Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi

27 Kasım 2018 Salı 15:00
12
14
16
18

Çırağan Sarayı’nın Boğaz'a hakim muhteşem konumuyla yer alan Laledan Restoran’ı her Pazar şehrin en zengin büfesine sahip efsaneleşmiş brunch konseptini bu kışa özel Akdeniz kıyılarından gelen lezzetlerle doldurdu. Eşsiz Boğaz manzarası, rahatlatıcı ambiyansı ve geniş terası ile Laledan Restoran’ın yenilenen brunch konsepti, kış aylarının soğuklarına inat Akdeniz’e özel lezzetlerin tüm sıcaklığı ile müdavimlerine dolu dizgin bir lezzet şöleni sunuyor.

Fas’tan Cezayir’e, Lübnan’dan Kuzey Afrika’ya Enfes Lezzetler Canlı Müzik Eşliğinde Pazar Brunch’larında!

Kışa özel teması ile Akdeniz kıyılarından gelen lezzetleri İstanbul’a taşıyan brunch konsepti için otelin açılışından bu yana mutfakta olan Baş Aşçı Sezai Erdoğan’ın önderliğinde uzman şefler her Pazar birbirinden leziz seçkiler hazırlıyor. Yöresel tatlar, sıcacık leziz börekler, kruvasanlar, ev yapımı reçeller, çikolatalar, çeşitli bölgelerden gelen doğal zeytinler gibi birçok leziz kahvaltılık çeşidi, sıcaklar, soğuklar, salatalar ve daha fazlası ile 300’den fazla %80’i doğal üründen oluşan bu tadına doyulmaz kış temalı brunch büfesinde yine yok yok. Bu zengin büfede bir Pazar brunch’ının olmazsa olmazı klasik peynir lezzetlerine ek olarak adını Fransa'nın Orne ilindeki Camembert kasabasından alan camembert peyniri, edam, rokfor gibi peynir çeşitleri; birbirinden leziz ve taze şarküteri ürünleri, omlet istasyonundan bu sezon öne çıkacak Afrika stili omlet çeşitleri, İskandinav ülkelerinde yapılan bir balık yemeği çeşidi olan somon gravlaks, pastırma ve alabalık füme, marine edilmiş sardalya gibi balık çeşitleri; birbirinden leziz suşi, saşimi, nigiri gibi deniz ürünleri; karışık çeşniler, sambal ve sebze köşesi; pişirme ve servis istasyonlarından; deve kuşu böbrek tart köşesi, Fas baharatlı soğuk domates çorbası, Lübnan’a özgü sıcak çeşitleri; ricotta peyniri, adaçayı ve hindistan cevizli Gnocchi’nin yapıldığı makarna istasyonları, karidesli Senegal pilavı, Fas baharatlı sığır madalyon gibi lezzetler; Türk köşesinden etli yapmak sarma, serpme kol böreği, sakızlı levrek gibi çeşitler, Lübnan’a özgü meze çeşitleri, Etiyopya sığır etli avokado salatası, Tunus biftek salatası, Kuzey Afrika bulgur salatası, kuru üzüm, lahana ve rezeneli Cezayir buğday salatası, avokado ve misket limonla harmanlanmış Fas ahtapot salatası, mangolu kalamar salatası gibi ferahlatan lezzetler de bu zengin brunch konseptinde yerini alıyor. Akdeniz'in en taze lezzetleri ile damaklara lezzet şöleni sunan büfede vegan alternatifleri de bulunuyor. Otelin yetenekli fırıncılarının hazırladığı Kuzey Afrika usulü ballı ekmek, Cezayir pidesi ve uluslararası ekmek seçkileri ise bu eksiksiz büfeyi tamamlıyor. Misafirler tüm bu lezzetleri canlı müzik eşliğinde, Boğaz’ın keyif veren manzarasına karşı tadımlıyor.

Brunch’a Eşlik Eden Leziz İçecekler

Şahane bir manzara ve leziz yemeklerle dolan brunch’a sıcacık aromalı çaylardan kahvelere, doğal sıkma meyve sularına birçok keyif veren içecek eşlik ediyor. Kış temasına özel restoranın göz alıcı bir köşesine kurulan Bloody Mary köşesi ise brunch’a damga vuran bir diğer keyifli durak.

Kıyı Bucak Tatlı ve Çikolata Dolu Meşhur “Çikolata Odası”

Laledan Restoran’ın içinde bulunan göz doldurucu çinilerle ve görkemli bir kristal avize ile dekore edilmiş İznik Odası ise sadece Pazar brunch’larında her köşesi uzman pasta şefleri tarafından hazırlanmış pastalar ve ev yapımı çikolatalarla dolu bir “Çikolata Odası”na dönüşüyor. Bu kışa özel Akdeniz kıyılarından ve Afrika ülkelerinden esinlenen tatlılarla kıyı bucak dolup taşan çikolata odası ise biraz şımarmak isteyenler için vazgeçilmezler arasında. Uganda’dan muz kızartması, mango ezmesi, Etiyopya’dan çikolatalı ve yer fıstığı yağlı “streusel”; Senegal’den hindistan cevizli ve pirinçli puding, tarçınlı puf kek; Fas’tan portakallı karamel soslu ve baharatlı armut ve envai çeşit Türk tatlılarına birçok karşı konulmaz lezzet tatlı severlerle buluşuyor. Ayrıca yerel ve egzotik meyve seçenekleriyle sunulan çikolata şelalesi tam anlamıyla çikolataya doymak isteyenleri bekliyor.

Saray Brunch’larında Minikler de Doyasıya Eğleniyor!

Çırağan Palace Kempinski İstanbul minik misafirleri için de çok özel lezzetler ve aktiviteler sunuyor. Minikler Pazar günleri Laledan Restoran’da sunulan brunch menüsünden kendi damak zevklerine uygun yemekleri bulabiliyorlar. Ayrıca minik Çırağanlı misafirler için bebek/çocuk, atölye/etkinlik aktiviteleriyle ünlü Happy Nest firması ile biraraya gelen Çırağan Palace Kempinski, Happy Nest ile birlikte miniklere eğlenerek keyifle ve mutlulukla gelişebilecekleri bir Pazar günü yaşatıyor. Pazar günleri brunch ve çay saatine gelen minik misafirler özel bir salonda uzman eğitmenler tarafından çeşit çeşit eğlenceli ve öğretici aktiviteler ve atölyelerle neşeleniyor.

 

 

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Pinkberry’de Yepyeni Ek Lezzetler: Bobajoy ve Türk Kahvesi
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet