Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar

27 Şubat 2018 Salı 11:00
12
14
16
18

Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” kapsamında 8-9-10 Mart tarihlerinde Adana’nın, güveç, kuru patlıcan dolması gibi en beğenilen yemeklerini ve mezelerini özel bir menü ile misafirlerine sunacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla menüdeki tüm yemekler, Adana Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’nin marifetli ellerinden çıkacak.

Yenilenen konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Hilton İstanbul Bosphorus içerisinde yer alan Lalezar Meyhanesi, Mart ayı itibariyle “Yerel Mutfak Global Lezzet” konseptine başlıyor. Adana’nın yöresel yemeklerinin tanıtılacağı ilk etkinlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Lalezar Meyhanesi’nin mutfağı, kadınların ekonomik yönden kalkınması, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla kurulan ve markalaşmayı hedefleyen Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’nden dört kadın temsilciye emanet edilecek.

Pişirme, hijyen ve sunum teknikleri konusunda 2 yıl eğitim alan Salmanbeyli Köyü’ndeki 30 kadının içinde bulunduğu oluşum ilk defa Hilton İstanbul Bosphorus’ta tanıtılacak. Lalezar Meyhanesi’nin orijinal menüsüne ilaveten 8-9-10 Mart tarihlerinde misafirlere sunulacak “Adana Yöresel Lezzetler” menüsü şırdan, güveç, nohutlu patlıcan dolması, bartavit, paşa öfelemeci, teretür, muhammara gibi yemek ve mezeler ile karakuş ve taş kadayıf tatlılarından oluşan özel bir seçkiyi meraklıları ile buluşturacak. Hepsi birbirinden lezzetli Adana’nın köklü yemeklerinden oluşan menünün set fiyatı alkolsüz 100 TL, sınırsız yerli içkili ise 160 TL olacak.

Kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla hayata geçirilen “Yerel Mutfak Global Lezzet” Lalezar Meyhanesi’nde belirli aralıkla devam edecek. 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe