın.

Hamur için malzemeler:

50 gr. semolina unu

2 adet yumurta

Tuz

Tüm malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar karıştırın ve 20 dk. dinlendirin. 5 cm çapında diskler halinde kestiğiniz hamuru blanch edin. Tabağa mantarların birkısmını ve kuşkonmazı yerleştirin. Ardında pikan cevizini ekleyin. Üzerine bir disk hamur koyun. Bu işlemi iki kat yapın ve üstünü mikro roka filizleriyle süsleyin.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı
» Nars Boutique Hotel’de lezzetli saatler
» Vakko Patisseri Petit Four Palmarina Bodrum’da
» Öğle arasının en güzel sağlıklı atıştırmalıkları için Caréme Restaurant
» Arzum Shake’N Take ile yazın en taze lezzetleri istediğin her an seninle
» Peynir Severler Delimonti’de Ezine peynirinin öyküsüyle yanışıyor
» Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz
» Hiç yaşamadığınız bir Kruvasan deneyimine hazır olun
» Fenix rüzgarı Bodrum’u ele geçirdi!
» Yaz aylarında Boğaz’ın en gözde adresi Capricorn!
» d.ream Akademi’de yaz kampı başlıyor!
» Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor
» Sağlıklı ve pratik yemeğin adresi: Servo Kiosk
» HUQQA’dan damaklarda iz bırakan yaz tatlıları: Brandy Snaps & Tusunami
» Little Caesars Pizza’da dijital dönüşüm e-eğitimle devam ediyor
» Yaz aylarının vazgeçilmez protein deposu balık
» İstanbul’a Tepeden Bakan Mekan: İstiklal Terrace kapılarını açtı
» Arby’s®’in eti tam 4 saat fırınlanıyor
» Ege’nin İki Yakası Ege Geceleri’nde bir araya geliyor
» Sinema keyfi Sinemia Menüler ile tamamlanıyor
» Lavantayı mutfağınıza almayı hiç denediniz mi?
» “Tatil Mutfakta”