Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…

06 Aralık 2017 Çarşamba 19:00
12
14
16
18

Hafta sonlarının vazgeçilmezi olan kahvaltıları Ordu’nun birbirinden lezzetli tatlarıyla taçlandıran Nelipide Gurme, modern dekorasyonu ve kendine özgü konseptiyle konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Nelipide’nin ancak Ordu köylerinde bulabileceğiniz eşsiz kahvaltı sofrasında; Ordu’dan özel olarak gelen ürünler, yine yaylalara has özel tereyağlı kuzine ekmeği, sadece yumurtanın sarısından yapılan menemen, peynir eritmesi ve turşu kavurması gibi özel lezzetler yer alıyor.

Karadeniz’in doğal ortamında yetişmiş ürünlerin ahengiyle ortaya çıkan Nelipide Gurme Ordu Köy Kahvaltısı, Ordu’nun lezzet masalını İstanbullularla buluşturuyor.

 Dumanı üstünde tüten sıcacık Kuzine Ekmeği ile Ordu Köy Kahvaltısı

Dumanı üstünde tüten ve sıcacık servis edilen ortası bol tereyağlı kuzine ekmeği Ordu Köy Kahvaltısı’nın vazgeçilmezi olurken; Peynir eritmesi ve sadece yumurtanın sarısından yapılan menemen ise masaları şenlendiriyor. Bir sanatçının elinden çıkmışçasına kendine hayranlık uyandıran Nelipide’nin kahvaltısında ayrıca; kuru yufka böreği, çemen, turşu kavurmaları, zeytin ezmesi, kızartmalar, sucuklu yumurta, menemen, kakaolu fındık kreması, petek balı, çeşitli reçeller ve peynirler yer alıyor.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?
» Kocaeli’nin mutfak zenginliği KO-MEK ile sofralara taşınacak
» Coğrafi işaret tescili başvurusunda Gaziantep öncü
» GastroAntep festivali ile yabancı turist sayısı 3 yılda 3 milyon olacak
» Fotoğraflarla Antep sofrası anlatılcak
» Kahve Dünyası’ndan Bayram Sürprizi: Bayramda Sevdiklerinizin Kapısını Çalın!
» Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi
» Bodrum gastronomi şeflerini ağırlıyor