Milas Balık Festivali’nde bir rekor daha 3 bin kişiyle balık figürü oluşturdular

18 Mayıs 2017 Perşembe 16:00
12
14
16
18

Muğla Milas'ta bu yıl ilk kez düzenlenen Milas Balık Festivali'nde, festivalin 5. gününde kırılan en kalabalık topaç çevirme rekorunun ardından festivalin 6. gününde de 3 bin kişiyle balık figürü oluşturularak bu alanda rekor kırıldı.

Milas İlçe Stadyumu'nda gerçekleşen rekor denemesine, bölgedeki okullardan 3 bin öğrenci katıldı. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin İngiltere'den canlı olarak takip ettiği rekor denemesinde yan yana gelerek balık figürü oluşturan 3 bin öğrenci 5 dakika boyunca hareketsiz durarak Milas Balık Festivali'nin adını bir kez daha rekorlar kitabına yazdırdılar.

Rekoru balık ekmekle kutladılar

Rekor denemesini başarıyla tamamlayan öğrenciler, kutlamayı ise festival konseptine uygun olarak balık ekmek yiyerek gerçekleştirdi. 3 binden fazla kişiye dağıtılan balık ekmeklerin balıkları ise Kılıç Holding'in de aralarında olduğu sponsorlar tarafından karşılandı.

Yabancı öğrenciler elleriyle balık köftesi yaptı

Festival için 6 ülkeden gelerek Milas'ta ağırlanan yabancı konuklar ise, kendilerini ızgara tezgahının başında bulmanın sürprizini yaşadı. Yazar, gastronom Süleyman Dilsiz öncülüğünde ellerine mutfak eldivenlerini geçirerek tezgah başına geçen öğrenciler, balık kıymasından köfte yaparak dünyanın en sağlıklı besin kaynaklarından birisi olan balığı alışılagelmişin dışında yöntemlerle de lezzetli bir şekilde tüketebileceklerini deneyimlediler.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Wish More Hotel Istanbul mutfağından kestane kokuları yükseliyor!
» Fındık ve bademin karamelle dansı
» Yüksek miktarda kahve tüketimi yaşam süresi ile nasıl ilişkili?
» Sevilen İtalyan lezzetleri Gina’nın yenilenen menüsünde!
» “Habercilerden yeni yıl sofraları”
» Urla’da sertifikalı aşçılardan lezzetli final
» Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Hindi ve Tavuk eti
» Her ikisinde de "göç öyküsü" var
» Yılbaşının en tatlı hediyesi
» Sedef İybar’dan Şık Yılbaşı Sofraları için İpuçları
» Tropicana ile Yerel Lezzetler işe buluştu
» Birbirinden lezzetli çikolatalar ile yeni yıla tatlı bir başlangıç yapın
» Yılbaşı coskusunu sway hotels’de yaşayın
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…