Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu

09 Kasım 2018 Cuma 12:00
12
14
16
18

Ekici Peynir Lezzet Hikâyeleri Mersin durağının birincisi Ekici Labne Peynirli Kerebiç ile Antalya’dan katılan Leyla Çelik oldu. Ekici Peynir’in ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen etkinlikte jüri karşısına çıkan yarışmacılar, Türkiye’nin farklı şehirlerinden başvurarak yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Mersin lezzetlerinin peynirle yeniden yorumlandığı etkinlikte birinci olan Leyla Çelik Show TV’de yayınlanan Pelin Karahan’la Nefis Tarifler programında, Ekici Labne Peynirli Kerebiç’ini yapacak.

Ekici Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı Akdeniz’in incisi zengin mutfağı ile Mersin oldu. Mersin’in saklı kalmış lezzetlerini peynirle yeniden yorumlayan yarışmacılar arasından Antalya’dan yarışmaya katılan Leyla Çelik, Ekici Labne Peynir ile yorumladığı Mersin lezzeti “Kerebiç” ile birinci seçildi. İstanbul’da 19 Ekim’de gerçekleşen etkinlikte, yaklaşık 1000 başvuru arasından seçilen 5 finalist, gazeteci ve yemek uzmanlarından oluşan jüri karşısında yarıştı.

Jüri karşısına çıkan yarışmacılardan birinci olan tarifin yanı sıra Canan Durak’ın Ekici Süzme Peynirli Sıkması, Arzu Dokuyucu’nun Ekici Süzme Peynirli Övelemeç’i, Nilay Yımaz’ın Ekici Tel Peynirli Künefesi ve Hande Kardaş’ın yine Ekici Tel Peynirli Künefe’si kıyasıya bir lezzet yarışına girdi.

Ekici Lezzet Hikâyeleri 2018 Mersin durağında konuşan Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, şimdiye kadar uğradıkları tüm duraklarda, peynirle yeniden yorumlanan yöresel lezzetlerden elde ettikleri tatların kalitesi ve özgünlüğüne hayranlık duyduklarını; Türkiye’nin zengin mutfak kültürünün şaşırtıcı derecede sürprizlere açık olmasına bir kez daha minnettar olduklarının altını çizdi.

Yarışmada birinci seçilen Leyla Çelik Show TV’nin beğenilen yemek yarışması Pelin Karahan’la Nefis Tarifler programında kendi tarifini yapacak.

Sene sonunda gidilen illerden finale kalan tüm tarifler, Ekici’nin 2018 yılında çıkaracağı Lezzet Hikayeleri kitabında derlenerek lezzet severlerle buluşacak.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet
» ‘Yerel Mutfak Global Lezzet’ Projesi
» Kahve Dünyası’ndan damak zevkinize göre yöresel kahve önerileri
» Kahve dikkati artırıyor zindelik veriyor
» Kocaeli yemekleri Gastronomi Kongresine damgasını vurdu
» İzmir sokak lezzetleri Lyon’u fethetti
» Gazianetp festivali biber hasadı ile başladı
» Yerli, yabancı ünlü şefler, yemek yazarları, İzmir’de buluşuyor
» Lezzetli aşure nasıl yapılır?