Ekmek yarışmasında Sevilay Gök dünya birincisi

30 Nisan 2018 Pazartesi 10:00
12
14
16
18

Avcılarlı Sevilay Gök Ata tohumundan yapılan ekmek ile İstanbul Uluslararası Doğal ekmek ve yerel ürünler yarışmasında Birincilik ödülü aldı.

Gıda sektörünün endüstrileştiği dünyada, ata tohumlarıyla kendi organik ekmeğini yapan Avcılarlı Sevilay Gök, Uluslararası Ekmek Yarışması’nda birinci oldu. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Sevilay Gök’ü tebrik ederek organik tarım ve yerel ürünleri Avcılar’da yaşatılması hususunda destek ziyaretinde bulundu.

İstanbul uluslararası doğal ekmek ve yerel ürünler yarışmasında birinciliği Avcılar’a getiren Sevilay Gök; 2013 yılında yakalandığı rahatsızlık sonucunda kendi ekmeğini yapmaya başladı. Birçok denemesinden sonra istediği sonucu yakalayan Sevilay Gök; Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen talep doğrultusunda hem kendisi için hem de diyabet ve sindirim sistemi hastaları için ekşi maya ile organik buğdaydan ekmekler yapıyor. Modern Gıda Endüstrisinin uygulamaları sonucunda buğdayın kromozomlarını bozulduğunu ve birçok temel hastalıklara sebep olduğunu belirten Sevilay Gök, geleneksel yöntemleri kullanarak taş değirmenlerde öğütülen siyez, karabuğday, karakılçık, üvey ve sarıbaşak buğdaylarını harman yaparak kendi ununu elde ediyor. Hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanmadan ekşi maya ile mayalıyor. Haftalık olarak sipariş alarak, Avcılar’da kendi dükkânında satışa sunuyor.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ‘’ Öncelikle Avcılarlı hemşerimizin Dünya çapında büyük bir başarıya imza atması kentimiz adımıza gurur vericidir. Dünya’da ilk yerleşik hayata ve buğday üretimine insanoğlu bu topraklarda başladı. Fakat geldiğimiz noktada hızla büyüyen gıda endüstirisi halk sağlığını derinden etkiliyor. Hem yerel ve doğal ürünleri korumaya çalışan bir belediye başkanı olarak hem de bir hekim olarak insan sağlığı için yaptığı bu önemli çalışmadan dolayı kendisini kutluyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünya süt günü: bir bardak dolusu sağlık
» Ramazan’da dişlerinizi daha uzun süre fırçalayın
» Türk halkı yeterince süt içmiyor
» Türkiye’nin ilk kanser ilacında, iki dev adım
» Vegan ve vejetaryenlere sperm uyarısı
» Ramazan’da en sık yapılan 7 yanlış!
» Avrupa Obezite Günü’nde duayenler buluştu
» Yaz aylarında cilt lekelerine dikkat!
» 10 Adımda Sağlıklı Ramazan önerileri
» Yeni bir gıda sistemi için reçete: daha az israf, dijitalleşme, gezegene sahip çıkma
» Sağlıklı sindirim için kayısı suyu için
» Göz, Böbrek Ve Kalp Düşmanı ‘Hipertansiyon’
» “Hemşiresiz Sağlık Hizmeti Düşünülemez”
» Yaklaşık üç kadından biri idrarını kaçırıyor
» Yapay zeka MR’ı işinden mi ediyor?
» Zayıflamamızı zihnimiz mi engelliyor?
» Sağlam çocuk yetiştirmenin formülü
» Otizmli çocukların annelerine verilecek en güzel hediye, çocuklarının geleceği…
» Kişinin engeline değil,yapabileceklerine odaklanmalıyız
» Türkiye Beslenme Rehberi
» Polikistik Over Sendromu Savaşçısı 10 Besin
» Göz yaralanmalarında yanlış müdahale körlüğe yol açıyor
» Yumurtalık Kanser riski genetik testle belirlenebiliyor
» Kalp gerçekten kırılır mı? Dr. Mehmet Öz cevaplıyor
» İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi “Kampüste LÖSEV” Semineri