Milas Balık Festivali’nde bir rekor daha 3 bin kişiyle balık figürü oluşturdular

18 Mayıs 2017 Perşembe 16:00
12
14
16
18

Muğla Milas'ta bu yıl ilk kez düzenlenen Milas Balık Festivali'nde, festivalin 5. gününde kırılan en kalabalık topaç çevirme rekorunun ardından festivalin 6. gününde de 3 bin kişiyle balık figürü oluşturularak bu alanda rekor kırıldı.

Milas İlçe Stadyumu'nda gerçekleşen rekor denemesine, bölgedeki okullardan 3 bin öğrenci katıldı. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin İngiltere'den canlı olarak takip ettiği rekor denemesinde yan yana gelerek balık figürü oluşturan 3 bin öğrenci 5 dakika boyunca hareketsiz durarak Milas Balık Festivali'nin adını bir kez daha rekorlar kitabına yazdırdılar.

Rekoru balık ekmekle kutladılar

Rekor denemesini başarıyla tamamlayan öğrenciler, kutlamayı ise festival konseptine uygun olarak balık ekmek yiyerek gerçekleştirdi. 3 binden fazla kişiye dağıtılan balık ekmeklerin balıkları ise Kılıç Holding'in de aralarında olduğu sponsorlar tarafından karşılandı.

Yabancı öğrenciler elleriyle balık köftesi yaptı

Festival için 6 ülkeden gelerek Milas'ta ağırlanan yabancı konuklar ise, kendilerini ızgara tezgahının başında bulmanın sürprizini yaşadı. Yazar, gastronom Süleyman Dilsiz öncülüğünde ellerine mutfak eldivenlerini geçirerek tezgah başına geçen öğrenciler, balık kıymasından köfte yaparak dünyanın en sağlıklı besin kaynaklarından birisi olan balığı alışılagelmişin dışında yöntemlerle de lezzetli bir şekilde tüketebileceklerini deneyimlediler.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar
» Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi
» Dev çikolata tablosu
» Dünyanın en meşhur lezzetlerini keşfedin
» Dünya mutfağı tarhana ile tanıştı
» Tahinin pekmez aşkı eski tadında!
» Şefler, Lezita ile lezzet yolculuğuna çıktı
» Urla’nın Gastronomi Turizmi çabalarına büyük destek
» Geleneksel lezzet boza ve sağlık
» Çırağan Sarayı’nda Venedik rüzgârı esiyor
» Gaziantep lezzetlerinin ünlü şefleri The Ritz-Carlton, İstanbul’a geliyor
» Tutkunun peşinde koşanları enfes İtalyan çikolatası deneyimi ile buluşturuyor
» Metrelik Adana Kebabı