Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti

10 Ekim 2017 Salı 11:00
12
14
16
18

Türkiye’nin önde gelen yemek tedarikçilerinden Parıltım Yemek,  verdiği okul yemek hizmetiyle çocukların sağlıklı gelişimine ve okul başarısına katkıda bulunuyor. Menülerini diyetisyen eşliğinde oluşturduklarını belirten Parıltım Yemek Pazarlama ve Müşteri İlişkileriDirektörü Büşra Aydın, obeziteye karşı porsiyon kontrolü sağlarken aynı zamanda çocuklara çeşitli eğlenceli etkinliklerle besinleri tanıttıklarını söyledi

Günümüzde okul çocuklarının beslenmelerinin en az bir öğününü dışarıdan sağladığına dikkat çeken Parıltım Yemek Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Direktörü Büşra Aydın, beslenmenin okul başarısında doğrudan etkili olduğunu ifade etti. Menülerini diyetisyen eşliğinde planladıklarını aktaran Büşra Aydın, “Biz Parıltım ailesi olarak bu önemli dönemde çocuklarınıza en iyi hizmeti sunmak için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Çocuklarımızın beslenmelerini diyetisyenlerimizle birlikle uygun yaş gruplarını göz önüne alarak enerji, protein, vitamin ve mineral dengesini sağlıyoruz. Menülerimizi oluştururken renk uyumu, besin değerleri, kıvam uyumu gibi menü oluşturmada önemli olan noktaları göz önünde bulundurarak yemeklerimizin karın doyurmanın dışında göze de hitap etmesine önem veriyoruz” dedi.

Obeziteye karşı porsiyon kontrolü

Küçük yaşlarda kazandırılan beslenme alışkanlıklarının yetişkinlik döneminde sağlığa etkisinin büyük olacağını vurgulayan Büşra Aydın, çocuklarda obeziteye karşı porsiyon kontrolü yaptıklarını aktardı. Büşra Aydın şunları kaydetti: “Çocukluk çağımızın en önemli sorunu olan ve giderek büyüyen obezitenin önüne geçebilmek için çocuklarımızın tabaklarında porsiyon kontrolünü sağlıyoruz. Vitamin, mineral ve lif tüketiminin uygun miktarlarda sağlanabilmesi için meyve tüketimine çok önem veriyor, gün içerisindeki menülerimizde mutlaka meyveye yer veriyoruz. İleriki yaşlarda ortaya çıkabilecek başta kalp damar hastalığı olmak üzere diğer hastalıkların da önüne geçebilmek için yemeklerimizde katı yağlar yerine sıvı yağlar tercih ediyoruz.”

“Besin çeşitliliğini ön planda tutuyoruz”

Yeterli ve dengeli beslenmenin okul çağı çocukları için önemine değinen Büşra Aydın, bu nedenle farklı besin gruplarına yer vererek besin çeşitliliğini ön planda tuttuklarını söyledi. Büşra Aydın şu bilgileri verdi: “Yiyecekleri çocuklarımızın sevdiği hale getirerek okulda zevkle yiyebileceği menüler oluşturuyoruz. Tamamen okul mutfağında hazırlanıp sunulan ürünlerimizi çocuklar için cazip hale getiriyoruz. Çocuklarımızın sevdiği hamburger gibi yiyecekleri tam buğday ekmeğinde servis edilen hamburger köftemiz yanına yardımcı yemek olarak fırın patates ve ayran gibi alternatiflerle sağlıklı menüler oluşturuyoruz.”

“3 beyaza karşı sağlıklı alternatifler üretiyoruz”

Okullarda menü dengelerine önem verdiklerini kaydeden Büşra Aydın, çocukları sağlıklı alternatiflere yönlendirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Kahvaltıda çocukların seveceği alternatiflere yer verdiklerini bildiren Büşra Aydın, “Anne sütünden sonra en değerli besinimiz olan yumurta ile çocuklarımızın seveceği çeşitli omletler hazırlıyoruz. Birçok hastalığın baş düşmanı olan üç beyazı (un, şeker, tuz) çocuklarımızın hayatından çıkarmak için onları sağlıklı alternatiflere yönlendiriyoruz. İkindi öğünlerimizdeki menülerde tam buğday unu ve şeker yerine doğal tatlandırıcı olan kuru meyveler ağırlıkta kullanılacak şekilde sağlıklı alternatifler üretiyoruz. Yiyeceklerimizi üretirken besin kayıplarını en aza indirecek şekilde sağlıklı hazırlama, pişirme ve saklama yöntemleri kullanıyoruz. Sağlıklı pişirme yöntemlerinden olan haşlama, ızgara ve fırını tercih ediyoruz kavurma ve kızartmadan mümkün olduğunca uzak duruyoruz” açıklamasını yaptı.

Çocuklar ülke mutfaklarını tadıyor

Çeşitli kültürlere ait mutfaklardan yaptıkları yemeklerle çocuklara yöresel mutfak ve dünya mutfağını tanıttıklarını söyleyen Büşra Aydın, şu bilgileri verdi: “Seçkin markalardan oluşan tedarikçi zincirimizle yiyeceklerimizi üretiyor ve belirli periyotlarla tedarikçilerimizi denetliyoruz. Çocuklarımızın hem yöresel mutfaklarımızı hem de dünya mutfaklarını tanıması için çeşitli zamanlarda belli ülke ve yöre mutfağı yemekleri yaparak o mutfağın bulunduğu ülke ve yörenin tanıtılmasını sağlıyoruz. Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmenin önemini kavrayabilmesi için çeşitli zamanlarda diyetisyenlerimiz tarafından beslenmenin önemi, fazla tuz tüketiminin sağlığa zararlı etkileri gibi önemli noktaları içeren seminerler düzenliyoruz.”

“Besinleri dokunarak tanıtıyoruz”

Çocuklara besinleri duyu organlarıyla algılayarak öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenledikleri bilgisini veren Büşra Aydın, şunları sözlerine ekledi: “Çocuklarımızın mutfağımızda kullanılan tüm besinleri tanımasının dışında dokunup, koklayıp onları hissedebilmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın keyifli ve öğretici ortamlarda yemek yemesi için bulunduğumuz yemekhaneyi eğlendirici ve öğretici bir hale dönüştürüyoruz. Tüm bu aşamalarda gıda güvenliği esaslarına her aşamada uyarak bir gün içerisinde üretilen tüm yemeklerden alınan şahit numuneleri 72 saat saklayarak tüm aşamalarda kontrol basamaklarımızı sürdürüyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın