Çocuklara sağlıklı ara öğün için tatlı çözümler

11 Eylül 2017 Pazartesi 18:00
12
14
16
18

Özellikle gelişim döneminde çocukların kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için en değerli besin maddelerinden biri olan süt, bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir. Süt içmeyi reddeden çocuklar da anne babayı endişeye sürükleyebilir. Bu durumda imdada yetişen süt tatlıları lezzetli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü 200 gramlık bir porsiyon süt tatlısı çocukların günlük süt ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. İçerisinde protein, kalsiyum, A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran süt tatlıları çocuklar için sağlıklı bir ara öğün oluşturuyor.

Doğumdan itibaren insan vücudunun ihtiyaçlarını ve tüm besin kaynağını içerisinde barındıran sütün en tatlı hali olan süt tatlıları Bolulu Hasan Usta’nın doğal malzemeleriyle süt tüketimi az olan ya da sütü sevmeyen herkes için sağlıklı bir alternatif yaratıyor. Protein, kalsiyum, A, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin olan süt tatlılarının bir porsiyonu (200gram) 1-3 yaş arası bebeklerde günlük süt ihtiyacının yüzde 15’ini, çocuklarda, hamile ve emziren kadınlarda yüzde 20’sini, yetişkinlerde ise yüzde 25’ini karşılıyor.

Süt proteinlerinin biyolojik değerleri, bitkisel proteinlere göre daha yüksektir. İnsan metabolizması diğer proteinlere nazaran süt proteinlerinden daha iyi faydalanabilir. Süt proteinleri 1-3 yaş arası bebeklerde ve çocuklarda büyüme ve gelişmeyi sağlarken, 200 gramlık bir porsiyon sütlü tatlı çocuklarda günlük süt ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar.

Üstün standartlarda üretilen ve güvenle tüketebileceğiniz Bolulu Hasan Usta süt tatlılarında keşkülden fırın sütlaca, kazandibinden tavukgöğsüne birbirinden leziz onlarca çeşit süt tatlısı bulunuyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın Geleneksel Mutfakları İstanbul’da buluşuyor...
» Lezzet tutkunları buluştu
» Hilton İstanbul Bomonti ve Leica işbirliği ile Contemporary İstanbul’da yemek sanata dönüşüyor
» Bu yiyeceklerle sonbaharın kasvetini dağıtın
» Renkli Gastronomi etkinliği
» Yemeğin lezzetine varmanın yolu doğru şaraptan geçiyor
» ‘Fato Ana’ Yemek Yarışmasında jüri üyesi oldu…
» Malezya Büyükelçisi’nden Jackfruit Şov
» Şehre dönüşün en lezzetli adresi Günaydın Kalamış!
» İstanbul Marriott Hotel Şişli Sonbaharı Meksika lezzetleriyle karşılıyor
» Kahvaltı ve beslenme saati Le Pain Quotidien ile şölene dönüşüyor
» Shake Shack’te sonbahar efsane lezzetlerle geliyor Crispy Pickle Burger
» Ünlü İspanyol Şef Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi
» Bayramda İstanbul’da kalacaklar için lezzetli öneriler
» Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!
» Bayramda Barbekü keyfi
» Eti öğlen, sebzeyi akşam tercih edin
» Crate and Barrel’dan, keyifli bir bayram kahvaltısı hazırlamanın ipuçları
» LAV’dan Bayram sofralarına yaraşır Gusto serisi!
» Türkiye, 257 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihraç etti
» Antep Fıstık festivali başlıyor
» “ Şşşt! Mutfakta Gazeteci var! ”
» Gaziantep Biber üretiminde söz sahibi olacak
» Baristasız self servis kahve deneyimi ‘Starbucks on the go’ şimdi Türkiye’de
» Gastro Entertainment en lezzetli markaları bir araya getiriyor