Milas Balık Festivali’nde bir rekor daha 3 bin kişiyle balık figürü oluşturdular

18 Mayıs 2017 Perşembe 16:00
12
14
16
18

Muğla Milas'ta bu yıl ilk kez düzenlenen Milas Balık Festivali'nde, festivalin 5. gününde kırılan en kalabalık topaç çevirme rekorunun ardından festivalin 6. gününde de 3 bin kişiyle balık figürü oluşturularak bu alanda rekor kırıldı.

Milas İlçe Stadyumu'nda gerçekleşen rekor denemesine, bölgedeki okullardan 3 bin öğrenci katıldı. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin İngiltere'den canlı olarak takip ettiği rekor denemesinde yan yana gelerek balık figürü oluşturan 3 bin öğrenci 5 dakika boyunca hareketsiz durarak Milas Balık Festivali'nin adını bir kez daha rekorlar kitabına yazdırdılar.

Rekoru balık ekmekle kutladılar

Rekor denemesini başarıyla tamamlayan öğrenciler, kutlamayı ise festival konseptine uygun olarak balık ekmek yiyerek gerçekleştirdi. 3 binden fazla kişiye dağıtılan balık ekmeklerin balıkları ise Kılıç Holding'in de aralarında olduğu sponsorlar tarafından karşılandı.

Yabancı öğrenciler elleriyle balık köftesi yaptı

Festival için 6 ülkeden gelerek Milas'ta ağırlanan yabancı konuklar ise, kendilerini ızgara tezgahının başında bulmanın sürprizini yaşadı. Yazar, gastronom Süleyman Dilsiz öncülüğünde ellerine mutfak eldivenlerini geçirerek tezgah başına geçen öğrenciler, balık kıymasından köfte yaparak dünyanın en sağlıklı besin kaynaklarından birisi olan balığı alışılagelmişin dışında yöntemlerle de lezzetli bir şekilde tüketebileceklerini deneyimlediler.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri
» Pizzanın Sırrı
» Pazar kahvaltıları Eataly’de lezzet ve eğlenceyi bir araya getiriyor
» Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için: Çayla
» Elite World Chefs ’Kebaba Dair Her Şey’
» Gaziantep’in yöresel lezzetleri Polonyalılara tanıtıldı
» Parıltım ile okullara sağlıklı yemek hizmeti
» 8 yaşındaki hastanın kafatasından 7 cm’lik tümör çıkarıldı
» Dünya pizzaya hayran, biz kendi mutfağımıza
» Tavada Tavuk yatırım fırsatlarıyla hızlı çıkış yaptı
» Eataly’de festival zamanı
» Şirketlerin en hamarat ekipleri d.ream Akademi’de buluşuyor!
» Medeniyetler Diyarı İstanbul’da
» Bal gibi ballar İstanbul Kongre merkezi’nde
» En yaratıcı tavuk tarifleri ikinci kez yarışıyor!
» Enfes tatları ile Ege günlüğü artık Bilkent Station’da
» Sonbahara Lezzet Katan Atıştırmalıklar Monochrome’da
» Gastronomist 2017 Çinli şeflerin muhteşem şovuyla final yaptı
» LAV’dan Aşureye yenilikçi bir sunum
» YEDY Gastronomik derecelendirme sistemi muhteşem bir gece ile tanıtıldı
» Geleneksel Mutfakların Uluslararası buluşması Gastronomist 2017 başladı...
» Ketçi, farklı ve doğal lezzetlerle gastronomiye zenginlik katıyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfaklarının buluşuyor
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu