Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması

05 Mayıs 2018 Cumartesi 14:00
12
14
16
18

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından ilk kez Gaziantep’te organize edilen Ulusal Yemek Yarışması Festival Park’ta düzenlenen törenle başladı. Jüri Başkanlığını milli şef Tahir Tekin Öztan’ın yaptığı yarışmanın iki gün süreceği ve 4 ayrı kategoride gerçekleştirileceği açıklandı.

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından ilk kez Gaziantep’te organize edilen Ulusal Yemek Yarışması start aldı. İki gün sürecek olan yarışmaya 150’nin üzerinde yarışmacının katılacağı ve yarışmaya katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından ünlü şefler ve ekiplerinin de geldiği açıklandı. Jüri Başkanlığını Milli Şef Tahir Tekin Öztan’ın yaptığı yarışmaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yarı sıra birçok özel şirket destek veriyor. Yeni yetişen nesillere Gaziantep yemeklerinin doğru tanıtılması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Jüri Başkanı Tahir Tekin Öztan Gaziantep’te bu tür yarışmaların sürekli yapılması gerektiğini ve ünlü şeflerle yeni yetişen gençliğin buluşturulmasının gastronomi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Öztan yarışma öncesi yaptığı açıklamada “Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından ilk kez Gaziantep’te organize edilen Ulusal Yemek Yarışması isabetli bir kararın uygulamaya konmuş halidir. Yarışmalar beraberinde birçok önemli sonuç ortaya çıkarır. Burada yarışmanın birincisi ikincisi olmak önemli değil, önemli olan alanında ulusal ve uluslararası başarı elde etmiş olan ünlü şefleri yeni yetişen aşçı adayları ve yeni nesillerimizle buluşturmaktır. Kentimizin aldığı gastronomi unvanının ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri bulmasında bu tür yarışmalar da büyük önem taşımakta. Bugün burada görmek istediğim insanları göremiyorum. Sanırım yoğun programları var. Ama önemli olan bugün halkımız burada. Gastronominin mimarları burada. Gastronomiyi tanıtacak olan yeni nesillerimiz burada ve Gaziantep mutfağının en önemli yemeklerini ustaca yapıyorlar” dedi.

Bir ülkenin tanıtımı mutfaktan geçer

Ülke tanıtımının mutfak kültüründen geçtiğinin de altını çizen Şef Tahir Tekin Öztan yaptığı değerlendirmede “Bugün farklı ülkelere bakıyoruz olmayan mutfak kültürleriyle global pazarda bir numara ve gastronomi pastasının en büyük bölümünü alıyorlar. Ülkemiz mutfak kültürüyle dünyada bir numara ama bunun pazarlamasında sorun var. Tanıtım yetersizliği var. Tanıtımla ilgili bizler üzerimize düşenleri yapıyoruz ama asıl taşın altına elini koyması gerekenlerin ciddi ve büyük projelerle tanıtımı desteklemesi ve gerek Gaziantep’in gerekse Türkiye’nin gastronomi turizm pastasından yeterli payı almasını sağlaması gerekiyor. Festivaller ve yarışmalar bu anlamda büyük önem taşımaktadır” dedi.

İki gün sürece yarışmada bir ilk başarılıyor

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından ilk kez Gaziantep’te organize edilen Ulusal Yemek Yarışmasının önemli bir ilki başardığının altını çizen Şef Fazilet Kahraman bu tür yarışmaların arttırılması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade ederek “Bu projenin gerçekleştirilmesi için gerekli kurum ve kuruluşların kapısını çok çaldık. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in desteğiyle Festival Park bize tahsis edildi. Bu yarışma Türkiye’nin yarışmasıdır, bu yarışma Gaziantep’in yarışmasıdır ve bu yarışma kültürlerle nesillerin buluşturulma yarışmasıdır. Bugün genç aşçı adaylarımız ünlü şeflerle bir araya gelme şansı yakalamıştır ve toplumun bütün kesimlerinden kadınlarımız yarımaya katılarak hünerlerini göstermeye çabalamaktadır. Biz kültürümüze ve yeni nesillerimize sahip çıkmak zorundayız. Federasyon olarakta öyle yapıyoruz. Önümüzde ki süreçte de bu yarışmalarımızın devamını yapacağız. Tanıtımla ilgili kurum ve kuruluşlarımızın işin içerisinde olmasını ve bu tür yarışmaları desteklemesini istiyoruz. Gastronomi iki şefin tek elinde değildir, olmamalıdır da. Bu kentin yetiştirdiği yüzlerce ünlü şef var. Bunların bir araya getirilmesi ve gastronomi kenti için nelerin yapılabileceğinin masaya yatırılması gerekmektedir. Bu bir başlangıçtır federasyon olarak devamlılığını gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve özel şirketlerin desteğiyle Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından organize edilen Ulusal Yemek Yarışmasının iki gün süreceği ifade edildi. 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da
» Gaziantep’te Glutensiz kafe
» Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında buluştu
» Elite World Hotels’te, ‘Uzak Doğu Lezzetleri’ başladı
» Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı
» Kocaeli’de 1000 çeşit yemek var
» Mutfak Sanatları Merkezi Avrupa mirası ağına dahil oldu
» Bal, ham haliyle güzel…
» Aydan Üstkanat’ın seçtiği “Sanal Alemin En İyileri” pikan cevizli lezzetlerle hünerlerini sergiledi
» Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yöresel Lezzetler Geleceğe Taşınıyor:İlk Durak Adana ve Adana’lı Kadınlar
» Buğday başağının sıcacık emeğe dönüş hikayesi