Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler

11 Eylül 2017 Pazartesi 18:00
12
14
16
18

Özellikle gelişim döneminde çocukların kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için en değerli besin maddelerinden biri olan süt, bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir. Süt içmeyi reddeden çocuklar da anne babayı endişeye sürükleyebilir. Bu durumda imdada yetişen süt tatlıları lezzetli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü 200 gramlık bir porsiyon süt tatlısı çocukların günlük süt ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. İçerisinde protein, kalsiyum, A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran süt tatlıları çocuklar için sağlıklı bir ara öğün oluşturuyor.

Doğumdan itibaren insan vücudunun ihtiyaçlarını ve tüm besin kaynağını içerisinde barındıran sütün en tatlı hali olan süt tatlıları Bolulu Hasan Usta’nın doğal malzemeleriyle süt tüketimi az olan ya da sütü sevmeyen herkes için sağlıklı bir alternatif yaratıyor. Protein, kalsiyum, A, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin olan süt tatlılarının bir porsiyonu (200gram) 1-3 yaş arası bebeklerde günlük süt ihtiyacının yüzde 15’ini, çocuklarda, hamile ve emziren kadınlarda yüzde 20’sini, yetişkinlerde ise yüzde 25’ini karşılıyor.

Süt proteinlerinin biyolojik değerleri, bitkisel proteinlere göre daha yüksektir. İnsan metabolizması diğer proteinlere nazaran süt proteinlerinden daha iyi faydalanabilir. Süt proteinleri 1-3 yaş arası bebeklerde ve çocuklarda büyüme ve gelişmeyi sağlarken, 200 gramlık bir porsiyon sütlü tatlı çocuklarda günlük süt ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar.

Üstün standartlarda üretilen ve güvenle tüketebileceğiniz Bolulu Hasan Usta süt tatlılarında keşkülden fırın sütlaca, kazandibinden tavukgöğsüne birbirinden leziz onlarca çeşit süt tatlısı bulunuyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Girişimciler kahve kokusuna geliyor …
» Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir
» Tuğçe’nin Mutfağı
» Bayram sofranızı tatlı yerine çilekli lezzetlerle süsleyin
» Tatlıdan vazgeçemeyenlere sağlıklı lezzetler
» “Master Chef” Özlem Mekik ve Türkiye’nin önde gelen 30 yemek bloggerı sofralarınıza lezzet katıyor
» Divan’dan Babalar günü paketleri
» Bolpazarda Kombucha Atölyesi
» Divan Erbil’de Ramazana özel lezzet dolu üç menü
» Hazzı ciddiye al
» Arnica Blender ile Mutfağınızda Daha Pratik Lezzetler
» Gastronomi kongre turizmine ivme kattı
» Pelin Bilgiç’ten ‘‘Sağlıklı Misafir Sofram’’
» Geleneksel el yapımı "Behlül" Bakırkazan’da
» Şeflerimize sahip çıkalım
» İstanbul Çaya Doydu
» Gastronomi kentinde ulusal yemek yarışması
» IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar’ın Meşhur Ege Mutfağı tanıtıldı
» Sedef İybar’la “7 Bölgeden Yöresel Lezzetler” Tadım ve Sohbeti
» Sahrap Soysal’dan Anadolu’nun lezzet haritası
» Elif Gönlüm ünlü isimleri bir araya getirdi
» 23 Nisan geliyor, çocuklar pizza ustası oluyor
» Yönetim Kariyer Zirvesi”nde şefler bir araya geldi
» Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Seferihisar “Yerel Mutfak Global Lezzet” Projesi İle İstanbul’da