Bayramda ağzınızın tadı bozulmasın!

29 Ağustos 2017 Salı 12:00
12
14
16
18

Yemek stilisti ve gastronomi danışmanı Aydan Üstkanat, sağlıklı bir bayram için evde yapılan tatlının önemine dikkat çekiyor!

Hazır tatlıların hemen hemen hepsinin glikoz ve mısır şurubu içerdiğini belirten Üstkanat, tatlıyı doğru un ve doğru tatlandırıcıyla yapmanın sağlık açısından önemli olduğunu vurguluyor. Geleneksel tatlılardan vazgeçmeyenler içinse Un kitabında yer alan Künefe Tadında Kuru Baklava tarifini öneriyor. 

ünefe Tadında Kuru Baklava 
 

12 yaprak hazır baklava yufkası

200gr künefe peyniri (tuzsuz çeçil)

300gr ceviz (kırık)

Ayrıca: tereyağı, agave şurubu (veya bal), kurutulmuş gül ve su

6 yaprak baklava yufkasını aralarına su sürerek kat kat hazırlayın. Üzerine eritilmiş tereyağını ince tabaka halinde sürüp peynir ve cevizi eşit olarak yayın.

Tekrar 6 kat baklava yufkasını aralarına su sürerek kat kat döşeyin. Üzerine tekrar fırça ile yağ sürün. Kare dilimlere ayırın ve 200°C’de ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan baklavaların üzerine arzu ederseniz bire bir ölçekte hazırladığınız şekerli şurubu ya da bal veya agave şurubunu dökerek tatlandırın, bekletmeden üzerine gül yapraklarını serpin. Soğuyunca servis edin.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Vakko Patisserie Petit Four” birinci yılını kutluyor
» Tadı damağımızda kaldı
» Özgün yeni tavuklu tariflerle sofralarımız daha da lezzetleniyor…
» Hamsiyi daha önce hiç böyle tatmadınız
» Közlenmiş sebzelerle lezzet şöleni Melis’ten
» İstinye Üniversitesi’ne 3 altın madalya
» Başkan Sibel Uyar: “Gastronomi Turizmine çok önem veriyoruz”
» Lezzet ve sanat
» Yılbaşı Sofralarının Olmazsa Olmazı; Divan Hindisi…
» Ağrı Nedeniyle Oturmakta Zorlanıyorsanız
» Geleneksel tatlara altın madalya
» Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
» ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Kahveniz Kahve Dünyası’ndan!
» Refika’nın Mutfağı’ndan Tarifler ‘Hayata Cam Kat’ta
» “Ofisten Mutfağa” başlıyor
» Karaca’dan mutfaklar için muhteşem yenilik
» Yeni yılı eşsiz bir müzik ve lezzet şöleni ile karşılamak isteyenler
» İtalyanların En Sevilen Patlıcan Yemeği: Melanzane Alla Parmigiana
» Kışın çorba içmek için 7 iyi neden!
» Ünlü isimler ZUBİZU ile mutfakta
» Müzik aletleri bıçaklar ve sebzeler
» Wish More Hotel Istanbul’dan öğretmenlere özel ziyafet
» Öğretmenler günü’nün en tatlı hediyesi
» Shake Shack’ten kışa özel lezzet
» Kış aylarının vazgeçilmezi:Bitki çayları