Aydan Üstkanat Yemek Oscar’larını 3’ledi

14 Ağustos 2018 Salı 19:00
12
14
16
18

Aydan Üstkanat Dünyanın En İyi Yemek Fotoğrafçıları Arasına Girdi

Yemek dünyasının Oscar’ı olarak da bilinen dünyanın en prestijli gastronomi ödülü Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde Aydan Üstkanat “En İyi Fotoğraf” kategorisinde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasında yer aldı. Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, buğdayın tarihte başlayan ve mutfağa uzanan yolculuğunu anlattığı “UN” kitabı ile bu ödüle layık görüldü. Daha önce “Şekeriz” kitabıyla iki ödülün sahibi olan Üstkanat başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, yemek Oscar’larında ödül sayısını 3’lemiş oldu.

Sağlıklı ve doğru beslenme alanındaki yazılarıyla zengin Türk Mutfağı’nın Dünya’ya açılmasını sağlayan Aydan Üstkanat, 2017 yılında kaleme aldığı ve “Un bütün sessizliğiyle tezgâhınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar.” cümleleriyle tarif ettiği kitabı “UN” ile Gourmand Ödülleri’nde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasında yerini aldı.

Ünlü şef yazar ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, geçirdiği rahatsızlık sonrası sağlıklı ve şekersiz bir yaşam için kaleme aldığı “ŞekerSİZ” kitabıyla 2014 yılında “En iyi şef ve yazar” ve “En iyi yemek kitabı tasarımı” kategorilerinde ödüle layık görülmüştü. Bu sene aldığı “En iyi yemek fotoğrafçısı” ödülüyle birlikte Gourmand Dünya Yemek Kitap Ödülleri’nde üç ödül birden alarak bir rekora imza attı ve gastronominin tüm alanlarındaki başarısını kanıtlamış oldu.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» "Alınamayacak mesafe, aşılamayacak engel yok"
» Barbie çocuklara bir şef olarak ilham verdi!
» “Gastronomi turistleri, normal turistten bir buçuk kat daha fazla harcıyor.”
» Dördüncü Tür Çikolata Ruby tanıtıldı
» Çırağan Sarayı’nın Meşhur Brunch’larında Akdeniz esintisi
» İçinizi ısıtacak çay tarifleriyle arının, rahatlayın ve hafifleyin
» Yılbaşı sofralarına özel somonlu spesiyal tarifler!
» Mersin Mutfağı’nın galibi “Kerebiç” oldu
» Tarsus lezzetleri görücüye çıktı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı
» Aydan Üstkanat’ın Lezzet yolculuğu başladı
» 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ Başlıyor
» Gastronominin önde gelen isimleri İzmir’de buluştu
» Tuğçe’nin mutfağı
» Amerikalılara ünlü şefler levrek ve çipura ziyafeti sunacak
» Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının İngilizcesi çıktı
» Lezzet tutkunlarına güveçte kereviz tandır
» İzmir’in lezzetleri Mutfak Konak’ta tadılacak
» Lezzet ve müzik dolu şehrin ilk ‘Ekim Festivali’ gerçekleşti
» 2. Uluslararası Meze Festivali
» Lezzet şöleni başlıyor
» En gözde lezzet; deniz ürünleri, yükselen yazlık belde; Ayvalık
» Hem sağlık hem lezzet
» 2. Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı
» Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet