Milas Balık Festivali’nde bir rekor daha 3 bin kişiyle balık figürü oluşturdular

18 Mayıs 2017 Perşembe 16:00
12
14
16
18

Muğla Milas'ta bu yıl ilk kez düzenlenen Milas Balık Festivali'nde, festivalin 5. gününde kırılan en kalabalık topaç çevirme rekorunun ardından festivalin 6. gününde de 3 bin kişiyle balık figürü oluşturularak bu alanda rekor kırıldı.

Milas İlçe Stadyumu'nda gerçekleşen rekor denemesine, bölgedeki okullardan 3 bin öğrenci katıldı. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin İngiltere'den canlı olarak takip ettiği rekor denemesinde yan yana gelerek balık figürü oluşturan 3 bin öğrenci 5 dakika boyunca hareketsiz durarak Milas Balık Festivali'nin adını bir kez daha rekorlar kitabına yazdırdılar.

Rekoru balık ekmekle kutladılar

Rekor denemesini başarıyla tamamlayan öğrenciler, kutlamayı ise festival konseptine uygun olarak balık ekmek yiyerek gerçekleştirdi. 3 binden fazla kişiye dağıtılan balık ekmeklerin balıkları ise Kılıç Holding'in de aralarında olduğu sponsorlar tarafından karşılandı.

Yabancı öğrenciler elleriyle balık köftesi yaptı

Festival için 6 ülkeden gelerek Milas'ta ağırlanan yabancı konuklar ise, kendilerini ızgara tezgahının başında bulmanın sürprizini yaşadı. Yazar, gastronom Süleyman Dilsiz öncülüğünde ellerine mutfak eldivenlerini geçirerek tezgah başına geçen öğrenciler, balık kıymasından köfte yaparak dünyanın en sağlıklı besin kaynaklarından birisi olan balığı alışılagelmişin dışında yöntemlerle de lezzetli bir şekilde tüketebileceklerini deneyimlediler.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı
» Nars Boutique Hotel’de lezzetli saatler
» Vakko Patisseri Petit Four Palmarina Bodrum’da
» Öğle arasının en güzel sağlıklı atıştırmalıkları için Caréme Restaurant
» Arzum Shake’N Take ile yazın en taze lezzetleri istediğin her an seninle
» Peynir Severler Delimonti’de Ezine peynirinin öyküsüyle yanışıyor
» Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz
» Hiç yaşamadığınız bir Kruvasan deneyimine hazır olun
» Fenix rüzgarı Bodrum’u ele geçirdi!
» Yaz aylarında Boğaz’ın en gözde adresi Capricorn!
» d.ream Akademi’de yaz kampı başlıyor!
» Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor
» Sağlıklı ve pratik yemeğin adresi: Servo Kiosk
» HUQQA’dan damaklarda iz bırakan yaz tatlıları: Brandy Snaps & Tusunami
» Little Caesars Pizza’da dijital dönüşüm e-eğitimle devam ediyor
» Yaz aylarının vazgeçilmez protein deposu balık
» İstanbul’a Tepeden Bakan Mekan: İstiklal Terrace kapılarını açtı
» Pikan cevizli açık ravioli tarifi
» Arby’s®’in eti tam 4 saat fırınlanıyor
» Ege’nin İki Yakası Ege Geceleri’nde bir araya geliyor
» Sinema keyfi Sinemia Menüler ile tamamlanıyor
» Lavantayı mutfağınıza almayı hiç denediniz mi?