Beyaz peynir tüketimine karpuz etkisi

13 Temmuz 2017 Perşembe 09:00
12
14
16
18

Yaz mevsimiyle birlikte beyaz peynir tüketiminde %15’e varan oranda artış görülmeye başlandı. Bu artışın karpuz tüketimiyle ilintili olduğuna dikkat çeken Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş’e göre, yaz aylarında doruk noktasına ulaşan karpuz tüketimi, beyaz peynir tüketimini de tetikliyor.

Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık %50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru, özellikle de beyaz peynir. Ancak yaz aylarında karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’te, Haziran ayıyla birlikte yaz aylarında beyaz peynir satışları Nisan ve Mayıs aylarına göre yüzde 10 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda artış gösteriyor.

“Bu artışın Türkiye’de beyaz peynir sunan tüm üreticilere yansıdığını tahmin ediyoruz” diyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, söz konusu artışa en büyük katkıyı karpuzun yaptığını aktardı.

Peynir tüketme sıklığı artıyor

“Karpuz-beyaz peynir ikilisi, Türk insanının sanki genetiğine kazınmış güzel bir lezzet alışkanlığı” diyen Murat Keleş, tespitlerini söyle sürdürdü: Karpuzun tüketimi, beyaz peynirin tüketimini tetikliyor. Bu süreçte peynirin tüketilme zamanı genişliyor. Genelde sabah kahvaltıda tercih edilen beyaz peynir, karpuzla birlikte öğlen, akşam ya da ara öğün niyetine, günün tamamına yayılan bir esneklikle tüketilmeye başlanıyor.

Birbirini dengeliyor

Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranının da yüksek olduğunu dile getiren Murat Keleş, protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturduğunu aktardı.

Teksüt Beyaz Peynir

 

Teksüt, beyaz peynir talebine 300, 500, 750 gram ve 1 kiloluk ambalaj seçenekleriyle cevap veriyor.


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Veganlar bu yazı dondurmasız geçirmeyecek
» Yaz Sıcakları için Ferahlatıcı Şerbetler Delimonti’de
» İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB’de eğitim verdi
» İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzetli kahvaltı durağı
» Nars Boutique Hotel’de lezzetli saatler
» Vakko Patisseri Petit Four Palmarina Bodrum’da
» Öğle arasının en güzel sağlıklı atıştırmalıkları için Caréme Restaurant
» Arzum Shake’N Take ile yazın en taze lezzetleri istediğin her an seninle
» Peynir Severler Delimonti’de Ezine peynirinin öyküsüyle yanışıyor
» Mezzaluna’dan lezzet dolu bir yaz
» Hiç yaşamadığınız bir Kruvasan deneyimine hazır olun
» Fenix rüzgarı Bodrum’u ele geçirdi!
» Yaz aylarında Boğaz’ın en gözde adresi Capricorn!
» d.ream Akademi’de yaz kampı başlıyor!
» Anadolu’nun unutulmuş lezzetleri gün yüzüne çıkıyor
» Sağlıklı ve pratik yemeğin adresi: Servo Kiosk
» HUQQA’dan damaklarda iz bırakan yaz tatlıları: Brandy Snaps & Tusunami
» Little Caesars Pizza’da dijital dönüşüm e-eğitimle devam ediyor
» Yaz aylarının vazgeçilmez protein deposu balık
» İstanbul’a Tepeden Bakan Mekan: İstiklal Terrace kapılarını açtı
» Pikan cevizli açık ravioli tarifi
» Arby’s®’in eti tam 4 saat fırınlanıyor
» Ege’nin İki Yakası Ege Geceleri’nde bir araya geliyor
» Sinema keyfi Sinemia Menüler ile tamamlanıyor
» Lavantayı mutfağınıza almayı hiç denediniz mi?